Levhart

Levhart
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470627/bmid_levhart-lda-470627.png 5 3539 3539

Harry Hole série

Spletitý případ z prostředí drsných norských hor a Afriky, kde Harry Hole pátrá po netradičním mučicím nástroji. 8. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Norským hlavním městem otřásl nález dvou ženských těl i způsob jejich smrti. Obě totiž utonuly ve vlastní krvi. Oddělení vražd čelí záhadě – bodné rány ve tvářích obětí jsou četné, pravidelné, a navíc byly vedeny zevnitř úst. Jaká vražedná zbraň je mohla způsobit? Mladá kriminalistka Kaja Solnessová je vyslána do Hongkongu, aby odsud přivedla zpátky do Osla jediného člověka, který může takový případ vyřešit – Harryho Holea.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín

Panserhjerte, 2009

Adelajda_4
06.05.2017 5 z 5

Boží, naprosto! Skvělé pokračování Sněhuláka, od knihy jsem se nedokázala odtrhnout, než jsem ji dočetla.

Miliarda
26.04.2017 5 z 5

O krapítek horší než Sněhulák, přesto se jedná o mistrné dílo, které mohu jen doporučit :)

Vandiba
19.04.2017 3 z 5

Po předchozím díle trošku zklamání.. Někdy ve 3/4 knihy mi přišlo na mysl, že kniha klidně mohla být o 200 stránek kratší a čtenář by ani tak o nic nepřišel. Stejně tak mi lezlo na nervy ten nespočet postav, které v knize byly. Moc se mi líbilo prolínání se Sněhulákem a určitá empatie detektiva se sériovým vrahem. I přes určité zklamání sérii s HH nezavrhuji a těším se na další díl.

Helmii
17.04.2017 5 z 5

Od knížky jsem se nemohla odlepit, bavila mě možná i víc, než Červenka.

Taj-ka
16.04.2017 4 z 5

Jako vždy dech beroucí a neodložitelné. Tentokrát jsem opravdu dala do snahy uhádnout kdo je vrah všechno a zase jsem byla úplně mimo :)

Doubravka1975
13.04.2017 5 z 5

Opět super, opět plný počet. Silný a drsný příběh. Čtu a musím to dočíst, abych mohla v klidu spát a nemyslet kdo za tím vším stojí a jak si s tím Harry poradí. Jelikož jsem Levharta nečetla hned po Sněhulákovi, tak jsem musela zaskočit do knihovny a přečíst si konec Sněhuláka, protože se mi nějak vykouřilo z hlavy, že Sněhulák "žije". Moc se těším na další díly s Harrym.

katushah
31.03.2017 4 z 5

Je to super detektivka, ale trošku slabší než sněhulák.

Demonlover
30.03.2017 2 z 5

Sotva jsem to začal číst, pokud bych nevěděl kdo to napsal, tipoval bych Chrise Cartera, který mě už poněkud omrzel. S Jo Nesbo a touto knihou je to velmi podobné. Druhá kniha, kterou od autora čtu mi připadá ještě méně povedená než Přízrak,který jsem, četl, jako první Nesbovu knihu, tato je druhá a zřejmě i poslední .

werriss
22.03.2017 5 z 5

Musím říct, že série o Harrym Holeovi je těžce nakažlivá :-) Původně se mi do toho ani nechtělo, protože co bývá moc opěvované, to většinou stojí za prd. Nicméně jsem moc ráda, že jsem dala Harrymu šanci :-) Začala jsem sice až od Sněhuláka, který byl mimochodem skvělý, a už teď se těším po Levhartovi na další díly a určitě se pak vrátím i na začátek série. Levhart byla výborná, čtivá a napínavá knížka, ale možná mohla mít míň stran a Harry tam působil jako nesmrtelný hrdina, což se mi zdálo trochu přehnané, ale jinak super. Jinak první Nesbovka, kterou jsem četla, byl Syn, parádní knížka, po které jsem si Nesba hned zamilovala, takže taky doporučuju.

Mikik
19.03.2017 5 z 5

I tenhle díl stál za to. Moc se mi líbilo, že se tam pořád tak trochu prolínal Sněhulák. A ten konec..... Můžu milovat literární postavu ? Ano , můžu . Harry jsi můj nej

kaca82
17.03.2017 5 z 5

Moje první knížka od Nesba a už se nemůžu dočkat, až se pustím do dalších, skvělý :)

Alizon
07.03.2017 5 z 5

Jo Nesbo proste ví jak správně dávkovat napětí. A když už si myslíte že je všechno jasné, tak to tak třeba vůbec být nemusí. Zároveň se tímto přiznávám, že mě u dalších dílů bude stejnou měrou jako to kdo je vrah zajímat jestli se Harry a Rachel dají zase někdy dohromady ;)

JakubHrdoun
05.03.2017 5 z 5

Nejlepší ze série s Harry Holem. Děj se pomalu rozhýbává a rozjíždí jako nákladní vlak s několika sty plně naloženými vagóny, na kterých sedí čtenář a nechává se vézt rychleji a rychleji zasněženou severskou krajinou. Geniální kniha. Ke konci jsem si říkal, proč má jen 700 stran.

Standa24
04.03.2017 5 z 5

Levhart se mi líbil nejvíce ze všech knih s Harry Holem, které jsem četl. Má úžasný spád udrží čtenáře v napětí až do konce. Můžu jen doporučit :)

Mali88
02.03.2017

Přečteno už podruhé a opět skvělé. I když jsem na vraha přišla dříve, než když jsem četla knihu poprvé, stále jsem si nebyla jistá, zda je to opravdu on. Jak již tady bylo vícekrát napsáno, Nesbo umí udržet čtenáře v napětí až do konce. Chvílemi má člověk pocit, že bude brzo zvracet (některé popisy vraž jsou opravdu nechutné), přesto čte dál a dál a dál, až je najednou konec a tři hodiny ráno. To už je pak člověk v práci nepoužitelný je jen malinké "mínus" :)
To nemění fakt na tom, že Harry je prostě sympaťák (co na tom, že opilý, ale hlavně je nesmrtelný). Kolikrát jsem si totiž říkala, že už dávno musí být po něm (jasně, že vím o dalších dílech série) a najednou se objevil živý, jen se nějakou další jizvou či chybějícím kusem těla :D Zkrátka to není žádný suchar a jeho dobírání Bellmana je hodně úsměvné :)

cukrovka
28.02.2017 5 z 5

Opět skvělá detektivka plná akce a napětí. Jo Nesbo dokáže udržet čtenáře v napětí i když má kniha přes 700 stran. Nemohla jsem ji odložit.

swayno
26.02.2017 5 z 5

Klasika. Pěkná. Na mě teda trošku zdlouhavá a ke konci už se mi všechny ty postavy a jména pletly :(

hellena1523
05.02.2017 3 z 5

Autor píše neskutečně čtivě, to je sice pravda, ale...krátce po dočtení jsem naprosto vypustila, zapomněla, kdo a proč vraždil...Nějak jsem nepochopila, proč je tento autor tak oblíbený...Nicméně píše vážně velmi dobře, takže mu určitě dám ještě šanci.

Cindova
30.01.2017 4 z 5

Opravdu napjatý příběh. Myslím, že tenhle díl je ještě drsnější, než Sněhulák a musím říct, že se mi dělalo chvílemi špatně. Knihu hodnotím velmi kladně, nechci spoilerovat, ale myslím, že natahování děje jí opravdu neprospělo a posledních 30 stran jsem už vůbec se zájmem nečetla - taková nastavovaná kaše. :)

Pajina68
30.01.2017 5 z 5

Pro mne maximálně drsný příběh. Ačkoliv kniha měla hodně stránek, během pár dní jsem ji měla přečtenou. Napínavá s neočekávanými zvraty, když už člověk myslí, že je vše vyřešeno, objeví se nové skutečnosti, které vše od základu změní. Stejně jako "Sněhulák" vám tenhle příběh utkví v hlavě asi napořád. Mně tedy určitě.

Afrika norská literatura severská krimi norské detektivky

Jo Nesbø
norská, 1960