Lichožrouti
Pavel Šrut
Lichožrouti série
1. díl >
Je to nejobratnější lupič všech dob a dosud nikdy nebyl dopaden. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrout! Záhadný tvor, který žere ponožky a z párů dělá licháče. Do jejich tajemného světa pronikla autorská a ilustrátorská dvojice Pavel Šrut – Galina Miklínová a vynořila se s napínavým a vtipným příběhem jedné lichožroutí rodinky, starého mládence pana Vavřince a malého nešiky lichožrouta Hihlíka.... celý text
Báječná kniha pro děti i rodiče, vtipná, nápaditá, krásně ilustrovaná. Těším se s dětmi na druhý díl :-).
Hezký příběh který zaujme - zábavný a dobrodružný. Velmi pěkně vyrobená kniha (grafická úprava, ilustrace, použitý papír i tisk).
Knížka Pavla Šruta a ilustrátorky Galiny Miklínové je sice určena dětem, ale napínavý a zároveň humorný příběh pobaví i dospělé. Ti zřejmě budou muset dětem vysvětlit, co je to (byl) dederon, či jak je to možné, že do Afriky se v rámci humanitární pomoci vozí nejen léky, ale i zbraně. Kniha získala cenu Magnesia Litera 2009 za kńihu pro děti a mládež. Lichožrouti bývají někdy přirovnáváni ke Pidilidem spisovatelky Mary Nortonové. Jaký je mezi nimi skutečný rozdíl poznáte, když si obě knihy s dětmi přečtete.
humor pro děti zfilmováno ponožky
2008 | Lichožrouti |
1998 | Ezopovy bajky |
2010 | Lichožrouti se vracejí |
2001 | Pavouček Pája |
2005 | Příšerky a příšeři |
Nečekala jsem, že se tak nasměju a ilustrace jsou BOŽÍ! musela jsem ji doporučit mé starší sestře. Těším se na druhý díl