Lvice z Maroka
Julia Drosten
Maroco 1836. Mladá Sibylla Hopkinsová přijíždí s manželem do severoafrické země, aby tu společně rozšířili obchodní impérium jejího otce. Sibyllu exotická kultura fascinuje. Naplno prožívá pestrý ruch v bazarech, cizí vůně a chvějivý žár nad pouští. Je přesvědčená, že zdejší život je tisíckrát lepší než v prudérní a chladné Evropě. Ale když se její muž zaplete do nekalých obchodů a ona se zamiluje do francouzského důstojníka Andrého, musí prokázat svou sílu a rozhodnost...... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
The Lioness of Morocco, 2017
Takhle nějak si představuju dobrý historický román. Exotické Maroko a zámořský obchod 19. století, karavany v poušti, harémy a jejich zákulisní intriky. Trocha vztahů, trocha dobrodružství. Hodně odkazů na Příběhy tisíce a jedné noci.
Knihu mi koupila dcera a nebyla jsem si jistá jestli se trefila do mého žánru. Ale velmi překvapila :) Moc pěkný příběh. Závěru příběhu Sibilly a Andrého bych asi věnovala více stran, ale celkově, líbilo se mi to… Evropa je opravdu úplně jiná než Orient.
Kniha mě začala bavit až od poloviny, ze začátku mě to nenadchlo, a chtěla jsem ji odložit. Nestalo se tak, a pak to začalo mít spád. Líbilo se mi vykreslené Maroko, a to, že Sibylla byla zdatnou obchodnicí i matkou. Život jí uštědřil mnoho ran, ale vždy z nich vyšla se zdviženou hlavou a ještě větší houževnatostí.
No, to bylo opravdu moc krásně čtení. Kniha se mi hodně líbila a musím říct, že i překonala mě očekávání. Super.
Knížka se mi moc líbila. Příběh v exotickém prostředí z devatenáctého století měl spád a romance mezi Sibyllou a André se vyvíjela velmi napínavě. Obdivovala jsem Sibyllu, jak se dokázala v Maroku naučit žít v multikulturní společnosti a jak vychovávala své děti bez muže.
Já nevím. Já tyhle romány moc nemusím, ale vzhledem k slibnému příběhu o Africe jsem knihu otevřela... a dočetla! Nelíbil se mi moc konec, který se děsně snažil být originální, děsivý a tak. Nemyslím si, že by se někdo dokázal urazit na dvacet let a ani se neujistit o správnosti svého rozhodnutí vychovávat dceru bez otce, ale zřejmě jo. Takže až na těchto pár much byl děj i styl psaní docela dobrý. Konečně, když se nad tím tak zamýšlím, tak se mi to líbilo víc, než jsem ochotna připustit.
Kniha byla pěkná, oddechová. Možná jsem očekávala trochu víc a osud Benjamina jsem potom vytušila, a za to hvězda dolů.
Titul i obálka naznačují, že by mohlo jít o typický škvár. Nadto německý, ti na to pomalu mají patent....Omyl!! Překvapivě svěží četba, žádný falešný tón nezaznívá. Jde o téměř rodinnou ságu. Pohybujeme se v obchodním prostředí Anglie 19. století, ale také v Orientě se vší jeho krásou a vůněmi. Hlavní postava emancipované a paličaté Sibylly je plná života, odvahy, lásky i zklamání. Její mužské protějšky jsou taky zajímavé a příběh lásky rozhodně není sladkobolně přímočarý. Kniha je opravdu dobrá, čtivá, napínavá a přínosná, arabský svět je tu vylíčen přitažlivě a objektivně.
Přečteno jedním dechem. Poutavý příběh, který se velmi dobře četl. Knihu jsem vystřídala za severské detektivky, od kterých jsem si chtěla na chvíli odpočinout, a určitě nelituji.
Lvice z Maroka je moc povedený historicko-dobrodružný román. Příběh anglické dívky Sibylly, která s manželem žije v Maroku se mi líbil. Krásně se četl a já s obdivem sledovala osud Sibylly, jejího manžela, dvou synů i dcery a také francouzského důstojníka, který se do Sibylly zamiluje. Příběh je plný exotické kultury, vůně šafránu a jemné romantiky.
Moc krááásný historicko-romantický příběh prosycený vůní šafránu a dalekého Orientu. Na mě kniha působila jako takový dobrodružný pohádkový příběh, ale ne vše se vyvíjelo jako v pohádce. Velmi příjemné čtení, jen nerada jsem se s příběhem loučila.
Krásný román- ve kterém se dozvíte něco z historie ,ale nechybí v ní ani dobrodružství a romantika . Začtěte se do příběhu Sibylli ,kterou uchvátilo exotické Maroko a zdejší kultura. Knihu doporučuji.
Exotické Maroko, zámořský obchod, pěstování a sklízení šafránu, život v harému a silná žena Sibylla, která se dokázala přizpůsobit životu v cizí zemi. Tohle a ještě mnohem víc dostanete v této romantické a dobrodružné knize. Doporučuji a dávám 4,5 *.