Malý biely koník
Elizabeth Goudge
Do Mesačnej doliny prichádza z Londýna pôvabné dievčatko Maruška Merryweatherová, aby sa stala novou paňou na Mesačnom zámku. Čoskoro zistí, že nie je zďaleka prvou mesačnou princeznou svojho panstva a začína pátrať po tom, čo sa pred mnohými rokmi prihodilo s jej predchodkyňou. Pri svojom napínavom hľadaní nielen odhalí tajuplný príbeh svojho rodu, spozná veľa verných priateľov, zažije množstvo dobrodružstiev a zbadá záhadného bieleho koníčka, ale tiež príde na to, že len ona sama môže navrátiť pokoj a šťastie celej Mesačnej doline a jej obyvateľom. A pretože Maruška rozhodne nepatrí medzi dievčatá, ktorým chýba odvaha a duchaprítomnosť, rozhodne sa svoju úlohu splniť a celý príbeh tak doviesť do šťastného konca.... celý text
Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2009 , Computer Press (CP Books)Originální název:
The Little White Horse, 1946
Stylem psaní je to ta nejkrásnější kniha jakou jsem kdy četla.Barvitá,veselá,napínavá,plná naděje a poznání.I když se mj věk blíží ke třicítce,totálně jsem si knihu zamilovala a číst ji jako malá holčička,byla bych v naprostém okouzlení.Doporučuji!!!
Tato kniha patří do knih mého dětství a dá se říct, že sem díky ní začala číst. Pohádkový příběh odehrávající se na anglickém venkově v 19. století je zvláštní právě dobou, v jaké se odehrává. Mám ji moc ráda a proto dávám pět*
Úžasná, kouzelná knížka pro malé slečny. Poprvé jsem se k ní dostala, když mi bylo dvanáct a zamilovala jsem si jí. Příběh pohádkový jak má být :)
Toto je úžasná kniha. Dokud jsem neobjevila knihy od Jacqueline Wilson, byla to moje nejoblíbenější kniha.
Miluji tuto knihu a doporučuji ji každému, kdo by se chtěl vrátit do dětských let. Až budu mít děti, bude to jedna z knih, které si spolu budeme číst a doufám, že si ji pak budou číst samy.
No podle mě ta nová verze knihy relativně čtivá, zajímala by mě, ale ta starší verze knihy podle které byl natočen seriál v roce 1994. A děj je také o tom, že Marie Merryweatherová cestuje se svým bratrem ke strýci. A jejich dobrodružství.
Moc hezká knížka. Nejvíce se mi tam líbil malý bílý koníček. Vždycky, když tam o něm bylo něco napsané, přála jsem si, aby nikdy neodešel.
Malý bílý koníček je moje oblíbená postava.
Příběh to byl hezký s krásnou a nezapomenutelnou atmosférou.
Tuto knihu jsem si oblíbila moc. Zamilovala jsem se do spoustu vedlejších postav a částečně i do děje.
Moc pěkný příběh, zamilovala jsem si hlavně vedlejší postavy (Wrolf, Zachariáš, Marmaduk Šarlátek apod.) Ovšem z hlediska děje, nic moc.
Kniha je krásná a čtivá. Ve filmu něco vynechali, ale vždy to tak je. Kniha se moc líbila i když je pro mladší. Vždy si ji ráda přečtu.
No asi doopravdy by se to nestalo ale ve fantasy, anebo knihách to jo. Ta hle kniha je spíš pro menší, ale taky se mi líbila.
Tahle knížka je prostě úplně kouzelná.