Lord podvodník
Edgar Wallace
Do Londýna sa vráti po dlhoročnom pobyte v Austrálii Brian Pallard, známy dostihový hráč. Lord Pinlow, alkoholik, bezcharakterný dobrodruh, sa usiluje znemožniť ho a zvaliť naňho únos a vraždu… Román je pútavým čítaním o živote v Londýne, kde žilo vždy dosť ctihodných lordov – podvodníkov.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1985 , SmenaOriginální název:
Grey Timothy, 1913
Příjemné odpočinkové čtení z dostihového prostředí vyšší anglické společnosti. Osobní příběh Gladys a Briana se prolíná s docela napínavým dějem v pozadí spekulací a sázek. Rovněž oceňuji příjemný malý formát knihy. Na to, že je kniha napsaná téměř před 100 lety , myslím, že i dnes se podobné věci dejí, samozřejmě, že v mnohem sofistikovanější podobě...
Celkem jednoduchý a předvídatelný příběh bez větších ambicí. Jako odpočinkové čtení snad vhodné, ale ta naivita mne od opakovaného přečtení odradila.
Wallace jsem měla ráda, ale poslední dobou zjišťuji, že to stojí tak akorát za jendo přečtení a konec. Znovu bych po knize nesáhla.
Nejdřív jsem si myslela, že to nebude stát za to, ale je to fajn kniha a pěkně a rychle se četla, má i příjemný menší formát.
1992 | Mrtvé oči Londýna |
1930 | Černý opat |
1932 | Zelený Lučištník |
1970 | Žabí bratrstvo |
1992 | Smečka děsu |
Nic moc čekal jsem od toho daleko víc..