Levanduľová záhrada

Levanduľová záhrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485564/bmid_levandulova-zahrada-6LX-485564.jpg 4 364 364

Aristokratická francúzska rodina, legendárny zámok v Provensálsku a skryté tajomstvá, ktoré ničia dve generácie, zmietané medzi povinnosťou a túžbou. Ako je u Lucindy Rileyovej zvykom, príbeh je vyrozprávaný v dvoch časových rovinách, ktoré sú navzájom majstrovsky skĺbené. Striedanie súčasnosti a minulosti len zvyšuje napätie románu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Lavender Garden, 2013

TaLu
14.05.2017 4 z 5

Romantický příběh podaný v psychologickém zabalení.
A to zabalení je rozhodně plus. Přibližuje to postavy, které se stávají vícevrstevné, než by tomu bylo, pokud bychom je poznávali jen skrze romantickou stránku. Stránku za stránkou ubíhá tento román velmi příjemně, pro mne, asi jako pro mnohé další, byl silnější ten příběh z minulosti. Celá kniha připomínala Dívku, již jsi tu zanechal, ale nechci tato dvě díla srovnávat, protože tento román je opravdu více romancí.
Jak často se hrdinství lidí z válečného období stane pro budoucí generace tajemstvím - i když mi přišlo trošku divné, že ani děti neznaly příběh rodičů. Ovšem válka vždy rozbíjí nejen válečná pole venku, ale se stejnou silou ničí i nitro lidí. Někdy pak na dlouhou dobu vznikne poušť, na které se jen pozvolna uchytí nový život. Při čtení jsem si znovu připomněla cenu míru a to rozhodně není málo. Doporučuji.

Jára76
08.04.2017 5 z 5

Krásný romantický příběh.Hlavní hrdinka zdědí staré rodinné sídlo.Zamiluje se a vdá,ale časem zjistí,že manžel není ta pravá láska a že si ji vzal jen z vypočítavosti a najednou zjistí,že její pravou láskou je manželovo bratr.Objeví také co se dělo ve starém rodinném sklepení,kdo se tam ukrýval a jaký měla osud utajovaná láska z minulosti.Krásné a poutavé čtení.

knihomolka1979
13.03.2017 4 z 5

Díky této knize jsem si zakoupila od autorky i další knihy..Nádherný příběh a napínavý.

Damato
17.01.2017 5 z 5

Kniha na mě čekala pod stromečkem a celá rodina ví, že levandule je moje nejoblíbenější a její vůně je v mém šatníku a všude kam se doma vrtnu. Po návštěvě Provence jsem se do této části Země zamilovala. O to víc mě tahle kniha dostala a za mě rozhodně *****.

jluky
03.01.2017 5 z 5

Nedala som sa odradiť po počiatočných rozporuplných pocitoch z knihy tak, ako niektoré čitateľky predo mnou, a urobila som dobre. Akonáhle sa "objavila minulosť" kniha si ma doslova pripútala k sebe. Vydarený kúsok tento môj vianočný darček, ........... doporučujem.

cmelda87
31.12.2016 5 z 5

Moje první knížka od této autorky a naprosto mě uchvátila. Celá. Dlouho jsem nečetla něco tak pěkného, napínavého a čtivého. Kdyby na konci autorka neuvedla, že příběh je smyšlený, i bych byla schopna uvěřit tomu, že byl podle skutečnosti, jak dobře byl napsaný.
Těším se na další knihy této autorky :-)

ritz
28.11.2016 4 z 5

Moc hezké, střídání období mě v knihách baví.

ivulka15
04.11.2016 4 z 5

Pohlazení pro mou duši romantika.Děj odehrávající se za 2.světové války byl poutavější ale celkově se mi to moc líbilo.

Paja85
13.10.2016 5 z 5

Chtěla jsem knihu po prvních 60 stránkách odložit. Jen dobre recenze zde mě udržely ve čtení. A výsledek? Nelituji. Z počátku červena knihovna...prolínání minulosti z obdobi 2.světove války bylo asi nejlepší a pak už jen napětí jak to dopadne v přítomnosti. Paráda.

pet9
02.10.2016 5 z 5

Velmi hezká kniha, rozhodně doporučuji !

cérka
26.09.2016 4 z 5

Po knize Tajemství černé orchideje jsem váhala zda knihu vůbec číst. Byla ovšem doma a více kladných komentářů mě donutilo ji otevřít...
Kniha má dvě dějové linky a mě naprosto uchvátila ta válečná, ač vůbec nevyhledávám válečnou literaturu!
Emílie na mě byla až moc naivní (slušně řečeno), ale kdo ví, třeba je to u bohatých dědiček normální stav :-).

hanča34
04.09.2016 4 z 5

Náhodně vybraná kniha v knihovně mně zaujala. I když se část děje dala předvídat, bylo to čtivé, poutavé. Zkusím tu Černou orchidej.

mschmidtova
30.08.2016 5 z 5

Nejdřív jsem chtěla knihu odložit. Začátek vypadal jako červená knihovna a na mě kniha byla už moc "sladká". Všem, kdo má podobný pocit, doporučuji vydržet. Za tímto úvodem se totiž skrývá nádherný a velmi poučný příběh. Při čtení jsem se znovu utvrzovala v tom, jak krásně se nám dnes žije a že problémy, které prožíváme, jsou jen drobnosti oproti tomu, čemu museli lidé čelit za války. Pro mě je tato kniha velkým pokladem a jsem ráda, že jsem ji neodložila.

Selinute
30.08.2016 5 z 5

Příjemná, hodně předvídatelná oddechovka. Jako dovolenková četba se mi moc líbila i přesto, že cikády, které mi při ni dělaly společnost, nebyly francouzské.

Janeee
06.06.2016 5 z 5

Naprosto fantastická knížka!!! Moc se mi líbil styl podání i téma a konec byl krásný! :-)

Liduka
22.03.2016 5 z 5

Emilia přijíždí do Franice, aby převzala rodinné jmění. Seznámí se tam se Sebastianem, jehož babička Connie se znala s jejím otcem. Jak se ale vlastně poznali, když ona žila za války v Anglii a on ve Francii a jaký byl jejich příběh? Popravdě jsem od knihy moc nečekala, ale byla skvělá! Obahovala lásku, zradu, intriky i napětí a i když moc nemusim knihy, kde se píše o válce, tady mi to vůbec nevadilo. Střídání částí minulost-současnost vás nutila číst stále dál a dál. Sebastianovi jsem od začátku nevěřila, že má čisté úmysly a to jeho tajemství mě dostalo!

chezzie
20.03.2016

Víc než děj ze současnosti mě bavila doba válečná... ale i tak knihu můžu jen doporučit, hezky napsané, čtivé...

mariva
03.02.2016 5 z 5

Poslední dobou mám pocit, že mě neodolatelně přitahují knížky, které mají něco společného s Provencí a proto nešlo odolat "levandulové" v názvu. Určitě nelituji. Krásný příběh s prolínajícími se časovými rovinami mě chytil a i když se dalo celkem brzy odhadnout, jak to dopadne, stejně jsem se od knížky nemohla odtrhnout.

Polík
26.01.2016 1 z 5

Za sebe musím říci, že jsem knihu četla jen kvůli ději z 2.světové války. Prakticky neustále jsem měla pocit, že s tou Emilií musím zatřepat, aby se probrala a začala být konečně trochu rozhodná a samostatná. Vždyť ji vůbec nic pořádně nezajímalo, ani (ze začátku) zámek, vinice, knihovna, jídlo, peníze, historie rodu, ani snad ta zvířata (i když jméno Frou-Frou je skvěle vymyšleno). A to mají veterináři můj neskonalý obdiv! Kniha sice nebyla špatná, ale nenadchla, nezanechala ve mně vůbec žádný pocit, možná mírné znechucení. Nemohla jsem to přestat srovnávat s knihou Krycí jméno Verity - ta byla oproti tomuto dílu naprosto brilantní.

olejnice
25.01.2016 5 z 5

První a doufám, že ne poslední kniha od této autorky. Jakože nemám ráda knihy z válek, tuhle jsem přečetla jedním dechem a byla jsem úplně vtažena do děje. Všem ji teď doporučuji a jsem sama ze sebe nadšená, že umím přečíst knihu z války a dokonce se i u toho pobavit...