Hloubka nenávisti

Hloubka nenávisti
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511389/bmid_hloubka-nenavisti-xpe-511389.jpeg 4 209 209

Lacey Flint série

< 5. díl

Lacey Flintová na poslední chvíli zabrání katastrofě, když z Temže vyloví topící se dítě. Kdo byl schopen unést nemluvně z kočárku a hodit ho do vody? Stopy vedou až do temných zákoutí internetu ke komunitě incelů – mužů nenávidících ženy. Situace se ještě vyhrotí, když tým detektiva Marka Joesburyho zjistí, že vůdci skupiny označili Lacey za svůj hlavní cíl. Spirála internetové nenávisti se roztáčí… a stačí jen málo, aby měla smrtící důsledky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino

The Dark, 2022

ArwenAragorn
08.05.2023 4 z 5

80%
Jen si to nemaluj, Lacey Flintová. Jdu si pro tebe.
_________________________________________________________________________________________________________
Výborný thriller. Bylo tam několik napínavých míst a sledovala jsem, jak se vyvíjí vztah mezi Markem a Lacey. Na konci má pro nás Lacey překvapení. Přesto musím říct, že většina jiných knížek, které jsem přečetla od autorky a všechny díly s Lacey Flint se mi líbily víc. Námět totiž nebyl zrovna takový, jaké mám v oblibě.
Doporučuji!

astra3
16.04.2023 5 z 5

Děsivé téma. Napínavé. Přečteno za 2 dny.

lenka.g
08.04.2023 5 z 5

Četla jsem knížku s tím, že svět incelů je strašidelná představa a přemýšlela, kde to téma autorka vzala. A v polovině knížky jsem se na internetu náhodou dočetla, že incelové skutečně existují... no tak to je děsivý! Knížka skvělá.

Jiparis
04.04.2023 5 z 5

Chceme, aby svět byl opět tvrdý patriarchát? Kam patří ženy podle mužů? Trochu sci-fi, dovedu si ale představit, že mnohým mužům by to mohlo vyhovovat.

vera4669
27.03.2023 4 z 5

Váhala jsem mezi 5 a 4 hvězdy, ale výjimečně musím dát 4..série s Lacey je moje oblíbená, ale zde mi něco chybělo a bohužel ten rychlý neakční konec to zpečetil.. Přesto určitě stojí za přečtení, téma je velmi znepokojivé

Evelin2506
21.03.2023 4 z 5

Hodně povedená a dobře napsaná kniha. Docela by mě zajímalo, jaké pocity mají čtenáři druhého pohlaví - jako žena vnímám toto téma velice intenzivně a se znepokojením. Téma v současné době velice aktuální k zamyšlení.

bosorka
21.03.2023 4 z 5

Sharon Bolton mám hodně ráda a speciálně mám slabost pro sérii s Lacey, která mě před časem hodně uchvátila. Pátá kniha této řady se ubírá malinko jiným směrem, byl to víc thriller, chyběla taková ta temně magická stránka, kterou mívá většina autorčiných knih. Ale i tak se to četlo pěkně, téma vybrané zase pečlivě, tady se umí SJB vždy trefit, je to místy fakt dost napínavé, ale proti některým knihám (pro mě stále top Už mě vidíš? a Tak to je, tak to bude trošinku něco chybí. Proto 4*.

evonra
18.03.2023 5 z 5

Pro Sharon Bolton a její Lacey Flint mám opravdu slabost, je to má letitá srdeční záležitost ...
Proto když jsem objevila, že po tak dlouhé době vychází pokračování, nadšení bylo obrovské :).
I v této knize nám autorka dokazuje, že psát zkrátka umí, největší prostor dostává samozřejmě naše složitá a poněkud tajnůstkářská Lacey, ale ani postavy okolo nezůstávají pozadu. Vidíme, jak vyšetřovací tým bravurně postupuje, anebo jak přemýšlí samotní incelové, muži nenávidějící ženy...
Velmi povedený příběh, opět perfektní autorčin rukopis.
Samotný závěr pro mne překvapivý, já jsem nadšená a samozřejmě 5* bez váhání!

ddkk
17.03.2023 4 z 5

- "Když nemůžu najít jednu slušnou ženu, s níž bych mohl žít, najdu spoustu neslušných, s nimiž umřu, zapsal si čtyřicetiletý Scott Beierle 2. listopadu roku 2018. Téhož dne se poté vydal do jógového studia ve floridském Tallahassee, kde při zběsilé střelbě zasáhl šest žen, dvě z nich smrtelně...-

Tohle je začátek článku z iDnes z loňského března. Ano, incelové opravdu existují a jsou reálnou hrozbou nejen ženám, ale i úspěšným mužům. Když čtete poslední u nás vydanou knihu skvělé SB, nemůže vás nenapadnout myšlenka na to, kam až se naše tzv. úspěšná západní civilizace dostala. Možná my ve střední Evropě přece jen máme více štěstí, že (zatím) stojíme oběma nohama na zemi (snad) a různé těžko pochopitelné výstřelky našich západních sousedů se nás (zatím) dotýkají okrajově.

Těžko chápat některá hnutí, bojující za více rovnosti, svobody, vyváženosti, a bůhví čeho ještě, když ad absurdum na druhé straně právě jejich protagonistům nechybí (většinou) nic z jejich základních potřeb. Nebojují o holé přežití, mají všechno a mají i dostatek volného času, který často tráví hlavně u počítačů...A Incelové jsou jedněmi z nich. Jsou frustrovaní kvůli vlastní nedostatečnosti, nedostatku sebevědomí, strachům a neschopnosti komunikace, a tak hledají viníka své situace. Výborně se jim k tomu hodí sociální sítě i dark web a falešné identity, protože jsou mimo jiné také zbabělí...A o tom příběh Sharon Bolton je. I když, jak se ukáže, i incelové jsou často jen obyčejní, často nešťastní kluci a muži, které je snadné zneužít k vlastním cílům...

Je to trochu jiný příběh než předchozí díly série. Není tolik nabitý napětím, přesto je výborný, neotřelý a já ho mohu s klidným svědomím doporučit.

(Úvodní citace-zdroj: https://www.idnes.cz/xman/styl/incel-misogynie-nenavist-nebezpeci-masova-vrazda-tajna-sluzba-muz-muzi-zeny.A220317_100204_xman-styl_fro)

nada3314
16.03.2023 5 z 5

Olala mondieu :-)

tohle byla krásná nostalgie, vrátila jsem se o 5 let zpět, kdy jsem se poprvé s Lacey Flintovou seznámila. Troufám si říct, že se jedná o jednu z prvních krimi/thriller sérií, které jsem propadla. Pro mě velká srdeční záležitost, když všichni četli Jo Nesba a jeho Harryho Hola, já četla Sharon J. Bolton. Rozhodně však doporučuji číst sérii od prvního dílu. Vývoj a celý osobní život Lacey Flint se posunuje a proplétá všemi díly. Je to velmi důležité pro maximální užití si příběhu. Vše je sice pochopitelné a hodně byste si i domysleli, ale pro větší a lepší zážitek určitě lepší začít od začátku. Už mě vidíš a Volavka, nemají taky chybu! Nechci moc spoilerovat, ono je to těžší recenzovat 5. díl se série, tak tu jen tak zlehka nastíním mé pocity ze čtení.

Pro mě již páté setkání s Lacey Flintovou. Tentokrát se autorka rozhodla zavítat mimo zónu svých znalostí, a to do světa kybernetiky. Vůbec jsem však nepoznala, že by neměla technické znalosti. Vše popsala tak dokonale, že jsem ji vše snědla i s navijákem.

Děje se tam toho strašně moc, pro někoho by se to mohlo zdát překombinované, ale není tomu tak. Vše do sebe zapadá a nutí čtenáře číst dál a dál. Bolton je skvělá spisovatelka, určitě doporučuji zkusit.

A ten konec? To jako fakt? No to jsem, ale fakt nečekala :-), takže doufám, že už se zase brzo s Lacey setkám :-)

petrarka72
16.03.2023 3 z 5

Téma ok, ale síla Sharon Bolton byla dosud v temnotě gotických románů, zasazených do moderní doby (1. díl série Už mě vidíš je v tomto ohledu nejvyhraněnější). V případě Hloubky nenávisti došlo k posunu, nikoli však k lepšímu. Klišé je tam prostě příliš.

Petronela16
06.03.2023 1 z 5

Takže v skratke - mne sa to nepáčilo, vôbec som sa nemohla zacitat a ked som bola pri 13.kapitole, tak som to vzdala.Mozno je Bolton dobrá spisovateľka, ale mne tento moderný žáner manipulácie cez sociálne siete nesedel. Nechápala som ani niektoré pasáže, ktoré mali určite súvislosti s minulosťou, ale tu som ja nepoznala.Asi som nebola cielova skupina , takže, bohužiaľ tentokrat mi to nevyšlo.

Jeanine8
01.03.2023 4 z 5

Jak napsat hodnocení knize, ve které člověk konečně dostane téměř vše a zároveň skoro nic?? Po tanečcích mezi hlavními postavami v předchozích 4 dílech to najednou na Vás Sharon nahrne…..Jako kdyby mi prostě chyběly stránky…..Zde ta ,,hloubka” v názvu zcela chybí….A pak ten konec? No teda já doufám, že se Bolton hecne a nebude tentokrat taková odmlka….Tu patou hvězdu nedám asi z trucu…:-) Jinak téma v knize až děsivé a já téměř nepochybuji, že by se mohlo stát i skutečností - snad knihu nebude číst moc mužů…!:-)

babicka_amalka
27.02.2023 4 z 5

napsáno brilantně, jako předchozí díly;
jen to téma bylo až příliš realistické - a při představě, jak se lidé nechávají tak snadno manipulovat nejen sociálními sítěmi, běhá člověku mráz po zádech;

Dela111
24.02.2023 4 z 5

Vydání pátého případu ze série s Lacey mě potěšilo, od minulého dílu uběhlo tolik roků, že jsem se obávala, zda vůbec bude série ještě pokračovat.
Hloubka nenávisti má zajímavý námět, pachatelé jsou tu tzv. incelové neboli sexuální frustráti. Jsou to muži, kteří nenávidí ženy a jejich postoje, myšlení a cíle jsou nanejvýš znepokojivé. O to víc, že takové skupiny skutečně existují.
Příběh je napsaný tak, jak to autorka umí - svižně, čtivě a nechybí kapka napětí. Tady snad není co vytknout. Hvězdičku strhávám za námět, který je sice originální a jistě i k zamyšlení, ale není to tak úplně můj šálek kávy, ono se mi o něčem takovém vlastně ani moc nechce číst...
Vzhledem k tomu, jak kniha končí, těžko předvídat děj dalšího dílu, zda vůbec bude a zda z toho nebude čtení pro ženy... Ale to by snad taková výborná autorka thrillerů jako je Sharon J. Bolton neudělala ;-).

Jenny46
23.02.2023 5 z 5

Neskutečná adrenalinová jízda jak na horské dráze ;0)
Čekání se vyplatilo moje TOP série s Lacey F a ten konec no jsem zvědavá co bude dál...
Bolton nás nešetří opět drsný psychologický thriller, který nám zamotá hlavu nechci nic psát ať si každý užije příběh naplno, doporučuji od 1 dílu!!!