Lars láme kosti
Daniel Gris
Audiokniha Lars láme kosti obsahuje druhý díl série se soukromým očkem jménem Lars. LARSŮV NEJPODIVNĚJŠÍ PŘÍPAD: JAKO BODYGUARD POPOVÉ HVĚZDY Lars, neortodoxní soukromé očko, milovník bourbonu a řízné muziky, dostane tu nejpodivnější zakázku, jakou si kdy uměl představit. Z pozice insidera má dohlédnout na bezpečí popové hvězdičky Laury B. Itch, která se stala adresátem nevybíravých anonymních dopisů. Kdosi jí vyhrožuje způsobem, který nejen že není v souladu s bontonem, ale dokonce ani se životem. Je anonym opravdu schopný činu a Laura skutečně v nebezpečí? Právě to má Lars za úkol zjistit a následně diskrétně vyřešit. Situaci ovšem komplikuje fakt, že pisatel možná pochází z opravdu vysokých kruhů Lars tuší, že tentokrát se bude muset vypořádat nejen s nebezpečným protivníkem, ale také s prostředím, v němž se cítí jako rockový slon v porcelánu. Nemluvě o ženských zbraních, kterými vládne samotná Laura... celý text
Detektivky, krimi Thrillery Literatura česká
Vydáno: 2019 , Audioteka , Mystery PressInterpreti: Martin Zahálka
Pro mě nejméně zajímavý díl celé série, ale i tak jsem si knihu ráda přečetla, Lars vás prostě chytí a už nepustí, jen ten děj a Laura mě tentokrát moc nechytli.
Larse mám rád od prvního kontaktu takže jsem si jeho roli chůvy opravdu užil :D
Celkově super detektivka na deštivé odpoledne nebo podvečerní čtení jen je pak před spaním těžké knihu odložit (a to se u mě týče zatím všech Larsových dobrodružství)
Jako audiokniha je to parádní oddechovka a naprosto plní svůj účel a to především odlehčeným stylem pobavit. Načetl Daniel Gris a opět naprosto skvěle. Je to prostě jednodušší akční-detektivka. Myslím si, že už obal knihy napovídá, že se nejedná o nějakou složitost jako Agatha Christie. Kniha plní účel v tom, že když ji pár dní neposloucháte, tak tam není moc postav a ihned se dostanete zpět do děje. Chápu, že jako kniha to asi může být trošičku zklamání.
Tak jsem tedy pod nátlakem manžela přečetla i druhý díl a další určitě ne.
Jako čte se to rychle, ale je to strašně chabé, slohově i obsahově.
Už první díl mě nebavil a druhý je ještě o něco horší. Tohle je naivní povídání pro teenagery a ne seriózní detektivka. Celé to působí směšně až dětinsky - zejména Larsova "rádobydrsnost". A obsahově je to tak na maximálně 100 stran, text se strašně vleče a přitom téměř nic něříká. S Larsem končím...
Za mě bohužel stejné zklamání jako první díl. Doufal jsem, že se to nějak rozjede. A vlastně me naprosto udivuje vysoké hodnocení zde. Sérii vzdávám a pokračovat nebudu.
Druhý díl krimi s Larsem, soukromým očkem. Jelikož první část skončila tak trochu otevřeně, čekala jsem pokračování. . Jaké bylo moje překvapení, když knížka nenavazovala, ale otevřel se zbrusu nový případ. Je to oddechové čtení, žádná detektivní práce, machrovačky, spousta chlastu, ale čte se to dobře, vtipné hlášky, prekérní situace a heavy metal.
Lars je prostě Lars. Tady není co dodávat. dávám pět a jedeme dál. Tentokrát "Pod palbou ". To jsem zvědavá, do jaké šlamastyky se dostane tentokrát.
Tak tady mě naštval hned na úvod začátek knihy. Čekala jsem pokračování předchozího dílu a nedočkala jsem se. To mě naštvalo.
Každopádně knížka je hodně podobná prvnímu dílu - akčňárna bez nějakého velkého děje. Tohle nebudou knížky úplně pro mě.
(SPOILER)
Ještě slabší, než první díl. Není to krvavá detektivka, není to vůbec detektivka. Je to jen takový kraťounký příběh, který, nebýt věčných 'drsných' hlášek by vydal tak maximálně na povídku.
Řešit celou knížku otázku nové smlouvy popové hvězdičky, to chce od autora odvahu :)
Už první díl přeqapil, dvojka je ještě lepší jízda! Je v tom totiž "ženská" a to vždy zafunguje. Lars se mi líbí čím dál víc, Lars je boreček, se kterým bych asi na pivko nešel, ale tak nějak ho nejde mít nerad :-) Dám i trojku (teda třetí díl).
Varování 1: Z téhle knížky se nedozvíte, jak doopravdy skončil první díl Larse.
Varování 2: Hrdina je stále tak dokonalý borec, že to u disponovaných jedinců může vyvolat alergickou reakci.
Alespoň knížka měla nějakou zápletku, takže byla konzumovatelná. Ale dost bylo Larse.
Opět perfektní. Opět jsem se nahlas smál, protože ty Larsovy průpovídky nemají chybu. Stejně jako v díle prvním, žádný složitý dej, žádná komplikovaná zápletka, žádné velké zvraty, ale i přesto napínavé. Musím říct, že tahle série mě baví a rozhodně ji dám celou.
Tohle bylo "ONO". Já se bavila, nic neřešila a jen si užívala. Už mám připravený další díl, který si naordinuju až bude třeba zvednout energii.
Není to žádná krvavá detektivka. Odpočinkové čtení, které je dobře napsané! A knih mě baví. Děj se vždy vyvíjí a nenudí.
Tahle "braková" detektivní série mě vážně velmi baví. Další skvělé odpočinkové humorné čtení. Opět mohu doporučit!! A opět plných 5*.
Larse jsem si zamilovala už od prvních minut minulého dílu.
(Audiokniha)
Další případ pro Larse a opět super poslech. Opět jsem se ani minutu nenudila, baví mě jeho styl života... ale chtělo by to k němu nějakou ženu :-) Těším se na další díl.
Praha detektivní a krimi romány thrillery pulp fiction populární hudba krimi anonymní dopisy
2018 | Říkají mi Lars |
2019 | Lars láme kosti |
2020 | Lars útočí |
2021 | Lars pod palbou |
2022 | Lars mele maso |
Druhý díl ve svém stylu neztrácí za druhým, opět krásná, svižná a drsná krimi ze světa provoněného dobrým pitím a okořeněným tvrdou muzikou.