Krivoprísažník

Krivoprísažník
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55679/krivoprisaznik-55679.jpg 5 99 99

KRIVOPRÍSAŽNÍK je piatym pokračovaním Kroniky temného dávnoveku. Je to príbeh o dodržiavaní sľubov, o pomste, pocite viny, o smútku, ktorý prežíva Torak nad stratou blízkeho človeka. Nedávno bol štvancom, ktorého prenasledovali lovci zo všetkých klanov, teraz on prenasleduje vraha do temného Hlbokého Lesa, kde zúri vojna, nenávisť, nevraživosť... a obrovský požiar. Torak odvážne riskuje svoj život v nerovnom zápase so zákerným Požieračom duší.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Enigma
Originální název:

Oath Breaker , 2008


více info...

Přidat komentář

mataaskorice
09.08.2023 5 z 5

Skvělá. Jako vždy.

anibeni
29.08.2022 5 z 5

Příběh Toraka, Renn a Vlčka pokračuje... naši hrdinové dospívají a tíží je již daleko závažnější věci... neuvěřitelné, jak autorka zvládla napsat tuto sérii..


NemmamSlov
15.01.2022 5 z 5

„Torak...“ šepol Fin-Kedinn a jeho prenikavé modré oči sa zahľadeli do Torakových. „Hľadáš pomstu. Nedovoľ však, aby pohltila celú tvoju myseľ. Pomsta spaľuje, Torak.“ povedal Fin-Kedinn, keď ho rieka odnášala preč. „Spaľuje srdce. A prehlbuje bolesť. Nedovoľ, aby sa to stalo aj tebe.“

Znova som rozmýšlal, že dám len 4*, no záver ma potešil. Torak sa choval ako úplny idiot a keby stál vedľa mňa, tak mu dám pár faciek. Strašne mi vadilo to jeho sobecké správanie, nelogické konanie a zbytočné žiarlenie. Mám pocit, že v celej Kronike dávnoveku, je jediná rozumná osoba, a to Fin- Kedinn. Áno, je to zamerané na mladšie publikom, ale všetko má svoje hranice. Dokonca požierač duší bol nečakane hlúpy.

Nakoniec som dal 5*. V tejto časti navštívime hlboký les, ktorý ma tajomnú atmosféru. Pasáže s vlkom opäť pobavili, hlavne pasáž, keď si uvedomuje, že Torak nie je vlk. Torak v tomto diele prichádza o ďaľšiu blízku osobu, samozrejme kvôli tomu, že je blb, ale nejdem viac prezrádzať. Po 4 knihách to určite odporúčam prečítať a sám som zvedavý na ukončenie celej série.

Ailee
16.04.2021 4 z 5

Miluju, jakým způsobem autorka popisuje Torakův svět. Dech hvozdu - mlha, a podobně. Jakoby vás to vtáhlo přímo do té doby, do života mezi kmeny hvozdu. Odhalují se nám také některá tajemství, která se objevila již dříve.

Eremites
20.06.2017 4 z 5

Pokračování fantastických Letopisů z hlubin věků. Torak dospívá a stává se chvílemi nesnesitelným puberťákem, který musí mít vždycky pravdu (kopie toho, co mám doma :-) Tentokrát je příběh hodně těžký, plný morálních otázek (můžu zabít, když jde o pomstu?), plný bolesti. S každým dalším pokračováním Letopisů přichází více a více temna. Vlastně jsem byla docela ráda, když jsme dočetli a ani jsem neměla chuť sáhnout hned po posledním dílu celé série. Ne proto, že by byla špatná - ro rozhodně ne. Jen už té tíhy a bolesti světa bylo k neunesení. Na druhou stranu by moje děti zase po delším čase ztratili nit a souvislosti, takže jsme se nakonec do závěru pustili hned. Jsem zvědavá, jak závěr celé série autorka uchopí.

Filastin
06.10.2013 4 z 5

Veľmi dobrá kniha, zaujme najmä mladších čitateľov. Určite stoji za prečítanie

Ondro85
16.12.2011 5 z 5

Dobrá kniha.Všetkym odporucam