Lovec králíků
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Šestý díl série o komisaři Joonu Linnovi. Mistr thrilleru Lars Kepler je zpět s novým strhujícím příběhem o komisaři Joonu Linnovi. Joona Linna sedí už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. Nyní ho však odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě švédského ministra zahraničí totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzy přibývat, spojuje cosi jiného… On i Saga Bauerová musejí pracovat v utajení a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě. Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Müllera. Ten má v úmyslu poprvé se postarat o svého syna Sammyho, kterého dosud zanedbával. Avšak místo tří týdnu poklidného soužití je čeká děsivý boj o život. Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíku. ----- Lovec králíku je opravdu neskutečně napínavý. Je tak dobrý, že je prakticky nemožné odložit ho dřív než po přečtení všech 520 stran. A právě to z něj dělá prozatím vůbec nejlepší Keplerův román. Udržet konstantní napětí na tolika stránkách je mimořádný úspěch. –Fadrelandsvennen Lars Kepler je tak schopný vypravěč, že jsem mu úplně podlehl: startuje plnou rychlostí, a jak pomstychtivý Lovec králíku získává před hlavními postavami náskok, tempo se ještě zrychluje. - Dagens Nyheter Lars Kepler je mistr nečekaných zvratů, tok vyprávění plyne, intenzita se stupňuje až k bodu varu a Kepler nás nutí věřit ve všechny protagonisty. - Tronder-Avisa... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , HostOriginální název:
Kaninjägaren, 2016
Super kniha super autorů, ale přiznám se, že pro mě asi nejhorší kniha od nich. Ale i tak byla moc dobrá. Vzhledem k tomu, že to je moje nejzamilovanější autorská dvojice a četla jsem všechno, tak byly lepší díly. Ale určitě sáhnu po jejich další knížce hned jak to bude možné.
Dobře postavená detektivka, i když myslím, že tato autorská dvojice napsala už lepší knihy. Místy trochu překombinované, ale nic, co by se nedalo skousnout. Napětí nechybí, zůstává spousta otevřených možností pro další pokračování.
Pěkná nechuťárna, všude krve a vnitřností... nic pro slabší povahy, ovšem na lov v oboře jsem se vysloveně těšila, jak to asi chce vrah vše zvládnout.
Zajímavý motiv básničky, ale hvězdičky dolů za zbytečnou zápletku týkající se terorismu. Najednou jsem měla pocit, ze jsem se ocitla v úplně jiné knížce úplně jiných autorů. Takže tři hvězdy, i když od půlky se to pěkné rozjelo. Co se týče Joony, mám ale úplně jiné srdcovky. Tenhle díl se k nim nepřidá.
Kniha vás napíná postupně a po celou dobu. Četla jsem včera celý den, pak do dvou do rána a ráno jsem jí dočetla. Prostě jsem musela, všechny věci odložené, nikam to neuteče, ale potřebovala jsem nutně vědět, jak to dopadne. Díky za skvělý zážitek.
V minulé knize mi přišlo té hrůzy více, tady jsem byla nějak vyjmutá z role oběti a to bylo příjemnější. Ze začátku mi vadilo, že jsou vlastně všechny knihy psány podle stejné šablony a začínalo to být už trochu otravné. Pak se děj rozjel a zastavil až nakonci, tak jsem autorům odpustila.
Opět skvělá kniha, jen se musím přiznat, že nikdy nechápu ty epilogy a nějakou dobu ve mně zůstává divný pocit.
Surové, bez zlutovania, s výbornou zápletkou a opäť zaujímavým zvratom. Joona je naozaj veľmi sympatická a ľahko obľubiteľná postava. A Sagu by som chcel spoznať. Vďakabohu, že je táto séria taká početná...
V podstate to bolo celkom dobré, aj keď mi zopár vecí vyslovene vadilo.napríklad sa na mňa veľmi často spomínal pot:furt sa niekto potil, kvapkal pot, utierali si pot atď. Po pár kapitolách som sa na to podvedome sústredila a prekážalo mi to.okrem toho som mala pocit akoby Joona v tejto časti toho veľa nenarobil.násilia tam bolo habadej ale to mi neprekážalo, skôr to asi bolo na úkor nejakého plynulejšieho a napínavejšieho deja a vyšetrovania.akoby miesto toho radšej opisovali mučenie a vraždenie.konieckoncov nenudila som sa
vraždy švédská literatura tajemství pomsta severská krimi švédské detektivky
dobrá krimi, Joona Linna sa mi tuším páči viac, ako Harry Hole