Láska a česť
Jana Pronská
Tretí román úspešnej slovenskej spisovateľky, autorky kníh Zlatníkova chovanica a Bosorkina dcéra. Lúpežný rytier Sebastián Rozgony sa podujme chrániť Barboru Barczayovú pred chamtivým strýkom, ktorý ju chce vydať za starého násilníka Ujhélyho a zmocniť sa jej majetku. Barbora statočne odoláva nanútenému sobášu a dočasne nachádza útočisko v Sebastiánovej pevnosti...... celý text
Autorka píše velmi poutavě. Kniha se mi líbila. Byla mi blízká i tím, že se děj, třebaže trochu naivní, odehrává v našem slovanském prostředí. Rozhodně stojí za to, si knížku přečíst. Žádná romantická duše nebude litovat.
Tuto knihu jsem přečetla jedním dechem.Obsahuje vše co má mít romantická kniha.Moc se mi líbila.
2011 | Hřích první noci |
2018 | Rebelka |
2017 | Kumánska princezná |
2013 | Kliatba |
2020 | Šťastné náhody |
Příjemně naivní romantický příběh lásky, zasazený do historického rámu. V rámci výzvy jsem to sfoukla za dvě hodinky a romantickým duším musím určitě doporučit. Ani mi nevadilo, že kniha byla téměř v každém okamžiku předvídatelná. Hrdinka byla na svou dobu dost svérázná až emancipovaná (což by jí pravděpodobně neprošlo), ale je to jen román, tak proč ne. Mám ráda slovenštinu a jsem ráda, že patřím do generace, která nemá problém v této řeči sledovat filmy a číst knihy.