Lední medvídku, vezmi mě s sebou
Hans de Beer
![Lední medvídku, vezmi mě s sebou Lední medvídku, vezmi mě s sebou](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37148/bmid_ledni-medvidku-vezmi-me-s-sebou-w5v-37148.png?v=1631956687)
Lední medvídek série
Vypráví a sám ilustruje autor. Lední medvídek Lars vlezl do pasti! Ale společně s ostatními zvířátky se mu podařilo utéci. Jak Lars potkal hnědou medvědí holčičku, jak to bylo s jejich návratem domů k severnimu pólu, když ji vzal s sebou, protože již dlouhou dobu hledal kamaráda, a jak se šťastně po strastiplném cestování ve zdraví a v pořádku vrátili k Larsovým rodičům - o tom všem vypráví zajímavý a napínavý příběh o ledním medvídkovi Larsovi.... celý text
Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: 1991 , KentaurOriginální název:
Kleiner Eisbär, nimm mich mit!, 1990
![malámišička malámišička](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/411954/m_malamisicka-0Ht.jpg?v=1675184128)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Po seznámení s medvídkem a pandami jsem musela sehnat co nejdříve další díly. A dnes už umím nazpaměť. Syn ve 3 letech poznal, že když jsou desky červené, budou medvídci dva.
A četla jsem denně, všechny 4 díly, co máme.
![Luciluc Luciluc](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/104252/m_luciluc-Dje.jpg?v=1541006736)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížka čtená dceři. Tento díl se mi líbil nejvíce. Hodně jsem si oblíbila medvědí holčičku Leu. Škoda, že mrož neměl jméno. Opět krásné ilustrace (obzvlášť ta, kde jsou všechna zvířátka z beden a ta úplně poslední).
![Zdero Zdero](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/36542/zdenar-pho.jpg?v=1553522562)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedna z prvních a nejoblíbenějších knih mého mladšího syna, kterou dostal ve školce (již před 25 lety). Stala se stejně oblíbenou i pro vnuky.
![Hakate Hakate](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/106743/m_hakate-d7Y.jpg?v=1660079351)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krásné ilustrace, doporučuji pro malé děti, jako malá jsem příběhy milovala. Ráda se i ním vracím i teď.
![Litocha Litocha](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/145457/m_litocha-gH7.jpg?v=1541186688)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knížka je půvabná, dobrodružná a syna zaujala. Multikulturní poučení je do textu zakomponováno citlivě, ale podobně jako kamibe mi v dětských knihách čím dál více vadí faktické nesmysly a nepřesnosti. Co si chudák Lea počne mezi vším tím sněhem?
P.S. Dodnes vzpomínám, jak jsem ve škole zuby nehty obhajovala tezi, že rosomák je pták.
![hrdlickova_61 hrdlickova_61](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/270534/m_hrdlickova-61-XbR.jpg?v=1553982798)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Všechny díly o medvídkovi mám z Levných knih a hned při jejich výběru jsem se divila, jak to, že se nerozebraly hned za "draho". V naší rodině měly a mají cenu zlata : o)
![simona5r simona5r](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/28199/28199-ghz.jpg?v=1472661476)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dcera (21 měsíců) si knihu zamilovala a čteme ji nyní několikrát denně. Krásné ilustrace, které zaujmou a tak akorát textu, který má navíc nějaké poselství.
![TaLu TaLu](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94051/m_talu-jbv.jpg?v=1540998401)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
První kniha o medvídkovi se mi líbila nejvíce, ale krátké texty spolu s kouzelnými ilustracemi jsou velmi hezké. I příběh je zajímavý, když se medvídek chytí do pasti a pomáhá osvobodit podobně uvězněná zvířátka. Nakonec se dočká vytouženého kamaráda. Překvapilo mě, že jsou další díly, vnučka bude mít určitě radost.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Mám tyhle knížky ráda, ale potýkám se s tím, jak se dětem předkládají věci jinak, než jsou ve skutečnosti. Později se musí seznámit s tím, že lední medvídek před mrožem v reálu uteče, aby si zachránil kožich. Nicméně etickému poselství knihy přiznávám jeho důležitost.
lední medvědiAutorovy další knížky
2019 | ![]() |
2022 | ![]() |
Krásně napsaná knížka - i tříleťačku zaujala a potěšila :-)