Listy z ostrova Skye

Listy z ostrova Skye
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259972/bmid_listy-z-ostrova-skye-fEu-259972.jpg 4 337 337

Píše sa rok 1912. Mladá poetka Elspeth Dunnová nikdy neopustila ostrov Skye. Preto ju prekvapí, keď dostane list od študenta Davida Grahama z ďalekej Ameriky. Začnú si pravidelne písať a zamilujú sa do seba. Elspeth je však vydatá a David odchádza do vojnou zmietanej Európy ako vodič sanitky. Druhá rovina príbehu sa odohráva v lete roku 1940. Elspethina dcéra Margaret sa zamiluje do vojnového pilota, no matka ju varuje. Margaret nájde matkine listy z mladosti, ale Elspeth zmizne spolu s listami...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Motto

Letter from Skye, 2013

amysa
05.04.2014 5 z 5

Uf, to je tak nádherný, láskyplný příběh, až jsem jim malinko záviděla:-) Jednotlivá písmenka doslova hltáte, aby jste se dobrali konce, jak to asi dopadne a i když si přejete happyend, jistého není vůbec nic, protože je prostě válka... A ne vše je tak jasné, jak se zdá... JanceDor moc děkuji za doporučení, jsem šťastná, že jsem si knížku koupila a určitě se k ní moc ráda vrátím! A ty dopisy, to je něco tak hezkého, škoda, že se v dnešní době píší čím dál méně... Dávám plný počet hvězdiček a doporučuji s nadšením dál, protože krásných příběhů není nikdy dost...Neváhejte a zkuste, nebudete litovat!

JanaDor
31.03.2014 5 z 5

To byla taková nádhera, ty dopisy, jak byly napsány, osud velké lásky, pocity co ve mě zanechaly.... Pro mě je to kniha, ke které se budu vracet. Vřele doporučuji, opravdu to stojí za to si tento příběh přečíst.

monushka
31.03.2014 4 z 5

Nádherný, romantický příběh. Při čtení se dostáváme do příběhu díky dopisům. Vše začalo jedním dopisem a vše i dopisem končí. Moc se mi líbila ta promyšlenost, z dopisů se zrodí láska, která má však před sebou nelehkou cestu. Kniha pro mě byla jednohubkou, u které jsem se mohla zasnít a odpočinout si.