Londýnský zpravodaj se hlásí
Karel Kyncl
Reportáže, fejetony, poznámky a rozhovory z Británie. Karel Kyncl působil jako dlouholetý redaktor BBC, kde získal bohaté znalosti britského prostředí. Tyto zkušenosti zúročil ve svých příspěvcích pro Český rozhlas. Jejich cílem není pouze informovat, nýbrž především zaujmout a pobavit rozhlasové posluchače.
Sbírka rozhlasových reportáží, kterou jsem v mládí ráda poslouchala, v podání podmanivého hlasu samotého autora.
Kniha je bohužel dosti poznamenaná tím, že Karel Kyncl už nestihl udělat vlastní výběr a texty pro knižní vydání podle potřeby zrerigovat. To je, oproti předchozím čtyřem knihám, velmi znát. Výsledkem je takový naprosto neutříděný, čistě chronologicky řazený pel mel s menším podílem skutečně zajímavých témat a reportáží a naopak s větším podílem běžné zpravodajské rutiny, jež je navíc dnes, čtvrtstoletí po té a často i bez znalosti konkrétního kontextu, už místy poněkud nesrozumitelná... Celkový dojem: 70%
Tak jako všech 6 knížek reportáží a fejetonů pana Kyncla - skvělé, poučné a vtipné čtení.
Určitě doporučuji !
1992 | Moje Británie |
1996 | Gardenparty u královny |
1990 | Variace na zločiny: 7 bestsellerů |
1997 | V Manchesteru nemají manšestr |
1966 | 63 dní do Dallasu |
Leckde se mi sice ten prchavý okamžik doby, pro kterou byl fejeton napsán, zachytit podařilo, ale leckde již ne. Škoda, že knihy fejetonů a reportáží tak snadno stárnou, jinak bych hodnotila výše.