Kvašená zelenina na 1008 způsobů
Jan Kysela , Kateřina Kyselová
V knize se dočtete jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou a různými omáčkami, s ovocem a v ovocné šťávě, s různými druhy koření, bleskově, střednědobě i dlouhodobě, v zeláku i ve sklenicích, v chladu i teple... Autoři čtenáře provádí od základních, jednoduchých způsobů kvašení postupně k těm náročnějším. Všechny důležité postupy a recepty byly zachyceny formou fotek v jejich jednotlivých krocích. Tím pádem je přenesení dovedností z knihy do kuchyně snadné a zábavné.... celý text
Přidat komentář
Přehledné, plné informací a inspirace pro každého, kdo chce obohatit svůj jídelníček kvašenou zeleninou vlastní výroby.
Paráda! Kniha určitě splnila má očekávání. Koupila jsem si ji na kurzu, který autoři pořádají a oboje se mi moc líbilo. Ačkoliv už nejsem žádný kvasící začátečník, kniha mi řadu věcí osvětlila (především jsem se dozvěděla PROČ to a ono ne/dělat, na což se neptám často, ale není od věci to vědět) a určitě bude velkou inspirací. Informace jsou přehledné, ucelené, recepty inspirativní a logicky rozdělené. Oceňuji i pěkné barevné fotografie z dílny autorů. Knihu bez výhrad doporučuji, těším se na první realizované recepty a jsem ráda, že zaparkovala v mé knihovně.