Amblerova výstraha

Amblerova výstraha
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15512/bmid_amblerova-vystraha-jjb-15512.jpg 4 42 42

Na nepřístupném ostrově u amerického pobřeží stojí utajená psychiatrická klinika. Skryti před zraky veřejnosti se tam léčí bývalí agenti s narušenou duší, kteří se stali bezpečnostní hrozbou pro zemi, jíž kdysi sloužili. Jeden z nich se jmenuje Harrison Ambler. Je držen v úplné izolaci a dostává silné otupující léky. Mezi ním a ostatními pacienty je však zásadní rozdíl: Ambler není blázen. S pomocí soucitné zdravotní sestry Ambler vysadí léky, vyčistí si hlavu a za dramatických okolností prchne z ostrova. Na svobodě chce především vypátrat, kdo a proč ho do blázince zavřel. Vrací se však do zcela neznámého světa. Přátelé a dlouholetí kolegové si na něj nevzpomínají. Jméno Harrison Ambler není v žádných oficiálních záznamech. A když poprvé spatří v zrcadle svou tvář, dívá se na něj zcela cizí člověk. S nepřítelem těsně v patách a bez možnosti požádat kohokoli o pomoc se Ambler snaží zjistit, kým vlastně byl. Jedině tak může přijít na to, proč je pro někoho natolik nebezpečný, že ho nechal nejprve zavřít do blázince a teď ho chce zabít...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino

The Ambler Warning, 2005

Luigi1
16.01.2023 3 z 5

Kniha není špatná ale ta předvídatelnost byla až okatá

HynekBee
06.06.2020 4 z 5

Moje první kniha od tohoto autora. Mile mě překvapila. Ano, děj občas předvídatelný, agent, jak to bývá u tohoto žánru, nesmrtelný ;)
Ale jdu do další knihy. Doporučuji.

kyssling
31.01.2016 2 z 5

Old Shatterhand (Ambler), jeho rudý bratr Vinnetou (Caston) a krásná Rybanna (Laura) jdou vstříc dalšímu dobrodružství. Tentokrát se proti nim spojili navíc nejen bledé tváře (Konzulární operace, vláda ...), ale i další indiánské kmeny (číňani). Kromě toho, že musí zachránit mír trpí Drtící pěst ještě ztrátou identity po úderu tomahawkem.
Jestli jste dočetli recenzi až sem, prozradím vám spoiler - na poslední chvíli, poté co několikrát, vlastně mnohokrát (ob deset stran) přežili vlastní smrt se jim to nakonec ¤%(/((%¤#. A nakonec si vyšli na medvěda (zarybařili).
Tyhle Mayovky/Ludlumovky se pěkně čtou, ale nic hlubšího v tom člověk nenajde. Bohužel tenhle román je skutečně silně podrůměrný vším ... Námětem, postavama, dialogama ... Doufám, že jsem se jen zmýlil ve výběru románu, a další mě nadchne více.
Howgh !!

Ladinek
27.01.2015 3 z 5

Možná kdyby to byla první Ludlumova kniha, kterou jsem četl, byl bych patrně spokojen. Ale protože mám již něco načteno, tak mi tato kniha připadá, že autor vykrádá sám sebe. Takový slabší odvar. On to vlastně Ludlum ani vlasně nenapsal, neb je to z jeho pozůstalosti zbastleno jiným autorem.

fina3210
17.05.2014 5 z 5

Děj mě vtáhl během prvních 2 stran, stále se něco dělo. Knihu jsem přečetla během pár dní. Snažila jsem se nepředvídat - a zachovat tak napětí - ale někdy byl děj předvídatelný. Nicméně skvěle napsaná kniha, odpočinkovka.

bucklee
22.01.2013 3 z 5

Kniha měla spád a četla se opravdu výborně. Škoda, že v ní bylo skoro všechno tak předvídatelné.

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001