Pod červenou maskou

Pod červenou maskou
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538739/bmid_pod-cervenou-maskou.jpg 4 8 8

Legenda o Batmanovi série

< 66. díl >

Jak vyšlo najevo, nový gothamský zabiják Red Hood, je Jason Todd, druhý Robin, který zázračně vstal z mrtvých. Zatímco Red Hood dál vede vražedně krvavé tažení proti Black Maskovi, musí Temný rytíř najít způsob, jak bývalého parťáka zastavit. Osud ovšem vynese ještě jednu kartu - a na té je Jokerovo jméno. Ve skutečnosti se chce Todd pomstít maniakovi, který ho zavraždil.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
09.08.2024 4 z 5

Když vstal zázračně z mrtvých začal se mstít

hroubek
28.07.2024 4 z 5

Povedený a dobrý komiks, který příběhově navazuje na komiks Pod maskou, ve kterém se poprvé výrazně představil Red Hood. Já tento příběh poprvé objevil v luxusním animovaném filmu Batman vs. Red Hood, který prakticky vychází z těchto dvou komiksů. Pod červenou maskou je dobře napsaný komiks, co má super tempo, dobrou akci a je správně napínavý. Osobně by se mi více sedlo, kdyby se šlo do hloubky a Batman byl mnohem více frustrovaný svou nevědomostí. Scénárista Judd Winick odvedl dobrou práci a napsal zajímavý a nosný scénář, který velmi hezky pracuje s tím, co Red Hood symbolizuje. Winnickovi se povedlo dát do příběhu zajímavé myšlenky a ukázat, že Red Hood na některé věci kouká mnohem více realisticky, než samotný Batman. A to Batmana hodně štve. Hlavní příběh má trochu slabší konec. Závěrečný komiks, nám ukáže jak se povedlo Jasonovi zmrtvýchvstání. Pod červenou maskou je povedený a zábavný komiks.


trudoš
24.07.2024 4 z 5

Tentokrát se dočkáme skutečně jen střípku mozaiky, ale těm, kterým dosud chybělo vysvětlení, jak se Jason Todd znovu dostal mezi živé a zdravé, udělá Pod červenou maskou určitě radost. Navíc kniha takřka přímo navazuje na album Pod maskou z DC Komiksového kompletu (publikováno pod číslem 57), takže další rozšíření kontinua je v rámci všech těch odpředu dozadu vydávaných titulů rozhodně fajn.
Scenárista Judd Winick patří k těm tvůrcům, co si rádi hrají s gangsterskými motivy, takže příběhová linka působí sympaticky civilně a temně. Celek pak funguje jako adrenalinový thriller, přičemž Black Mask vystupuje jako mafiánský boss, s nímž byste si nějaký delší příběh navíc klidně přečetli; snad jen, že ke konci vyprávění už působí spíš než nebezpečně poněkud komicky. Každopádně Jasonovy výčitky určené Bruceovi nepostrádají logiku, pročež všechnu tu nahromaděnou frustraci v jeho hlavě docela chápete. Tohle sice není zlomový příběh, ale důležitý střípek pro pochopení „rodinných“ vztahů ano.

Autoři knihy

Judd Winick
americká, 1970
Jim Starlin
americká, 1949
Skrýt reklamy