Sedm sester přehled

Sedm sester https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311880/bmid_sedm-sester-RKx-311880.jpg 4 422 422

Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutná událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najít svou biologickou rodinu. A tak se nejstarší ze sester, půvabná překladatelka Maia, ocitne v Brazílii, kam ji souřadnice z otcova dopisu zavedou. Maia během pátrání po pohnutých osudech žen ze své rodiny propadá víc a víc kouzlu rodného Ria, ale i kouzlu svého sympatického průvodce. Cesta do minulosti jí pomáhá smířit se s nešťastným rozhodnutím v mládí, které po léta tajila…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Seven Sisters , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedm sester. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (140)

knihomolka_eli
11.03.2024 5 z 5

Keď Tatko Slaný nečakane a hlavne dosť záhadne zomrie, nechá svojim šiestim adoptovaným dcéram indície na vypátranie svojho pôvodu.

V prvej knihe sa stretávame s najstaršou sestrou Maiou. Inštrukcie Tatka Slaného ju zavedú do Brazílie, kde postupne s pomocou sympatického spisovateľa Floriana odkrýva tajomstvá svojich predkov. Ľúbostný príbeh jej prastarej mamy Izabely ju zavedie do Paríža na začiatku 20.storočia.

Mladá Izabela je zasnúbená so šľachticom Gustavom. S priateľkou Mariou Elisou a jej rodičmi odcestuje krátko pred svadbou do Paríža. Otec jej priateľky, architekt Heitor da Silva Costa, pracuje na stavbe sochy Krista Spasiteľa, ktorá sa bude týčiť na vrchu Corcovado nad Rio de Janeiro a v Paríži hľadá sochára. Zaujme ho práca Paula Landowského. Izabela sa zoznámi s jeho asistentom Laurentom.
Netrvá dlho a Laurent Brouilly Izabelu očarí svojím šarmom. Aký bude jej ďalší osud? Vydá sa za Gustava alebo ostane s Laurentom?

Maia sa postupne dozvie tajomstvá svojej biologickej rodiny, no sama má také, o ktorých sa nehovorí ľahko. Musí sa vysporiadať so svojimi démonmi, prijať minulosť a nájsť samu seba.

Túto knižku som čítala v rámci rereadingu série pred prečítaním poslednej časti. Páčila sa mi rovnako ako pri prvom čítaní. Teraz som si viac všimala detaily :)

Veľmi sa mi páčilo striedanie dvoch časových liniek - Mainej zo súčasnosti a Izabelinej z minulosti.

Čo sa týka Tatka Slaného, okolo neho, jeho života a aj smrti, je neskutočne veľa otáznikov. Tiež si myslím, že je zvláštne ako málo o ňom jeho dcéry vedeli...
Som zvedavá, ako sa nakoniec celá séria skončí a či sa všetko objasní :)

,,Všetci sme v priekope, no niektorí z nás odtiaľ hľadia na hviezdy." (Oscar Wilde)

,,Nikdy nedovoľ strachu, aby rozhodoval o tvojom osude."

,,...manželstvo je založené najmä na vzájomnej tolerantosti a prijímaní chýb toho druhého."

,,Láska nepozná vzdialenosť, nerozlišuje kontinenty, má oči iba pre hviezdy."

Za možnosť zúčastniť sa na tejto štafete ďakujem jej organizátorke - Dominika Slniečko Usmievavá :)

zdenaR
18.02.2024 4 z 5

Oddechový román, velmi čtivý, zajímavý příběh.
Určitě budu pokračovat ve čtení příběhů jednotlivých sester.


iška
11.01.2024 4 z 5

Nejedná se sice o žánr, ve kterém bych hledala prvoplánovaně, ale tuto sérii přede mnou chválilo tolik známých, že jsem se rozhodla alespoň jeden díl přečíst. Prostě jen proto, abych byla v obraze. A musím uznat, že ve svém žánru určitě patří k těm lepším (alespoň co mohu soudit). Víc mi seděla ta současná linka, ta historická byla zdlouhavější. Ale zase tu bylo dost zajímavých historických reálií. Rozhodně to ve mně vzbudilo zvědavost a určitě nevylučuji možnost, že si z knihovny časem donesu další příběh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Je důležité, aby muž miloval ženu víc než ona jeho. Srdce ženy bývá vrtkavé a může milovat mnohokrát, ale když se muži - ačkoli navenek jsou méně citliví - jednou zamilují, obvykle milují navždy.


Umění má být přístupné všem. Je to dar umělcovy duše. Obraz skrytý před zraky lidí se stává bezcenným.


(...) Jinak mi stačí, že mám doma šest uměleckých děj: svých šest dcer. Ty jediné na světě stojí za to, aby je člověk ochraňoval, protože pro mě jste nenahraditelné. Lidé, které miluješ, Maio, jsou nenahraditelní. Zapamatuj si to, ano?


Kniha Sedm sester v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených581x
ve Čtenářské výzvě91x
v Doporučených50x
v Knihotéce265x
v Chystám se číst379x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech9x