Listy z ostrova Skye přehled
Jessica Brockmole
Píše sa rok 1912. Mladá poetka Elspeth Dunnová nikdy neopustila ostrov Skye. Preto ju prekvapí, keď dostane list od študenta Davida Grahama z ďalekej Ameriky. Začnú si pravidelne písať a zamilujú sa do seba. Elspeth je však vydatá a David odchádza do vojnou zmietanej Európy ako vodič sanitky. Druhá rovina príbehu sa odohráva v lete roku 1940. Elspethina dcéra Margaret sa zamiluje do vojnového pilota, no matka ju varuje. Margaret nájde matkine listy z mladosti, ale Elspeth zmizne spolu s listami...... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2014 , MottoOriginální název:
Letter from Skye, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Listy z ostrova Skye. Přihlašte se a napište ho.
Moje druhá kniha napsaná formou dopisů. Ani do jedné se mi moc nechtělo. Svoje mouchy vyprávění mělo, ale nakonec jsem byla vcelku spokojená.
Celá kniha ve formě dopisů. Autorčina prvotina a podle mě velice vydařená. Hlavní hrdinka Elspeth píše a vydává básně a nikdy neopustila svůj ostrov Skye, kde se narodila. Jednou ji napíše dopis neznámý američan a ona odpoví. Děj se odehrává ve dvou linií, roky 1912-1916 a 1940 - válka 1. a 2. světová. Krásný příběh jak jedna tak i druhá linie. I slza mi ukápla na konci knihy. Doporučuji.
Kniha Listy z ostrova Skye v seznamech
dopisy láska 20. století milostné romány Skotsko nešťastná láska romány v dopisech, epistolární romány válečné romány prolínání minulosti a současnosti
Krásny a veľmi dojemný romantický príbeh, ktorý pohladí nejednu ženskú dušu. Hoci som do tejto knihy šla s miernymi obavami (och, celé to bude formou listov?), je to spracované perfektne a ja nemám knihe čo vytknúť. Odporúčam.