Malý princ: Malá obrazová kniha
Antoine de Saint-Exupéry
Exkluzivní vydání jedné z nejvýznamnějších knih 20. století Malý princ byl napsán a vydán za války, jeho autor Antoine de Saint-Exupéry (1900–1944) byl letec a spisovatel známý i svou tvorbou pro dospělé (romány Noční let, Válečný pilot, Citadela aj.). Kniha vyšla už v prvním vydání s jednoduchými a křehkými ilustracemi autora textu, v této podobě je známá dodnes. Je výjimečná, dodnes se těší úspěchu na celé zeměkouli: patří k 50 nejprodávanějším knihám na světě. Vyšla v mnoha vydáních, překladech, adaptacích, převyprávěních, byla zfilmována i uváděna jako divadelní hra." Tolik citace z nové knihy 2x 101 knih pro děti a mládež, která uvádí nejvýznamnější dětské knihy světové a české literatury. Tentokrát Malý princ vychází v luxusní úpravě s 3D pohyblivými ilustracemi a příběh se stává krásným a luxusním dárkem pro všechny příznivce Antoine de Saint-Exupéryho a malého chlapce se zlatavými vlasy jménem Malý princ.... celý text
Literatura světová Sci-fi Filozofie
Vydáno: 2016 , Albatros (ČR)Originální název:
Le Petit Prince, 1943
...jedna z těch, která se "nečte jen proto, aby uspala děti, ale také proto, aby probudila dospělé" (z citátu M. Rúfuse, který přesně vystihuje podstatu tohoto díla)...určitě je vhodná pro všechny generace, ovšem čím starší člověk je, tím více v ní může najít...
Kniha, kterou jsem četla už asi 5x. Velice ráda se k ní vracím, už od chvíle, kdy jsem jí četla asi v 7 třídě na ZŠ, což už je bez mála 8 let, jsem se do té knihy zamilovala a jak se říká: "stará láska nezrezaví" :)
Kniha, ke které se už od dětství po letech stále vracím a v každé životní fázi v ní nacházím mnou dosud přehlédnuté myšlenky.
Krásny príbeh, ktorý má čo "dať" čitateľovi aj v dnešnej dobe.
Neodporúčam pre malé deti, pre ktoré bude posolstvo knihy zrejme nepochopiteľné. Aj ja som čítala úryvok z Malého princa v Čítanke na Základnej škole, ale vtedy som vôbec neporozumela.
Z odstupom času sa pre mňa ale Malý princ stal úžasným literárnym dielom.
preto knihu odporúčam starším deťom (mládeži),ako aj dospelým ktorý v sebe touto knihou nájdu dieťa.
Jednoducho písaný dej a krásne obrázky od samotného autora vtiahnu do deja každého, kto bude mať myseľ otvorenú pre Malého princa.
Výborná "pohádka pro dospělé", jako malý bych to asi nepochopila, ale teď v tom vidím spoustu krásných myšlenek
Knihu jsem jako dítě nikdy nečetla, a jsme za to ráda - tenkrát bych v ní nehledala to co v ní vidím teď. :) Kouzelná kniha plná skrytých i nekrytých pravd života, přesně ta, po které člověk sáhne když mu není zrovna do zpěvu.
Hmm... Četla jsem ji... a ani nedočetla. Prostě jsem nebyla schopna vydržet naivitu Prince. Má mylnou představu o životě a je celkově takový nezajímavý a až příliš naivní.
Opět jedna z mých dětských knížek, ale bohužel jedna z těch méně dobrých. Příběh je celkem nezajímaví a až příliš poučný.
V dětství jsem příběh vůbec nepochopila a nelíbil se mi. Až nedávno jsem po knize sáhla podruhé a stala se jednou z mých oblíbených. Jsou v ní obsaženy krásné myšlenky, nad kterými je dobré se zamyslet.
Saint-Exupériho "Malý princ" se stal nejprodávanějším dílem pro děti posledních let. Hodně tomu totiž pomohla na knihu neobvykle velká marketingová kampaň prodejců. Ale proč ne! Kniha je schopná očekávání dětí a rodičů naplnit. Jako malému mě dobrodružství o chlapci a lišce četl dědeček. A musím říct, že se mi kniha moc líbila. Nutno podotknout, že mému dědovi taky, protože si ji četl i když jsem s ním zrovna nebyl. Já osobně obdivuji, ten něžný styl a nádherné přátelství človíčka a divokého zvířete, které můžete prožít snad jen v pohádkách. Použité myšlenky a metafory jsou nadčasové, a já mám pořád nutkání příběh prožívat znovu a znovu. Vím, že se ke knížce vrátím. Až budu číst svým dětem, tak princ je jasná volba! 90%
Nádherná knížka plná prostých, opravdu funkčních pravd. Trochu jako by mi lidi fackovali dítě, když vidím ten, snad, vztek(?) na tak něžný příběh. Jejich komentáře jsou ale vlastně jen další prostinkou pravdou - o nich samotných. Někteří z toho doufám, vyrostou. Ohánět se tu iq každopádně je spíš chvástačka, anebo hořkost z vlastního nedocenění. Emoční vzdělání nemá s nadprůměrnou inteligencí nic společného. Já můžu číst zas a znova a vždycky je to poprvé.
zfilmováno francouzská literatura dětský hrdina Malý princ klasická literatura
1962 | Noční let |
1965 | Země lidí |
1967 | Válečný pilot |
1976 | Moje planeta |
2009 | Malý princ (komiks) |
Krásna kniha, krásne myšlienky, to je Malý princ. Jedna z najdokonalejších kníh, aspoň podľa mňa. Veď v tejto knihe si musí každý nájsť niečo, čo sa ho "dotkne"....Kniha pre malých aj veľkých, všetkým niečo dáva.