Malý biely koník
Elizabeth Goudge
Do Mesačnej doliny prichádza z Londýna pôvabné dievčatko Maruška Merryweatherová, aby sa stala novou paňou na Mesačnom zámku. Čoskoro zistí, že nie je zďaleka prvou mesačnou princeznou svojho panstva a začína pátrať po tom, čo sa pred mnohými rokmi prihodilo s jej predchodkyňou. Pri svojom napínavom hľadaní nielen odhalí tajuplný príbeh svojho rodu, spozná veľa verných priateľov, zažije množstvo dobrodružstiev a zbadá záhadného bieleho koníčka, ale tiež príde na to, že len ona sama môže navrátiť pokoj a šťastie celej Mesačnej doline a jej obyvateľom. A pretože Maruška rozhodne nepatrí medzi dievčatá, ktorým chýba odvaha a duchaprítomnosť, rozhodne sa svoju úlohu splniť a celý príbeh tak doviesť do šťastného konca.... celý text
Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2009 , Computer Press (CP Books)Originální název:
The Little White Horse, 1946
Kniha mě vážně dostala, nejvíce mě pobavil výstup Robina když se bavili koho si Maruška vezme. Oproti filmu je kniha ohodně lepší protože ve filmu vynechali několik hlavních postav je úplně jiný děj.
Nádherná kniha :) Kdybych měla děti, tohle je pro ně povinná četba aneb "vedeme k fantasy už odmala"
Úžasná knížka plná velmi napínavých scének pro slečny 10+, je mi 15 a je to moje nejmilejší kniha, vážně mě nadchla :) Doporučuji ;)
Četba vhodná pro nejmladší slečny. Kouzelné prostředí, uchvacující popisy, charisma tajemství... Dějově je však kniha o něco slabší, staví hlavně na atmosféře míst. Vhodná pro dívky, které ještě žijí sněním o zámcích a jednorožcích. Jako malá holčička bych si knížku určitě užila a zamilovala, teď už jsem na ni trochu stará :) Knihu jsem četla, protože mě zajímalo, které dílo bylo největší inspirací pro autorku Harryho Pottera.
Opravdu kouzelný příběh. Takový slaďáček, až se tomu nechce věřit... ale jedno vím jistě, je to kniha ke které se vrátím se svými dětmi :-)
Není to špatná knížka jako malá bych ji brala, ale že by mě to čtení nějak chytlo to ne..
Knížka mě moc nezaujala ale jsem přesvědčená že není chyba v ní ale ve mně.... ta věková kategorie trochu nesedí. Jinak je moc hezky napsaná a zpracovaná :)