Nové Mikulášovy patálie – Bezvadný vtip
René Goscinny
Malý Mikuláš série
Závěrečný díl z třídílné série dosud nevydaných příběhů, které navazují na oblíbené Mikulášovy patálie. Znovu se setkáme s partou kluků – Viktorínem s píšťalkou, tlustým Vendelínem, Augustýnem, který by nejraději všem šéfoval, kdyby mu občas Albín nedal pěstí, mazánkem paní učitelky Celestýnem a Kryšpínem, který je taky první, jenže odzadu, ale zato nezkazí žádnou zábavu.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2006 , Albatros (ČR)Originální název:
Histoires inédites du Petit Nicolas, 2004
Moc se mi líbí jak je Mikuláš mírně naivní. I jeho přátelé jsou prostě nezapomenutelní. A taky pan Durda.
I když mě nenapadají žádná negativa, Mikulášovi příběhy mi ne vždy sedí. Kniha psaná dětsky naivně, takže styl do příběhu až neuvěřitelně pasuje.
Mikuláš nikdy nezklame ale toto mě fakt dostalo "Ale ty už od začátku dobře víš co tě čeká, že jo ? Vezmu tě namočeným válečkem přes tlamu. To bych rád viděl , zasmál se pan Durda." Já bych to taky ráda viděla , protože pak měl pan Durda obličej a košili žluté a paní Durdová s jen zeptala co je to za barvu. Klídek a dětský náhled na svět dělají tyto knihy nesmrtelné.
Jak již je níže napsáno kniha se velmi dobře čte. Nejvíce se pobavíte na konci každé kapitoly :)
Je to strašny, pro mimina je to jeste dobry, ale pokud je vám 8 a víc tak radši tu knihu ani neotvírejte! Je to hrozne nudny a bez příbehu! Nejhorší knížka co jsem v živote četla!!!!!!!!!!!!!!!
kniha je velmi vtipná. ČETLI JSME JI VE ŠKOLE. jE super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikulášovy patálie jsou podle mě spíše knížky pro kluky, ale myslím, že dívkám se budou také líbit. Protože mně se rozhodně moc líbily. :D Mikuláš i jeho kamarádi byly pořádní ďáblíci, a také za to nejednou dostali. Knížku doporučuji. Je zábavná, vtipná a nejen pro děti.
Část díla
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Nějak nechápu popularitu tohoto díla, jelikož se postavy chovají celkem nesnesitelně. Líbí se mi, jak je dílo zachycené z dětského pohledu a navíc velmi věrně, ale postava Mikuláše je poměrně rozmazlená, stačí se mu rozbrečet nebo se urazit a všichni mu vyhoví. Rodiče sami o sobě nejsou kdovíjak ideální, takže si říkám, co má tahle série dětem přinést kromě toho, že uvidí, jak to vypadá v jiné rodině. V podstatě takový knižní sitcom pro děti.