Levanduľová záhrada

Levanduľová záhrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485564/bmid_levandulova-zahrada-6LX-485564.jpg 4 359 359

Aristokratická francúzska rodina, legendárny zámok v Provensálsku a skryté tajomstvá, ktoré ničia dve generácie, zmietané medzi povinnosťou a túžbou. Ako je u Lucindy Rileyovej zvykom, príbeh je vyrozprávaný v dvoch časových rovinách, ktoré sú navzájom majstrovsky skĺbené. Striedanie súčasnosti a minulosti len zvyšuje napätie románu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Lavender Garden, 2013

knihomolka1979
13.03.2017 4 z 5

Díky této knize jsem si zakoupila od autorky i další knihy..Nádherný příběh a napínavý.

Damato
17.01.2017 5 z 5

Kniha na mě čekala pod stromečkem a celá rodina ví, že levandule je moje nejoblíbenější a její vůně je v mém šatníku a všude kam se doma vrtnu. Po návštěvě Provence jsem se do této části Země zamilovala. O to víc mě tahle kniha dostala a za mě rozhodně *****.

jluky
03.01.2017 5 z 5

Nedala som sa odradiť po počiatočných rozporuplných pocitoch z knihy tak, ako niektoré čitateľky predo mnou, a urobila som dobre. Akonáhle sa "objavila minulosť" kniha si ma doslova pripútala k sebe. Vydarený kúsok tento môj vianočný darček, ........... doporučujem.

cmelda87
31.12.2016 5 z 5

Moje první knížka od této autorky a naprosto mě uchvátila. Celá. Dlouho jsem nečetla něco tak pěkného, napínavého a čtivého. Kdyby na konci autorka neuvedla, že příběh je smyšlený, i bych byla schopna uvěřit tomu, že byl podle skutečnosti, jak dobře byl napsaný.
Těším se na další knihy této autorky :-)

ritz
28.11.2016 4 z 5

Moc hezké, střídání období mě v knihách baví.

ivulka15
04.11.2016 4 z 5

Pohlazení pro mou duši romantika.Děj odehrávající se za 2.světové války byl poutavější ale celkově se mi to moc líbilo.

Paja85
13.10.2016 5 z 5

Chtěla jsem knihu po prvních 60 stránkách odložit. Jen dobre recenze zde mě udržely ve čtení. A výsledek? Nelituji. Z počátku červena knihovna...prolínání minulosti z obdobi 2.světove války bylo asi nejlepší a pak už jen napětí jak to dopadne v přítomnosti. Paráda.

pet9
02.10.2016 5 z 5

Velmi hezká kniha, rozhodně doporučuji !

cérka
26.09.2016 4 z 5

Po knize Tajemství černé orchideje jsem váhala zda knihu vůbec číst. Byla ovšem doma a více kladných komentářů mě donutilo ji otevřít...
Kniha má dvě dějové linky a mě naprosto uchvátila ta válečná, ač vůbec nevyhledávám válečnou literaturu!
Emílie na mě byla až moc naivní (slušně řečeno), ale kdo ví, třeba je to u bohatých dědiček normální stav :-).

hanča34
04.09.2016 4 z 5

Náhodně vybraná kniha v knihovně mně zaujala. I když se část děje dala předvídat, bylo to čtivé, poutavé. Zkusím tu Černou orchidej.

mschmidtova
30.08.2016 5 z 5

Nejdřív jsem chtěla knihu odložit. Začátek vypadal jako červená knihovna a na mě kniha byla už moc "sladká". Všem, kdo má podobný pocit, doporučuji vydržet. Za tímto úvodem se totiž skrývá nádherný a velmi poučný příběh. Při čtení jsem se znovu utvrzovala v tom, jak krásně se nám dnes žije a že problémy, které prožíváme, jsou jen drobnosti oproti tomu, čemu museli lidé čelit za války. Pro mě je tato kniha velkým pokladem a jsem ráda, že jsem ji neodložila.

Selinute
30.08.2016 5 z 5

Příjemná, hodně předvídatelná oddechovka. Jako dovolenková četba se mi moc líbila i přesto, že cikády, které mi při ni dělaly společnost, nebyly francouzské.

Janeee
06.06.2016 5 z 5

Naprosto fantastická knížka!!! Moc se mi líbil styl podání i téma a konec byl krásný! :-)

Liduka
22.03.2016 5 z 5

Emilia přijíždí do Franice, aby převzala rodinné jmění. Seznámí se tam se Sebastianem, jehož babička Connie se znala s jejím otcem. Jak se ale vlastně poznali, když ona žila za války v Anglii a on ve Francii a jaký byl jejich příběh? Popravdě jsem od knihy moc nečekala, ale byla skvělá! Obahovala lásku, zradu, intriky i napětí a i když moc nemusim knihy, kde se píše o válce, tady mi to vůbec nevadilo. Střídání částí minulost-současnost vás nutila číst stále dál a dál. Sebastianovi jsem od začátku nevěřila, že má čisté úmysly a to jeho tajemství mě dostalo!

chezzie
20.03.2016

Víc než děj ze současnosti mě bavila doba válečná... ale i tak knihu můžu jen doporučit, hezky napsané, čtivé...

mariva
03.02.2016 5 z 5

Poslední dobou mám pocit, že mě neodolatelně přitahují knížky, které mají něco společného s Provencí a proto nešlo odolat "levandulové" v názvu. Určitě nelituji. Krásný příběh s prolínajícími se časovými rovinami mě chytil a i když se dalo celkem brzy odhadnout, jak to dopadne, stejně jsem se od knížky nemohla odtrhnout.

Polík
26.01.2016 1 z 5

Za sebe musím říci, že jsem knihu četla jen kvůli ději z 2.světové války. Prakticky neustále jsem měla pocit, že s tou Emilií musím zatřepat, aby se probrala a začala být konečně trochu rozhodná a samostatná. Vždyť ji vůbec nic pořádně nezajímalo, ani (ze začátku) zámek, vinice, knihovna, jídlo, peníze, historie rodu, ani snad ta zvířata (i když jméno Frou-Frou je skvěle vymyšleno). A to mají veterináři můj neskonalý obdiv! Kniha sice nebyla špatná, ale nenadchla, nezanechala ve mně vůbec žádný pocit, možná mírné znechucení. Nemohla jsem to přestat srovnávat s knihou Krycí jméno Verity - ta byla oproti tomuto dílu naprosto brilantní.

olejnice
25.01.2016 5 z 5

První a doufám, že ne poslední kniha od této autorky. Jakože nemám ráda knihy z válek, tuhle jsem přečetla jedním dechem a byla jsem úplně vtažena do děje. Všem ji teď doporučuji a jsem sama ze sebe nadšená, že umím přečíst knihu z války a dokonce se i u toho pobavit...

Marbi
06.01.2016 5 z 5

Moc mě to bavilo. Hezké, inteligentní, věrohodné.

claudiecarmen
05.01.2016 5 z 5

Krásná kniha. Poutavý děj. Těším se na další knihu od Lucindy Riley. Doporučuji.