Lady Fuckingham

Lady Fuckingham
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/3636/bmid_lady-fuckingham-tFh-3636.png 3 2122 2122

Lady Fuckingham je pornografické dílo, za jejíhož autora je označován Oscar Wilde. Wilde měl povídku údajně napsat jako svou prozaickou prvotinu pod pseudonymem Sebastian Melmoth. Povídka vyšla v časopise The Pearl, A Magazine of Facetiae and Voluptuous Reading (v předmluvě českého překladu místo 'Magazine' psáno 'Journal'), který skutečně vycházel v letech 1879 až 1880, na pokračování pod názvem Lady Pokingham.... celý text

Literatura světová Novely Erotika
Vydáno: , Cesty

Lady Pokingham

AnetaA
12.09.2018 5 z 5

"Přesto, existuje-li na onom světě blaženost, věřím, že to není nic jiného než věčná m*dačka." . do Beatrice jsem se zamilovala. Krásně pervézní příběh. Nic pro moralisty. Bylo mi líto, že je příběh tak krátký.

Česneksmedem
03.09.2018 4 z 5

Moc jsem té mladé anglické údernici fandil. Její výkony předčily i smělé plány naší osmé pětiletky. Jen škoda té buržoazní nemoci.

reader4ever
02.09.2018 2 z 5

Většinou proti brutálním nebo odvážným scénám nic nemám, ale tato kniha prostě nebyla nic pro mě. Beatrice mi přišla nechutná a zvrhlá. Příběh se mi zdál plochý a jsem ráda, že to bylo tak krátké. Po pár stránkách mi při četbě neustále hrálo v hlavě slovo "děvka" a já četla dál jen proto, že jsem čekala, až se Beatrice začne kát, nebo jí někdo napraví.
Jednoduše zklamání - nijaká zápleta, jen porno. Kdybych si sedla k internetu, můžu si pustit to samé i s obrazem a nemusím plýtvat dva dny života.

N.I.C.K.
04.08.2018 4 z 5

Ano. Skutečně porno. Chtěl jsem to zkusit, stalo se. Čtení mě bavilo, i když to neni můj šálek čaje. Přesto fajnová oddechovka. Přečtená za dva dny.

makynka911
03.08.2018 4 z 5

Porno. Ale za to kvalitně napsané. Sice se moc často neobjevují normální slova ze slovníku, spíš jen porno výrazy, ale i tak se kniha četla rychle a překvapivě dobře :)

s.macuska
02.08.2018 2 z 5

Jistě, tohle dílo přitahuje, vzrušuje a nutí číst. Ale nic víc nepřináší...

Barbora216
31.07.2018 5 z 5

Mě tahle knížka teda naprosto nadchla. Výborně jsem se pobavila a věděla jsem, do čeho jdu, a že to má být místy docela "za hranicí". Věřím, že pro někoho některé pasáže mohou být dost nepředstavitelné a znechucující, ale já se u knihy moc bavila.

Corso
20.07.2018 2 z 5

Ale hej, ako dokument svojej doby, ako milestone erotickej literatury heeej. Literarne nic moc, skor naivisticke s priamym tahom na branku. Vo svojej dobe malo pobavit, vzrusit, rozvirit verejne vody, polechtat pri tajnom citani. Ale paradoxne (podla mna), v dnesnej internetovej dobe naozaj vulgarneho porna skoro az umelecke. Pri citani som mal divny pocit deja-vu, a potom mi doslo co mi to pripomina, Juliettu, Justinu, de Sade-ho, tie zositove vydania co sa objavili hned po revolucii, ked ceskoslovensko znova objavovalo krasy pokleslej erotiky. To som mal nejakych 15-16 rokov. Najlepsi cas na taketo citanie, ale dnes uz to nemalo ten "NABOJ".
PS: ked sa po treti krat objavil motiv prazdnej volnej miestnosti odkial sa da tajne pozorovat nejake to mecheche, a ked boli uz vsetky otvory hlavnej hrdinky odpanene, ked uz bola strestana bicikom dutkami korbacom asi 15-ta prdel, dalej som to uz len preletel. Vedel by som to lepsie napisat aj ja. :)
PS2: citim sa zahanbene, totiz kazdy orgazmus v knihe bol "burlivy", kazda erekcia "mohutna". :)

kklepkaa
18.07.2018 3 z 5

Nevím co s tím má společného Oscar Wilde, ale je to prostě normální porno a díky tomu, že to nemá 400 stran se to dá i přečíst.
Lituji všechny, kteří mi koukali v době čtení v metru přes rameno...

ivanaa
16.07.2018 3 z 5

dobře napsané

daniska
02.07.2018 5 z 5

Doporučuji. Kniha se mi líbila. Ano je to Porno. Dávám 5 hvězdiček.

Simy
30.06.2018 3 z 5

Asi to nechám bez komentáře

black.ai
19.06.2018 2 z 5

Předně musím říci, že nejsem žádný puritán, ale pouhopouhé "porno" bez čehokoliv navíc mě zkrátka nebaví. Možná, že dnešní svět je prostě na takovéhle čtení až moc přehlcený práznými vulgaritami, abych o tom potřebovala ještě číst...

jaroiva
26.05.2018 4 z 5

Myslíte, že si to může dát student do čtenářského deníku k maturitě, když to napsal takový klasik? :D Zajímavé, my jsme se o této knížce ve škole neučili.
Možná to bylo vydáno u nás až moc pozdě - rozhodně toto vydání až po mé maturitě.
No, ano, je to porno. Ale některé výrazy mě tam rozčilovaly. Nevím, jestli je to překladem nebo datem vzniku knihy. Jiné výrazy pro změnu pobavily, takže v rámci žánru (viz spíš štítky než "žánr" na databázi knih) je to dobré, nechápu, proč je aktuálně 69. nejhůře hodnocená kniha. Jistě, nejde to srovnávat se "seriózní" literaturou, ale stejně tak se špatně srovnává naučná literatura třeba s detektivkou...

JointlieKat94
21.05.2018 4 z 5

Dvěmi slovy teda: Dobrá kniha!

JointlieKat94
21.05.2018 4 z 5

Vůbec nevím, co ke knize napsat. Četla jsem na mobilu jako "oddechovku" v práci, což teda vůbec nebyl dobrej nápad.

Calinda
04.05.2018 4 z 5

Kniha má dle mého plnit jen jeden účel :-) a ten splňuje :-) Hledat v ní něco víc, nějaké literární dílo, je naprostý nesmysl a taková kritika je k pobavení. Pro ty, kdo ještě nečetli a nedovtípili se ani ze zdejších hodnocení, ano, opravdu se jedná o PORNO. Kdo nemá zájem to číst nebo ho to snad přímo pobuřuje, nechť knihu ani neotvírá.

pejty
02.05.2018 3 z 5

Celkem zajímavé čtení o sexuálním harašení z viktoriánské Anglie. Obyčejně takový to druh literatury nečtu, ale musím se přiznat, že se mi to celkem líbilo a nelituji toho, že jsem si tu knihu přečetl.

alef
20.04.2018 3 z 5

Příběh plný neřestí, který není brakovou literaturou :-) ... prudérní viktoriánská Anglie vs. sexem zkažená dámička :-) ... je to prostě kniha určená ne pro všechny čtenáře ... naprosto souhlasím s nefernefer a vlkodlaqem ... kdo si chce odpočinout u knihy, která je pornografická a netají se tím a zároveň dobře napsaná, navzdory tomu, že je stále jen o tom jednom v mnoha podobách :-), a nebo možná ne ... možná je to pro mnohé dost rozmanitý příběh :-) ... o mladých šlechticích ... i o těch vyzrálejších ... o krásných a vášnivých šlechtičnách a o všech těch hrátkách plných erotiky, ale taky sexuálních úchylek, násilí a taky o vášni, každý ať už s vybere, co je mu libo :-) .. a kdo si nic z toho nevybere, není mu to po chuti, či ho to nějak pohoršuje ... tak ať prostě nečte :-).
Ti ostatní se u tohoto příběhu určitě odreagují :-) ... a někteří možná i poučí :-).

vlkodlaq
16.04.2018 5 z 5

Pro nefernefer: Pravděpodobně právě ti, kteří to nedělají, ani za zavřenými dveřmi, ani jinde, potom píšou ty nejzavilejší kritiky. Proč, můžu jen hádat, ale tipnul bych si závist nebo popírání vlastních tužeb a tím sebe sama, niterní rozpolcenost a nevyrovnanost. I například uživatelka metalan, která knihu hodnotila jako "odpad", napsala, že "něco tak perverzního nečetla", ale hned potom píše "bylo to opravdu hrozné,už jsem se těšila až jí konečně dočtu". Asi to přece jen tak hrozné nebylo, když to přečetla celé? :) Nemusím být zrovna psycholog na úrovni Freuda, abych v tom rozklíčoval popírání a rozpolcenost. :D