Láska a česť
Jana Pronská
Druhé vydanie úspešného románu populárnej slovenskej autorky. Lúpežný rytier Sebastián Rozgoni, pán z Rozhanoviec, ktorého intrigami pripravili o rodinný majetok i česť, sa podujme zachrániť sestru svojho dávneho priateľa Jana Barcaia pred jej poručníkom, chamtivým strýkom Arpádom Podmanickým. Ten ju chce vydať za starého násilníka Mikuláša Ujheliho a zmocniť sa tak barcaiovských výnosných baní. Mladá dievčina sa všemožne bráni nanútenému sobášu, no napokon jej nezostane nič iné, iba pred strýkom utiecť…... celý text
Autorka píše velmi poutavě. Kniha se mi líbila. Byla mi blízká i tím, že se děj, třebaže trochu naivní, odehrává v našem slovanském prostředí. Rozhodně stojí za to, si knížku přečíst. Žádná romantická duše nebude litovat.
Tuto knihu jsem přečetla jedním dechem.Obsahuje vše co má mít romantická kniha.Moc se mi líbila.
2011 | Hřích první noci |
2018 | Rebelka |
2017 | Kumánska princezná |
2013 | Kliatba |
2020 | Šťastné náhody |
Příjemně naivní romantický příběh lásky, zasazený do historického rámu. V rámci výzvy jsem to sfoukla za dvě hodinky a romantickým duším musím určitě doporučit. Ani mi nevadilo, že kniha byla téměř v každém okamžiku předvídatelná. Hrdinka byla na svou dobu dost svérázná až emancipovaná (což by jí pravděpodobně neprošlo), ale je to jen román, tak proč ne. Mám ráda slovenštinu a jsem ráda, že patřím do generace, která nemá problém v této řeči sledovat filmy a číst knihy.