Larisa a Dlouhověcí
Nora Madisonová
Posvátný Vyšehrad a hluboké beskydské lesy. Co mají společného a jaké tajemství skrývají? Píše se rok 2013 a krásná sedmnáctiletá Larisa odkrývá tajemství skryté v Českých zemích. V hlubokých beskydských lesích potkává starobylý rod Dlouhověkých a časem zjišťuje, že s nimi má společného mnohem více, než se původně zdálo. Tato skutečnost však má zůstat neodhalená a Larisa se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Pomůže dívce pohledný Alek, její ztracená dětská láska, se kterou se znova setkává, nebo ji zachrání záhadné společenství Dlouhověkých?... celý text
![Maggie131 Maggie131](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Výborná a čtivá kniha, přečetla jsem ji jedním dechem. Klidně bych dala i 2.díl kdyby byl:-)
![Ignis Ignis](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32223/32223.jpg?v=1381127970)
Strašné, strašné a ještě jednou strašné. Na knížku jsem narazila náhodou v knihovně a nebýt čtenářské výzvy, taky by tam zůstala, protože to vypadalo nezajímavě už od pohledu, ale řekla jsem si fajn, nemusím hledat další knížku s jménem v názvu, zkusím to, třeba to nebude tak zlé. No, bylo to ještě horší než jsem si myslela a normálně bych to vzdala v půlce, ale tak, byla tu ta výzva, že jo. Tak jsem to jakž takž s přeskakováním některých pasáží dočetla a myslím, že nic horšího mě dlouho zase nepotká.
Styl strašný, 99% postav nesympatických (trochu zajímavý byl jen Černý kníže a jeho milenka), jak už bylo zmíněno, na to, že se to má odehrávat v Beskydech mají skoro všichni cizí jména a ruší to. Děj neinvenční, postavy občas jednají nesmyslně, občas se sice zableskne zajímavý nápad, ale všechno ubíjejí ty děsné bio-ezo-nevímco kecy. Konec je takový hrc frc ala červená knihovna (jo, bez těch ezo žvástů by to možná obstálo jako jeden díl Večerů pod lampou - poddruh Žena v ohrožení). Osobně bych doporučila se tomuhle zdaleka vyhnout, naprostá ztráta času.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zajímavý námět, zpracování mě bohužel příliš nenadchlo, hlavně mi vadila cizí jména, když už se to odehrává v Čechách. Na druhou stranu bylo tam pár zajímavých myšlenek. O autorce jsem bohužel nic nenašla, tipuju že je hodně mladá a ráda si od ní případně přečtu něco dalšího.
![PiperW PiperW](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10724/piperw-gw9.jpg?v=1544267630)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížka mně moc bavila a oslovila mně i tématika. Velmi čtivé a Aleka jsem si velmi oblíbila. Larisa mi nevadila. Moc povedená knížka
![Lumine Lumine](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62856/m_62856-mE7.png?v=1459854942)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Ech... asi nejsem dostatečně osvícená, abych ocenila tuhle partu frutariánů, která vám bude mlátit do hlavy, že zlí, zlí korporáti se nám snaží zamlčet, že umíme čarovat a můžeme žít věčně. Některé odstavce jsem vyloženě přeskakovala. Nápad i příběh dobrý... jen tolik nevnucovat lidem, že jsou úplně tupí a můžou žít jak dlouho se jim zlíbí, když budou jíst jen to, co si vypěstují (a syrové). Nope. Nic pro mě.
![warca warca](https://www.databazeknih.cz/img/users/60_/60741/m_60741-T9F.jpg?v=1528914554)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Pardon. ale kniha mi připadala, jako bych ji napsala já... Taky mě štvalo, že Larisa byla tak půvabná´, kouzelná a... dokonalá. A ten kluk to a samé. takové knihy vážně moc nemusím...
Napad (carodejnicke procesy, dlouhovekost,...) MOZNA, provedeni NE. Cizi jmena hlavnich hrdinu v pribehu, ktery laka na Vysehrad a beskydske lesy ?! Neustale rozlisovani brunetka x svetlovlaska, malovani mejkapu, nepropracovana love linka. Kniha pripadala odflakla, urychlena a plna klise.