Luhačovické kuchyně přehled
Blanka Petráková
Luhačovické kuchyně : o tradiční, zámecké, lázeňské a městské kuchyni v Luhačovicích.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Luhačovické kuchyně. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Luhačovické kuchyně v seznamech
2012 | Příběhy domů a vil |
2015 | Židé a Morava 21 |
2005 | Srdečný pozdrav z Luhačovic |
2006 | Luhačovice dříve a dnes - album dvojic historických a soudobých fotografií |
2013 | Luhačovické kuchyně |
"V současnosti je naše jídlo mnohdy přesyceno polotovary, přidanými látkami, náhražkami a univerzálními globálními produkty. Je přirozené, že mnozí chtějí změnu, pátrají po autentických chutích a objevují luxus poctivého domácího jídla. Současná česká kuchyně prochází národním obrozením a kulinářské umění se stává kulturním tématem a turistickým cílem"
Konec citátů, který dle mého názoru nejlépe vystihuje podstatu věci. Mně osobně ke knize přivedla touha návratu do dětství a širšího poznání svého rodného kraje. Babička v Luhačovicích sloužila (škoda, že už se nikdy nedozvíme u které rodiny), maminka léta pracovala a já sní dokonce v Luhačovicích chvilku i žila.
Kniha vypráví o lidové stravě, která se postupem času a v každé společenské vrstvě postupně proměňovala, ale také o lidech, kteří budou už navěky s Luhačovicemi a celým Zálesím spojení. Skvělý počin!