Lovec králíků

Lovec králíků
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333157/bmid_lovec-kraliku-JUE-333157.jpg 4 3375 3375

Šestý díl série o komisaři Joonu Linnovi. Mistr thrilleru Lars Kepler je zpět s novým strhujícím příběhem o komisaři Joonu Linnovi. Joona Linna sedí už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. Nyní ho však odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě švédského ministra zahraničí totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzy přibývat, spojuje cosi jiného… On i Saga Bauerová musejí pracovat v utajení a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě. Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Müllera. Ten má v úmyslu poprvé se postarat o svého syna Sammyho, kterého dosud zanedbával. Avšak místo tří týdnu poklidného soužití je čeká děsivý boj o život. Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíku. ----- Lovec králíku je opravdu neskutečně napínavý. Je tak dobrý, že je prakticky nemožné odložit ho dřív než po přečtení všech 520 stran. A právě to z něj dělá prozatím vůbec nejlepší Keplerův román. Udržet konstantní napětí na tolika stránkách je mimořádný úspěch. –Fadrelandsvennen Lars Kepler je tak schopný vypravěč, že jsem mu úplně podlehl: startuje plnou rychlostí, a jak pomstychtivý Lovec králíku získává před hlavními postavami náskok, tempo se ještě zrychluje. - Dagens Nyheter Lars Kepler je mistr nečekaných zvratů, tok vyprávění plyne, intenzita se stupňuje až k bodu varu a Kepler nás nutí věřit ve všechny protagonisty. - Tronder-Avisa... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host

Kaninjägaren, 2016

mirvas
23.09.2018 5 z 5

Hned od začátku velmi napínavá kniha, příběh děsivý, zápletka zasahující až do dob studia...přečteno jedním dechem. A to jsem si myslela, že si beru na dovolenou oddechové čtení :-D

lucy.n
20.09.2018 3 z 5

Když jeden čte hodně rád detektivky, tak se často stane, že mu po čase děje jednotlivých knih lehce splývají. Zejména, když si dáte od jednoho autora (autorů) více kousků. Pokud bych byla detektivkový nováček, asi by bylo hodnocení vyšší. Napínavý příběh, strhující tempo, zajímavý prvek v podobě policajta, který sedí v base, ale bez něj se zločin prostě nedá vyřešit. Ale s koncem knihy vše vyvane, nic nezůstává.

RHorse
19.09.2018 3 z 5

Pro mě první knížka od manželů s pseudonymem Lars Kepler. Knížku jsem četla na základě doporučení kamarádky. Musím pochválit skvělou čtivost, akorát ke konci bych tam pár odstavců vynechala, přišlo mi, že už se opakují. Chvílemi se tam objevovaly postavy, které nebyly představeny a čtenář je má automaticky znát, což jsem pochopila až po tom, co jsem zjistila, že je to pokračování. Vraha jsem odhadla dříve, v knížce bylo dost vodítek. Konec mi přišel trochu zvláštní, asi i uspěchaný. Taky bych ubrala na brutalitě, mám pocit, že v dnešní době se brutalitou snaží zamaskovat nedokonalost příběhu a nedostatek drama. Rovněž jsem měla pocit, že některé události, rozhodnutí a chování postav jsou hodně "na sílu". Trochu jako "přečetli jsme si někde jak psát napínavě, a tak píšeme dle návodu", dle mého to nedosahuje velikosti jiných autorů (King, Christie), spíš bych to srovnala s Danem Brownem, ale rozhodně se jedná o originálnější a lépe napsanou knihu než u Browna.

helena8550
17.09.2018 4 z 5

"Jen" čtyři hvězdičky jsou trochu nefér v porovnání s ostatními autory/knihami, protože tato autorská dvojice je špička a 5 hvězd by si zasloužila, ale v porovnání s ostatními knihami musím trochu ubrat. NÁSLEDUJE SPOILER.... vadilo mi, že poměrně dlouho před koncem bylo jasné, kdo je vrah a co a jak a šlo jen o krvavý masakr a utíkání před vrahem. Proč?

JamesHappy
15.09.2018 4 z 5

Manželé tvořící pod pseudonymem Lars Kepler opět stvořili skvělou krimi. I Lovec králíků dál drží úroveň celé série velmi vysoko

Kalina
14.09.2018 4 z 5

Opět příběh , který vás upoutá od začátku až do konce. Udržuje napětí. Ovšem té brutality bylo podle mého názoru popsáno až příliš. Přesto vzhledem k epilogu si ráda přečtu případné pokračování.

Makkys
14.09.2018 4 z 5

Lovec králíků se mě moc líbil, ale byli tam kapitoly které tam byli úplně zbytečně a konec mě přišel uspechany. A ten epilog ten mě dostal. Doufám ze brzo vyjde další knížka.

Lejdus
09.09.2018 3 z 5

Uprimne je tahle kniha pro mne propadak oproti jinym dilum :( absurdni mi prisel zatah v lodenici. V deji jsem se zpocatku ztracela, protoze mi prislo, ze autor preskakuje k jednotlivym postavam. Snad az v polovine mi pribeh prisel strhujici, zajimavy a plny napeti, coz mne nutilo cist dal a dal. Ale zacatek opravdu o nicem. Konec byl pro mne trosku uspechany. Skoda, ze se vic nerozpitvalo rozebrani proc a kdo vrazdi, aby to vedely vsechny postavy... zaver otevreny, takze je clovek napjaty i po docteni knizky.

peanut_reads
07.09.2018 5 z 5

Existuje výraz pro vyjádření mého nadšení? Pochybuji...
To je tak senzační příběh plný napětí, strachu, očekávání a ZVRATŮ, a to tak nečekaných zvratů. A každý si přijde na své. Chvilkami jde o thriller, někdy o krimi, občas o román, pak zas o detektivku.
Kdy naposledy jsem měl tolik vzteku, že má kniha JEN (!) 525 stránek?
Přestaňte číst tento komentář a ihned se Lovce králíků chopte!

Ala787
07.09.2018 5 z 5

Kniha byla perfektní, místy se mi sice trošku dělalo nevolno, ale kniha mě tak strhla, že jsem se nemohla dočkat, kdy budu moci číst dále. Osoba vraha mě překvapila. Zatím třetí kniha od Lars Kepler a už se těším na další.

IgorGebiza
04.09.2018 4 z 5

Kniha nesklamala, aj keď som mal občas pocit, že som ju už predtým čítal. uberám jednu hviezdičku lebo z Jo Linnu sa stáva akýsi superhrdina.

čtenářP
04.09.2018 5 z 5

Paráda!

Ivka_77
01.09.2018 5 z 5

Super, přečteno za pár dní. Jenom škoda, že je to zatím poslední knížka ze série, doufám, že brzy vyjde další. Joonu i Sagu jsem si hodně oblíbila.

Markushka
31.08.2018 5 z 5

Krvák. Bavil mě asi nejvíce od této dvojice autorů. Velmi čtivé, napínavé a drsné :-)

Kikuse13
30.08.2018 4 z 5

Konec překvapil a těším se až vyjde pokračování. Něco bylo až moc brutální, že jsem to nesnesla, ale i tak jsem musela číst dál.

Irika
30.08.2018 5 z 5

Další skvělé čtení za mnou, bohužel prozatím poslední ze série. Snad se brzy dočkáme dalšího dílu, epilog k tomu přímo vyzývá.
Lovec králíků je drsný, trochu těžko uvěřitelný příběh, ale čte se výborně a udrží čtenáře v napětí od začátku do konce. Přesto pár věcí zůstává nevysvětleno, což je škoda.

Hana62
28.08.2018 5 z 5

Ano, stoupající tendence knížek. Přečetla jsem "bichli" za dva dny a chci další!!!
Linna je mi stále bližší svou povahou, nekonvekčností a stylem. Těším se na pokračování.

DJANKA
26.08.2018 4 z 5

Tak po Stalkerovi, který mě trochu zklamal, se Lovec králíků opět povedl. Od první stránky jsem se do knížky zakousla. Čtivé a napínavé až do konce.

Kolka11
20.08.2018 4 z 5

Čtivé, napínavé a se zajímavou zápletkou, ale určitě to není nejlepší kniha od Larse Keplera.

CAM
18.08.2018 4 z 5

Moje první kniha od tohoto autora. Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla, pro mě více brutální. Pak, ale děj dostal spád, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, překvapivý závěr a hlavně konec...možnost pokračování ?