"V současnosti je naše jídlo mnohdy přesyceno polotovary, přidanými látkami, náhražkami a univerzálními globálními produkty. Je přirozené, že mnozí chtějí změnu, pátrají po autentických chutích a objevují luxus poctivého domácího jídla. Současná česká kuchyně prochází národním obrozením a kulinářské umění se stává kulturním tématem a turistickým cílem"
Konec citátů, který dle mého názoru nejlépe vystihuje podstatu věci. Mně osobně ke knize přivedla touha návratu do dětství a širšího poznání svého rodného kraje. Babička v Luhačovicích sloužila (škoda, že už se nikdy nedozvíme u které rodiny), maminka léta pracovala a já sní dokonce v Luhačovicích chvilku i žila.
Kniha vypráví o lidové stravě, která se postupem času a v každé společenské vrstvě postupně proměňovala, ale také o lidech, kteří budou už navěky s Luhačovicemi a celým Zálesím spojení. Skvělý počin!
"V současnosti je naše jídlo mnohdy přesyceno polotovary, přidanými látkami, náhražkami a univerzálními globálními produkty. Je přirozené, že mnozí chtějí změnu, pátrají po autentických chutích a objevují luxus poctivého domácího jídla. Současná česká kuchyně prochází národním obrozením a kulinářské umění se stává kulturním tématem a turistickým cílem"
Konec citátů, který dle mého názoru nejlépe vystihuje podstatu věci. Mně osobně ke knize přivedla touha návratu do dětství a širšího poznání svého rodného kraje. Babička v Luhačovicích sloužila (škoda, že už se nikdy nedozvíme u které rodiny), maminka léta pracovala a já sní dokonce v Luhačovicích chvilku i žila.
Kniha vypráví o lidové stravě, která se postupem času a v každé společenské vrstvě postupně proměňovala, ale také o lidech, kteří budou už navěky s Luhačovicemi a celým Zálesím spojení. Skvělý počin!