Levandulová zahrada přehled

Levandulová zahrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263212/bmid_levandulova-zahrada-263212.jpg 4 352 352

Retrospektivní vyprávění příběhu z francouzské Provence začíná v roce 1998, kdy se Emilia stává posledním potomkem slavného šlechtického rodu de la Martinières. Dědictví majestátního zámku a vinice je ovšem zatíženo velkými dluhy a mnoha otázkami... Emilia se vzhledem ke svému rozporuplnému vztahu k rodinné historii rozhodne vypátrat, jak to skutečně bylo s jejími předky a co se přihodilo za druhé světové války… Rodinná sága slavného šlechtického rodu je psaná stejně citlivým, emfatickým stylem jako nejúspěšnější román Lucindy Riley Tajemství černé orchideje. Autorka věrohodně a poutavě proplétá příběhy jednotlivých hrdinů v různých časových úsecích, dokáže mistrně vystihnout atmosféru doby a udržuje čtenářskou pozornost od první do poslední stránky. Je jednou z mála současných spisovatelek, které dokáží podat román – kroniku skutečně moderním stylem.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Víkend

The Lavender Garden, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Levandulová zahrada. Přihlašte se a napište ho.

Holly.W
04.09.2024 5 z 5

Po Olivovníku, který byl obrovským zklamáním a který jsem nedočetla, jsem sáhla po další knize od Lucindy a tentokrát jsem nadšená. Oba příběhy, jak ten z druhé světové války, tak ten ze současnosti byly moc zajímavé a hezké. Spousta sympatických postav, spousta zajímavých osudů. S klidem v duši dávám maximální hodnocení.

Safrika
13.08.2024 4 z 5

Kniha se cetla temer sama, pribeh pekny a zajimavy, do posledni chvile jsem byla zvedava, jak to bylo. Hura na dalsi knihu od Lucindy.

K-afe
12.08.2024 5 z 5

Moje první kniha od této autorky a hned na začátek píšu: URČITĚ NE POSLEDNÍ!!!
Budu se opakovat, jako většina čtenářek přede mnou. Prvních cca 60 stran - "hrůza". Jsem ráda, že jsem před čtením knihy přečetla pár komentářů a věděla, že mám vydržet.... Ještěže hlavní hrdinka z děje v přítomnosti byla tak naivní. Kdyby nebyla, asi by ten její příběh nebyl následně tak zajímavý :-).
Když jsem dočítala část příběhu z přítomnosti, říkala jsem si, ne, já nechci, já chci vědět, jak to bude dál. Když jsem dočítala část příběhu z minulosti, říkala jsem si, ne, já nechci, já chci vědět, jak to bude dál. :-)
Oba příběhy jsou milé, napínavé a krásně napsané.
DOPORUČUJI.

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022

Kniha Levandulová zahrada v seznamech