Nové Mikulášovy patálie – Sváteční oběd
René Goscinny
Malý Mikuláš série
Druhý díl z třídílné série dosud nevydaných příběhů, které navazují na oblíbené Mikulášovy patálie.
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2006 , Albatros (ČR)Originální název:
Histoires inédites du Petit Nicolas, 2004
Některé věty trošku těžkopádné, chybí mi zde lehkost Patálií z r.1973. Až jsem si říkala, že to snad ani nepřekládala stejná paní. Škoda, jinak fajn knížka.
Mikulášovy příhody jsem jako dítě milovala, ale tenhle díl série mě dost zklamal. Ne moc vtipné a často bez pointy.
Stejně jako další knihy o Mikulášovy vtipná a čtivá kniha. Knihu jsem četl po letech dceři před spaním. Musím zvednout původní čtyřhvězdičkové hodnocení na absolutní. Člověk asi musí k některým věcem dozrát.
Myslela jsem si, že 2.díl bude horší než ten 1., ale to byl nesmysl! Tento díl se mi zdá snad ještě lepší. Nemám slov k tomuto skvostu. Vážně jsem se u ni bavila! U této knihy je super, že příběhy na sebe moc nenavazují (tedy kromě toho, že se přistěhovala rodina Plátkova), protože si mohu vzít jakýkoliv příběh, a přečíst si ho :-) Mimochodem, nezdá se mi, že by byla určena především pro kluky, jak tu někteří píší - věc názorů. Nepřidáte 6. hvězdičku, prosím?
Kniha pro kluky , ale zato hrozně zábavná četl jsem ji asi 5x.
I když je to kniha starší v novém vydání každý porozumí jejímu významu.
Já osobně sem četl víc Mikulášů celá série je skvělá a
není v ní žádný slabší kousek.
Mikulášovy patálie jsou podle mě spíše knížky pro kluky, ale myslím, že dívkám se budou také líbit. Protože mě se rozhodně moc líbily. :D Mikuláš i jeho kamarádi byly pořádní dáblíci, a také za to nejednou dostali. Knížku doporučuji. Je zábavná, vtipná, nejen pro děti.
Část díla
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Kroket jsme četli 3x a to nikoli proto, že by eM před koncem usnul. Právě naopak. Skvělá knížka pro malé, starší i ty úplně dospělé.