Tváři v tvář

Tváři v tvář
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538740/bmid_tvari-v-tvar.jpg 4 7 7

Legenda o Batmanovi série

< 67. díl >

Rok po událostech Nekonečné krize se Batman vrací do Gothamu, kde řádí nový sériový vrah. Tento zabiják však vraždí superpadouchy a začal KGBeastem. Důkazy ukazují na Harveyho Denta, jehož Batman pověřil po dobu své nepřítomnosti ochranou města. Vrátil se skutečně Two-Face, nebo je ve hře rozsáhlejší spiknutí? Nastal čas, aby Temný rytíř opět převzal své právoplatné místo strážce Gothamu.... celý text

Přidat komentář

hroubek
13.08.2024 4 z 5

Povedený pohled na mysl Harvey Denta. Scénárista James Robinson rozehraje slibný příběh, který mi sedl. Bavila mě detektivní linka, užíval jsem si postavu Jasona Barda, a ocenil jsem to jak se pracuje s pokroucenou psychikou Denta - zde je to i panelově velmi zajímavě udělané. Robinson to hezky rozehraje na všech frontách, a o to více pak zamrzí, jak to nedokáže dotáhnout do uspokojivého konce. Všechny linky mají uspěchaný, nudný a líný konec. A je to obrovská škoda, protože všechno co koncům předcházelo bylo zajímavé a mohlo to nabídnout zajímavý úhel pohledu. Kdyby to ke konci nebylo uspěchané, tak bych byl hodně spokojený, takhle jsem jen spokojený.

Luigi1
09.08.2024 4 z 5

Měl by opět Temný rytíř převzít moc


trudoš
08.08.2024 4 z 5

Zajímavý rozbor rozpadu osobnosti, která kromě toho že si o to říká, je ještě podněcována nedůvěrou z té nejméně očekávané strany. James Robinson uhrál tenhle moment se ctí, až je čtenáři skoro líto, že u Harvey Denta stačí škrtnout zápalkou a už hoří jasným plamenem, pročež následné výčitky všech zúčastněných jsou právě tak odůvodněné, jako pocity obětí, že za teroristův čin mohou vlastně ony samy.
Každopádně, vedle hlavní dějové linie sledujeme ještě staromódní vyšetřování soukromého očka Jasona Barda, kterýžto je sice v Batmanově univerzu postavičkou zbytečnou, ale zároveň natolik zábavnou, že by mi vůbec nevadilo, kdyby se k ní scénáristé někdy vrátili. Jediné, co považuji na příběhu Tváří v tvář za slabinu, je finální vyústění, které byť perfektně dohrává Two-Faceovo znovuzrození, nechtěně upozaďuje hlavní zápletku. Dočkáme se sice vysvětlení, kdo je vrah a o co komu šlo, ovšem působí to celé neohrabaně a nuceně, jako kdyby to snad ani nebylo ústředním motivem celého vyprávění.