Láska na oko

Láska na oko
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540138/bmid_laska-na-oko.jpg 4 208 208

Declan Odjakživa jsem věděl, že jednou převezmu vedení rodinného mediálního impéria. Jediný problém je dědická doložka v závěti mého dědečka. Splnit jeho poslední přání – oženit se a dát impériu dědice – se zdálo nemožné, dokud se nenabídla moje asistentka. Náš sňatek měl být dokonalým řešením mého největšího problému. Ale čím víc se navenek chováme zamilovaně, tím víc se mi do mysli vkrádají pochyby. Na Iris mi nikdy nemělo záležet, nebylo to součástí dohody. Zvlášť proto, že to pro ni nemůže skončit jinak než zlomeným srdcem. Iris Plán vzít si Declana se mi z počátku zdál jednoduchý. Sestěhovat se. Uspořádat svatbu. Mít spolu dítě. Abychom předešli komplikacím, stanovili jsme si pravidla. Pravidla, která je nutné dodržovat, přestože Declanovi je těžké odolat. Ale co se stane, když se začne stírat hranice mezi falešným a opravdovým? Láska na oko je druhým dílem série tematicky propojených samostatných knih, sledujících osudy tří bratrů z miliardářské rodiny.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Terms and Conditions, 2022


více info...

Přidat komentář

Ocásek
15.09.2024 4 z 5

První díl Láska mezi řádky jsem zatím nečetla, takže nemůžu srovnávat, ale Láska na oko byla super.
Předstíraný vztah je něco co mě v knihách opravdu baví. Tady jsem navíc dostala i sympatické postavy. Iris jsem si oblíbila od samého začátku. Declan byl ze začátku mrzutý introvert, který bojkotovat úplně všechno, ale od chvíle kdy si uvědomil, že k Iris něco cítí se začal postupně měnit, a to jakých romantických gest byl nakonec schopný, to bylo tak dojemné.
Kniha má přes 400 stránek, takže mi občas přišlo, že se příběh až moc vleče a pořádně se rozjel až na posledních sto stránkách, ale ani to nemění nic na tom, že autorka píše opravdu čtivě, takže si určitě přečtu i další díly o obou Declanových bratrech, které jsem si oblíbila už tady, hlavně teda Cala.

petraLI
13.09.2024 3 z 5

Iris měla vtipné hlášky, takže humorné chvíle jsem si užívala. Taky Declana odtažitost byla přitažlivá, jenže v určitý moment mi to přišlo zbytečně natahované a tak mě příběh přestal bavit. Nicméně kniha jako odpočinková četba, splnila svojí úlohu.


MoniMonika
02.09.2024 5 z 5

Láska na oko mě naprosto pohltila od prvních stránek. Příběh Declana a Iris nabízí skvěle vyváženou kombinaci romantiky, humoru a napětí. I když jde o klasický motiv "manželství z rozumu," autorka Lauren Asherová ho podává svěžím a čtivým způsobem. Declanova postupná proměna z chladného byznysmena na někoho, kdo si uvědomuje, že láska není jen o podmínkách, byla fascinující. Iris mě okouzlila svou odvahou a lidskostí, a jejich slovní přestřelky byly často zábavné a dojemné zároveň.

Co mě ale opravdu nadchlo, byl postupný vývoj jejich vztahu, kdy se hranice mezi předstíráním a skutečnými city začala rozplývat. Přestože je děj místy předvídatelný, epilog mě úplně dostal a nemohla jsem si pomoct, ale chtěla jsem více. Pokud hledáte romantický příběh, který vás nejen zahřeje u srdce, ale i rozesměje, Láska na oko rozhodně stojí za přečtení.

anna7852
31.08.2024 5 z 5

První díl povedený,ale tenhle je naprosto luxusní. Jsem zvědavá jaký bude další dil s Callem :)

KerrKnock
26.08.2024 4 z 5

Druhý díl trilogie, který pojednává o druhém ze tří bratrů - tentokrát v hlavní roli protivný a drsný Declan. Jeho asistentka, která se pro něj obětuje ve všech ohledech, mu najde manželku, která si ho má vzít za účelem naplnění jeho dědictví. Manželka to ale těsně před svatbou odřekne a tak se dostává na scénu právě Iris, která se role manželky ujme za ní (jsme opět u toho, že pro něj udělá cokoliv).
Narozdíl od většiny názorů, které jsem četla, se mi více líbil první díl, ale to jen proto, že jsem si jednoduše Rowana zamilovala víc. Declan byl na mě až moc tvrdý a protivný, rozhodně bych neměla tolik trpělivosti, jako Iris. Jeho styl mluvení a to, kolikrát v knize udělá stejnou chybu - tedy že se zachová jako idiot a uvědomí si to příliš pozdě - prostě zapříčinilo to, že mi začal být v druhé polovině knihy protivný a neměla jsem na něj nervy. Neumím si představit, že bych zvládla ten nápor emocí, kterými si Iris musela projít.
Knihu jsem si užila, autorka má moc pěkný styl psaní, lehce se dostanete do příběhu a nechce se vám ho opouštět. Během celé knihy se objevilo pár poměrně peprných erotických scének, které ale hezky sedly a rozhodně zde nebyly na škodu. Vzájemná přitažlivost těch dvou rozhodně byla očividná a celý příběh to tak příjemně vzpružilo.
Příjemný, hezký příběh, moc doporučuji! U prvního jsem se zasmála víc, u tohoto mi naopak bylo kolikrát smutno. Těším se, čím mě autorka překvapí u třetího dílu.

Kudík
25.08.2024 4 z 5

Po prvním díle jsem měla trošku milnou představu, že Iris (24) stráví trochu více času hledáním dokonalé manželky pro svého šéfa Declana (36). Autorka mě touto variantou a řešením, které zvolila Iris v rámci vyžehlení problému s uprchnuvší nastávající, překvapila. Declan byl občas pařez, který svojí urputností a zatvrzelostí málem ztratil víc, než-li by díky podmínce ze závěti dědečka, mohl získat. V závěru jsem se však bavila jeho plněním přání.... od útulku po žádost v dešti. Kdo mi však dával zabrat, byl jejich "otec" Seth Kane.... u Rowana se mi zdálo, že šel mírně do sebe, ale zde to vyvrátil. Každopádně jsem zvědavá na příběh prostředního z bratrů.

KatieKuli
23.08.2024 5 z 5

Pokud srovnám zážitek ze čtení s prvním dílem, musím dát plný počet hvězdiček. Tohle se mimořádně povedlo. Šéf a jeho asistentka. Declan a Iris spolu pracují už 3 roky (asi tak 20 hodin denně). Aby Declan naplnil podmínky závěti svého dědečka, musí se oženit a pořídit si potomka. Iris sežene dokonalou kandidátku na manželku, dokud se ta chuděra neseznámí s budoucím chotěm. Co teď, když jste na zásnubním večírku, ale chybí Vám snoubenka? Naopak Vám nadbývá sál plný lidí a novinářů. Iris je zvyklá pro svého šéfa plnit i nemožné, tohle je jen další úkol (navíc smluvní). Nebo ne? :-)

badliar_id
14.08.2024 4 z 5

4.5/5*

"How about ten words then?" I laugh. "Id like to see you try." "I am falling in love with you, Iris Elizabeth Kane."
Oproti jedničce byl tenhle díl bomba!
Declan a Iris si získali moje srdce hned na začátku a já se nemohla dočkat, jak se bude jejich příběh vyvíjet..
Iris byla skvělá a Declan si občas zasloužil pár facek. Dost věcí bylo předvídatelných, ale nějak extra mi to nevadilo.
Epilog na konci byl úžasný!! A už se těším na Calův příběh..

Lucie.285
13.08.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala, umí psát tak moc čtivě, že se člověk nemůže ani odtrhnout. Líbil se mi postupný vývoj postav. Declan byl někdy neskutečně nepříjemný a nedostupný a nakonec to byl on, kdo se zamiloval první a uvědomil si to. Iris byla dobrá duše, jen si jako dítě zažila své, proto je k mužům tak opatrná. Krásná kniha a jelikož mám přečtenou i poslední knihu v angličtině, tak mohu říct, že dokonalá série. Moc všem doporučuji. Opět je vyprávěno z obou pohledů. Máme tu: domluvené manželství, age gap a šéf a asistentka.

kniha_je_laska
13.08.2024 5 z 5

Druhý díl o bratrech Kaneových, kteří pokud chtějí získat své dědictví, tak musí splnit úkol, co každý z nich dostal od dědečka, který zemřel. Declan se má oženit a zplodit potomka, jenže koho si vzít? Díky jistým okolnostem se jeho manželkou stane jeho sekretářka Iris a oni dva musí všechny kolem přesvědčit, že jejich svatba je opravdová, a ne jenom na oko.

Myslím, že většina z nás už četla nějakou knihu, která měla takovýhle námět, ale musím říct, že tady to bylo zpracované moc hezky. Líbilo se mi, jak se Iris a Declan hašteřili. Dost často jsem se jejich slovními souboji pobavila. Přestože čtenář dokáže odhadnout, jak se příběh bude vyvíjet, tak se mi to líbilo - mělo to spád, humor. Také oceňuji, že i zde autorka zpracovala nějaká vážnější témata jako v prvním díle. Ještě musím zmínit cizí slova, s jejíchž pomocí ti dva komunikovali, to bylo milé zpestření.

Četla jsem, že většině lidem se tento díl líbí ještě víc než Láska mezi řádky, a já, přestože hodnotím stejným počtem hvězd, tak přiznávám že Rowan a Zahra a jejich příběh v Dreamlandu se mi líbil o malinko víc. Možná díky tomu, že to bylo takové originální prostředí, přestože tam mohl být zabavní park zpracovaný víc. Když už je řeč o postavách z prvního dílu, tak i zde se párkrát objeví.

Těším se na příběh o posledním z bratrů, který u nás vyjde letos na podzim.

MAU256
08.08.2024 4 z 5

"Dám ti všechno, co budeš chtít... cokoliv... pokud mi dáš šanci udělat tě tak šťastnou, jak jsi ty udělala mě. Psa. Rodinu. Domov. Chci to všechno. Tak zní moje podmínky - ber, nebo nech být, protože nejsem ochotný o nich vyjednávat."

A máme tu příběh Declana, nejstaršího z bratrů, jehož chování je příšerné, své asistentky mění jak na běžícím pásu, nikdy není spokojený. To je ovšem do doby, než se jeho asistentkou stane Iris. Ta se totiž nehodlá jen tak vzdát, a je také jediná, která ho dokáže změnit. Obdivovala jsem ji, co všechno pro něj dokázala obětovat, líbil se mi její humor, ale i ona má své hranice, které bohužel Declan svým chováním překročil a bude se muset snažit, aby mu dala ještě jednu šanci. Mě se knížka líbila a už se těším na příběh Cala.

Ála1968
07.08.2024 3 z 5

Tak jsem dala sérii ještě šanci, protože první díl mě moc neuchvátil a já prostě nevím,nebylo to stále ono. Příběhů o falešné snoubence jsem už několik přečetla a nevím,nějak mě to tady nesedlo.Určitě si série své obdivovatele najde,ale já mezi nimi nebudu

Bookish_Adria
31.07.2024 4 z 5

Láska na oko četli jste první díl?
První díl měl za mě slabý rozjezd, ale psali jste mi všichni, že další díly jsou mnohem lepší. Já děkuji za vaši radu a musím souhlasit.

Jedná se tedy o druhý díl. Osobně dopoeučuji přečíst si jedničku ať jste v obraze. Protože je to o třech bohatých bratrech. Už z prvního dílu víme, že jejich milovaný dědeček odešel…. A teď musí splnit závěť. Druhý díl se tentokrát zaměřuje na nejstaršího člena Declana.

V příběhu nechybí humor, který u takových knih očekávám. Je to krásně pojatá romanťárna, která je ideální na tyto letní dny.

Jako další hlavní postavou je právě Iris, která je velmi sympatická a padne vám do oka. Po špatných zkušenostech z dětství má problém někomu věřit a pustit si ho k tělu.
Declan je prudérní mnohdy vás vytočí. V jeho hlavě je jen a jen práce.

V závěti bylo, že aby se stal majitelem onoho zábavního parku musí se oženit a mít potomka. To mi přišlo dost komické ale dobře. V příběhu máme tedy fingované manželství, ze kterého se stane něco víc

Opravdu lepší jak první díl a jsem zvědavá na další

bezzink
29.07.2024 4 z 5

Takze jo, mela jsem pravdu. Druhy dil je lepsi nez prvni. :))
Je to ctiva, vtipna knizka plna chemie a toho sexu tam neni mraky, coz kvituju.
Souhlas se Zomy, ze Declan obratil prilis rychle. Pusobilo to neprirozene. Prisel i typicky zvrat a nasledne zehleni. Takze vlastne nic noveho pod sluncem a sablona je splnena. Presto to bylo moc fajn cteni a tesim se na Cala.

Ešína
28.07.2024 5 z 5

Tenhle díl se mi líbil víc než ten první. Byl čtivý, trochu předvídatelný, vtipný a roztomilý. Iris měla můj obdiv a Declana bych občas nakopala do zadku. Ale dopadlo to tak jak mělo. Sladce.
Těším se na příběh o třetím z bratrů.

MaláKnihomolka
28.07.2024 5 z 5

"She loves you despite all the reasons she shouldnt."

Stalo se vám někdy, že se vám ze série líbil víc druhý díl než první? Pokud ano, u jaké to bylo?

Za mě určitě tohle splňuje Láska na oko. Ačkoliv mě Láska mezi řádky taky bavila, tak druhý díl si mě získal jednoduše víc. Tahle série je pro čtenáře romantiky a pohádek docela splněný sen.
Iris snad ani nejde nemít rád. Ačkoliv jsem si občas říkala, ať není vůči Declanovi tak splachovací a nechá ho to vyžrat už dřív. Takovou obětavost a zápal jsem snad ještě u nikoho neviděla. Na jejím místě by mi bouchly saze mnohem dřív. Naopak Declan, já věděla, že z něj nakonec bude fajn chlap a že pod tou maskou nepřístupného, ledového, psího čumáku někde je. Ale i tak jsem měla většinu knihy chuť ho vzít pánvičkou jak Locika Flynna Rychlíka. Jenže ten se alespoň vzpamatoval, takže jsem si ho mohla v klidu hezky oblíbit. Totéž se však nedá říct o jeho otci. I když je to fiktivní postava, nepamatuju se, kdy by mě někdo tolik naštval jako on. Naštěstí na jedno setkání s Iris určitě nikdy nezapomene.

Erotické scény se tu taky najdou, ale neřekla bych, že je to vyloženě nějak moc. Spíš tak adekvátně k ději. Za to chemie tomu nechyběla ani trochu. Fanoušci falešného manželství - randění - vztahu, případně sunshine x grumpy.. Tohle je něco pro vás!

"Ahh. Theres the big, grumpy man I know and like. “One day that mouth is going to get you in trouble."

Zároveň se těším na poslední díl s Calem, který se tu dost objevoval, jakožto nejlepší kamarád Iris. Jeho humor jsem si opravdu oblíbila.

Na konci nás opět čekal sladký závěr. Na mě to bývá až moc, avšak musím uznat, že tady to docela sedělo.

4,5/5

lena.o.knihach
26.07.2024 4 z 5

Jsem ráda, že se tahle série, která neustále jede na Tiktoku, dostala i k nám. První díl Miliardářů z Dreamlandu mě příjemně překvapil a ten druhý se mi líbil ještě o trochu víc.

Aby se Declan Kane mohl stát generálním ředitelem společnosti, musí splnit určité podmínky. Ty v tomto případě jsou oženit se a mít dítě. Jenže on není zrovna na dlouhodobé vážné vztahy, takže volba nakonec padne na jeho asistentku Iris.

Předstírané manželství, bručoun a sluníčko, to je romantická linka přesně podle mého gusta a v Lásce na oko neměla chybu. Ti dva se neustále dohadovali, ale přitom to mezi nimi šíleně jiskřilo.

Přes 400 stran mi strašně rychle uteklo, bavila jsem se a nechtěla knihu dát z ruky, dokud nebudu na konci. Tam čekaly dva přeslazené epilogy, kterým sice moc neholduji, ale i tak knihu moc doporučuji.

Děkuji @knihydobrovsky za knihu. #spoluprace

Jita160
25.07.2024 4 z 5

Declan nejstarší z bratrů... je to sarkastický suchoprt a je naprosto nesnesitelný.
Potřebuje se oženit a dát dědice ,aby mohl zdědit obrovské impérium. Zachrání ho jeho asistentka...je ochotná si ho vzít a žít podle předem určených pravidel.
Takže jak už to bývá nejdříve se akceptuji, potom se velmi přitahují pak přijdou na řadu city. Declan to všechno samozřejmě musí totálně pohnojit aby mohla přijít na řadu láska.
Nic originálního, ale přesto příjemná romanťárna ,kde byl úžasný postupný posun jejich vztahu.

Zomy
23.07.2024 5 z 5

První díl byl v podstatě průměrný a snadno zapomenutelný, ale průšvih to nebyl. Takže jsem si druhý díl přečetla bez většího očekávání. Ale tohle bylo boží!
Máme tady stokrát otřepanou - a zároveň mou nejoblíbenější - zápletku s falešným manželstvím, kdy on je citově plochý a ona je sluníčko.
Declan sice otočí příliš rychle a příliš snadno, ale já si to tak užila. Určitě se ke knížce vrátím.

Vknihách
21.07.2024 5 z 5

…pochybnosti, láska, moc…

Všetci tí, ktorí ste čítali knihu Projekt snov a páčila sa vám, vedzte, že druhá časť série Dreamland s názvom Zmluva snov sa vám bude páčiť ešte viac. Práve to mám na autorkách rada. Keď si dvíhajú pomyselné latky, posúvajú hranice, ktoré vníma najmä zanietený čitateľ tohto žánru. Zbožňujem, keď v očiach čitateľa dokážu napísať lepší príbeh, lepšiu zápletku, lepšiu chémiu, lepšie postavy a v tejto knihe som práve všetko “lepšiedostala. A to som si myslela, že Projekt snov je dokonalý. Je, ale Zmluva snov je viac :)

O mne je známe, že anotácie nečítam. O knihe som však vedela, že pôjde o dohodnuté manželstvo muža bližšie k 40-tke a jeho asistentky o dekádu mladšej. Všetko sa dialo od začiatku zhurta. Zásnuby sa konali už v prvej kapitole, samotná svadba o pár kapitol ďalej v časovom úseku dva týždne. Bola som nesmierne zvedavá, o čom bude zvyšných 300 strán. Priznávam, mala som obavu, či to nebude nudné “chce ma, nechce ma. Na toľkých stranách by to bolo ako utrpenie.

Avšak! Prvým stretom hlavných postáv som z riadkov vycítila, že večne namosúrený generálny riaditeľ Declan nie je voči svojej asistentke ľahostajný. Pracovná morálka je ale nadovšetko, preto si drží odstup doslova a dopísmena. Iris má prácu sťaženú a nie je to len tým, že pracuje pre Declana. Maká na 150% aj v čase voľna, pretože musí, ale aj preto, že to má v povahe. Byť nápomocná a nevzdávať sa.

To, že sa mi kniha páčila, je jasné už z môjho úvodu. Okrem spomínaných postáv sa mi veľmi páčila chémia, ich zbližovanie a neistota- predsa len… ide o zmluvu, kratochvíľu, či skutočné city? Lauren Asher napísala krásne, emotívne chvíle dvojice, ich pochybnosti a neistotu som mala možnosť čítať z oboch pohľadov, čo milujem, tak isto sklamania, kedy postavy zostali verné svojej povahe a autorka z nich nerobila láskou zaslepených “ratlíkov. Ak ste neznášali otca troch bratov Kaneových v prvej časti, vezmite jed na to, že ak by sa dalo fyzicky ublížiť fiktívnej postave, starý Kane by bol na pokraji života a smrti. Tak slizký, zákerný človek, ktorý by sa mal nazývať niečím otcom… Nepredstaviteľné, čoho sú niektorí ľudia schopní spáchať na vlastnej krvi pokiaľ ide o moc, postavenie a ego. Príjemným osviežením niektorých pasáží boli zmienky o dvojici z predošlého dielu a mala som bližšie spoznať Cala. Napriek tomu, že sa mi javil celý čas ako gej(nemám nič proti), ma celkom potešilo, že naňho starý otec našil búdu rovnako, ako na bratov. A tak sa v tretej časti série dozviem, prečo je sám a ku komu ho jeho srdce ťahá.

V úvode knihy nájdete playlist k príbehu. Ak teda holdujete čítaniu s hudobným podmazom, máte skvelé tipy, čo sa k deju hodí. Okrem hudby, ktorej ja neviem prísť na chuť, najmä počas hltania príbehov, kedy preferujem (hrobové) ticho, vás môže Zmluva snov nadchnúť zaujímavými vedľajšími témami. S jednou z nich súvisí používanie rôznych cudzích slov, ktoré sú vysvetlené pod čiarou. Ich významy sú krásne, hlboké, mňa najviac zasiahol výraz z arabčiny YAABURNEEL. Snažila som sa zo všetkých síl, ale nedalo sa… zaliali ma slzy výnimočnej chvíle. Zasiahlo ma, ako romantické gesto a jedno cudzie slovo, s tak obšírnym významom, dokáže umocniť krásu okamihu. Každému človeku na planéte prajem, aby našiel svoju yaaburneel. Ja to šťastie mám