Vánoce po francouzsku
Fiona Valpy
Láska po francouzsku série
< 3. díl
Román Vánoce po francouzsku Fiony Valpy zahřeje u srdce nejenom v zimě hlavně zjištěním, že k lásce se někdy dá i projíst. A ještě se u toho pobavit! Evie opustil manžel, a tak využije nabídku přátel k pobytu v jejich domku na francouzském venkově. Vypraví se tam úplně sama, jen se sbírkou receptů po babičce, a je odhodlaná na celé Vánoce zapomenout a jen podle ní péct a vařit. Ochotného ochutnávače najde v sousedovi, šarmantním doktoru Didiérovi. Zaujme ho však nejen její skvělý koláč… Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , BaronetOriginální název:
The French for Christmas, 2014
podľa mňa oproti prvému dielu výrazné zlepšenie! aj romantiky sa mi zdalo omnoho viacej :D a tiež ma potešilo, že sa tu spomínali postavy z prvého dielu a pekne nenútene sa to všetko premiešalo a prelínalo. Navyše opisy francúzskej kulinárskej kuchyne ma nútili mať po ruke neustále niečo na maškrtenie, pretože človek pri tých receptoch a detailných popisoch jedál normálne vyhladne... za mňa 3,5 hviezdičky
Francii mám moc ráda, proto jsem se pustila do knih od Fiony Valpy. Přečteno za jeden den. Nenáročné, milé čtení na léto - i Vánoce.
Knížka pěkná, čtivá. Z počátku mi svým motivem připomněla knihu Šťastní lidé čtou a pijou kávu... Později jsem asi udělal chybu, že jsem měla tendenci je srovnávat. Šťastní lidé....se mi líbilo víc. Tato kniha má ale také své kouzlo a nejen to "vánoční".
Je to nenáročné pohodové čtení s trochou romantiky a vánočního kouzla. Navíc inspirativní, dostala jsem chuť si něco dobrého uvařit :-)
Knížku jsem dostala k Vánocům a autorku jsem neznala. Ale knížka velmi překvapila. Líbila se mi nakonec ta vánoční atmosféra a skloubení francouzské kuchyně s poznámkami redaktora :)
Kniha ma neoslovila, na mňa zdĺhavé, monotónne.......bez iskry, ktorá by ma hnala čítať ďalej.
Souhlasím s předchozím komentářem - romantické až moc, příliš mnoho šťastných náhod, ale docela příjemné čtení.
Na můj vkus trochu moc romantiky, ale příběh je milý. Trochu sentimentální a s očekávaným šťastným koncem. Oceňuju dobrý překlad a pár fundovaných poznámek od redaktora.
Čtení o vánocích, sněhu, smutku, lásce, odpuštění a začátku nového života.....s dobrým koncem ,který potěší a zahřeje na duši.
Moje tečka za letošní vánoční četbou. Ženský román, který se netají tím, že je čtením pro ženy. Kromě vztahu mezi mužem a ženou (a bývalým mužem) řeší i otázku mateřství. To vše v zapadlé francouzské vísce s připomínkou dobrého jídla a pití a také vánočních tradic ve Francii. I přes tragické motivy se jedná o pěkné vánoční čtení s dobrý koncem.
Další dílo od této autorky a opět příjemné čtení. Nemyslím si, že je horší než u předešlého - Láska po francouzsku, naopak milý a příjemný. Ano začátek není veselý, ale copak v živote máme pořád na růžích ustláno? Pro někoho to může být klišé, že vše dobře dopadne, ale kdo v to nedoufá ? Za mě ano mám ráda, když to dobře dopadne. Těším se na další dílo od této autorky.
Kniha akorát tak stvořená pro vánoční pohodu, okořeněná francouzskou kuchyní :-)
Recenze v záložkách.
Má první zkušenost s touto autorkou, ale zatím ne moc pozitivní. Kniha se sama o sobě četla moc hezky, ale podle mě není vhodná číst o Vánocích. Téma je těžké a jelikož předpokládám, že ji budou číst spíše ženy, není to na Vánoce úplně ideální. Některé pasáže mi přišly přehnaně romantické. Nicméně jako romantická záležitost na zimní večer dobrá.
Má první kniha od Fiony Valpy. Nechala jsem se unést obálkou, že to bude strašně moc romantické a vánoční a ono to tak vlastně i bylo, ale až spíš za polovinou. Bylo to hodně o smutku a odpuštění a truchlení. I přesto to mělo svoje kouzlo :-)
2016 | Láska po francouzsku |
2020 | Moře vzpomínek |
2017 | Navždy po francouzsku |
2020 | Kam včely chodí spát |
2016 | Vánoce po francouzsku |
Pohodové čtení, odpočinkové, trefila se mi do nálady, nehledě na to, že jsem měla neustále potřebu něco vařit :)