Lichožrouti

Lichožrouti
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11885/bmid_lichozrouti-YNZ-11885.jpg 4 641 641

Lichožrouti série

1. díl >

Je to nejobratnější lupič všech dob a dosud nikdy nebyl dopaden. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrout! Záhadný tvor, který žere ponožky a z párů dělá licháče. Do jejich tajemného světa pronikla autorská a ilustrátorská dvojice Pavel Šrut – Galina Miklínová a vynořila se s napínavým a vtipným příběhem jedné lichožroutí rodinky, starého mládence pana Vavřince a malého nešiky lichožrouta Hihlíka.... celý text

martianekk
15.11.2024 3 z 5

Knihu jsem četla svým dcerám a musím říct, že je vydařená. Vtipná a srozumitelně napsaná.

PaprikaPáťa
14.10.2024 4 z 5

knížka je hezká můžu doporučit

Lovehorses365
06.10.2024 4 z 5

Krásné vysvětlení toho, proč mám v šatníku samé LiChÁčE...

Kopretinka784
25.09.2024 3 z 5

Ve skvělém zpracování jsem díky projektu LiSTOVaNí poznala knihu a nyní díky výzvě jsem si ji i přečetla. Mám ráda detektivky a tak tato kniha byla milé zavzpomínání na knihy z dětství. Zajímavý námět ze života o záhadném mizení ponožek v domácnostech. Ilustrace pěkné, ale dost mi vadil "stránkový" posun - obrázek k ději, který se odehrál o několik stránek zpět.

haWranka
25.09.2024 3 z 5

Jsem trochu rozpačitá… Začátek mě nadchnul, vše kolem lichožroutů mi přišlo jako super nápad a opravdu jsem se bavila. Ale pak se přidávaly další a další postavy, kapitoly byly divně přeházené, pro děti podle mě často zbytečně složité souvislosti. Od půlky už jsem se do čtení nutila jen silou vůle, ani jsem neobjevila žádnou přidanou hodnotu, skryté poselství, ponaučení, nic. Krásný je jazyk, kterým je kniha psaná. A pak ilustrace. Ty se mi moc líbily, ale kopla bych toho, kdo knihu dával dohromady, protože odpovídající obrázky jsou až x stránek za textem, ke kterému patří. Myslela jsem si, jak si knihu přečtu a schovám pro děti, ale asi ji pošlu dál, nenadchla mě.

kamibe
25.08.2024 5 z 5

Koukala jsem po ní už několik let, tak jsem ráda, že mě ČV přiměla ji opravdu přečíst. Moc ráda jsem to udělala a dobře jsem se pobavila. Je to přesný obrázek naší společnosti podaný v pohádkovém světě. Napadala mě souvislost s Kmotrem a jinými podobnými knihami pro dospělé. A Šrutovo zacházení se slovy se mi velmi zamlouvá. Děkuji za tuhle příležitost.

zoulinka
06.08.2024 3 z 5

Návrat do dětských let, ale proč ne. Výzva mi umožnila zase zvolit úplně jiný žánr, než co bych si vybrala.
Ze začátku jsem měla problém se začíst, ale pak mě najednou kniha vtáhla do děje..

Gilnien
03.08.2024 3 z 5

Nejsem cílová skupina, moc mě to tedy nezaujalo. Nicméně oceňuji nápad i zpracování a těším se, že si to třeba někdy přečtu se synem.

Sova15
24.07.2024 4 z 5

Lichožrouty mi z CD četla paní Hrzánová. Už chápu, kam se mi ztrácí ponožky.

Ivanule
22.07.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila, četli jsme se syny po večerech, hned poté jsme i museli zkouknout film, ten mi přišel v něčem jiný:)

Mateo67
22.07.2024 3 z 5

Tentokrát se nepřidávám ani k většině, ani ke svým oblíbeným. Oceňuji skvělý nápad ( i já pravidelně hledám ponožky do páru), jeho zpracování jsem však přijímala v rozpacích. Je to kniha pro děti, takže mi nemusela sednout, ale já vážně přemýšlím, zda bych ji dětem doporučila. Připadala mi zmatená a někdy až předpojatě útočná. Co ovšem oceňuji, na rozdíl od obsahu, je hezká čeština a hra se slovy a vlastně i nápadité ilustrace. Proč jsou ale ty celostránkové posunuté i o více než deset stran od textu, ke kterému patří, tomu nerozumím. Vím, jak děti při čtení rády sledují obrázky, které se týkají právě čteného textu. Takže bohužel se zavřenýma očima za tři. Asi se mi nepodařilo objevit to, co jsem mezi řádky objevit měla.

DK197
19.07.2024 5 z 5

KNIHA: Lichožrouti jsou skvělí! Zamlouvá se mi jak film, tak knížka. Je to originální záležitost, která potěší děti i dospělé. A jsem na tuhle českou věc patřičně hrdá. Určitě doporučuji k přečtení. A podívejte se i na ten film. Obojí má nádherné grafické zpracování. Ačkoliv ano, nechápu, proč jsou ilustrace v knize tak posunuté oproti ději. Aspoň je napadlo obrázky okomentovat, aby připomněli čtenářům, k čemu se obrázek vztahuje. I tak mi to přijde zbytečné a bizarní. (Nebo originálně pojaté, záleží, jak se na to díváte.)

GaleW
03.07.2024 4 z 5

Oceňuji především ten nápad, protože - upřímně - ponožky se ztrácejí nám všem - a asi už bylo na čase, aby o tom někdo napsal knížku. Velmi se mi líbily i ilustrace a vzhled, který autor lichožroutům věnoval.

marketa1860
30.05.2024 5 z 5

Krásná kniha s nádhernými kresbami. Přečetla jsem s dětmi a moc se mi líbila. Něžný příběh v prostředí moderní Prahy, moc hezké. Viděla jsem i film, ale v knize je příběh intimnější, romantičtější.

Lilibeth_Noir
30.05.2024 5 z 5

Kniha mě neskutečně moc bavila. Doporučuji pro děti od 6let. Nejen, že je krásně napsaná s nádhernými ilustracemi, ale nese v sobě i hodně poučení. Je to neskutečně odpočinkové a přesto mě to nutilo se nad určitými pasážemi zamyslet.

Jaklová.katka
22.05.2024 4 z 5

Krásný příběh.
Konečně víme kam nám mizí ponožky:-D

Ira13
26.04.2024 4 z 5

Pěkná pohádka i pro dospělé. Film jsem neviděla, lichožrouta taky ne, ale určitě je doma máme taky.

p.stranska
26.04.2024 2 z 5

No... možná desetiletým dětem se to líbí...ale žádný přínos pro ně v tom díle nevidím. Bohužel, mně se to nelíbilo.

Gaboskaaa
08.03.2024 1 z 5

Zajímavé téma, leč to není můj šálek čaje..

PetraBery
28.02.2024 4 z 5

Myslím, že v každé domácnosti se nějací Lichožrouti najdou, minimálně u nás určitě bydlí. Knihu četly v minulosti obě mé děti, dívaly se i na film a obojí se jim líbilo. I já byla s knížkou spokojená.

humor pro děti zfilmováno ponožky

Pavel Šrut
česká, 1940 - 2018