Malý princ: Malá obrazová kniha
Antoine de Saint-Exupéry
Exkluzivní vydání jedné z nejvýznamnějších knih 20. století Malý princ byl napsán a vydán za války, jeho autor Antoine de Saint-Exupéry (1900–1944) byl letec a spisovatel známý i svou tvorbou pro dospělé (romány Noční let, Válečný pilot, Citadela aj.). Kniha vyšla už v prvním vydání s jednoduchými a křehkými ilustracemi autora textu, v této podobě je známá dodnes. Je výjimečná, dodnes se těší úspěchu na celé zeměkouli: patří k 50 nejprodávanějším knihám na světě. Vyšla v mnoha vydáních, překladech, adaptacích, převyprávěních, byla zfilmována i uváděna jako divadelní hra." Tolik citace z nové knihy 2x 101 knih pro děti a mládež, která uvádí nejvýznamnější dětské knihy světové a české literatury. Tentokrát Malý princ vychází v luxusní úpravě s 3D pohyblivými ilustracemi a příběh se stává krásným a luxusním dárkem pro všechny příznivce Antoine de Saint-Exupéryho a malého chlapce se zlatavými vlasy jménem Malý princ.... celý text
Literatura světová Sci-fi Filozofie
Vydáno: 2016 , Albatros (ČR)Originální název:
Le Petit Prince, 1943
Nevím proč, ale četla jsem ho jako malá, a nelíbila se mi. Z nějakého popudu jsem se mu rozhodla dát ještě jednu šanci, a bohužel se mi nelíbí znovu. Kniha mě rozčiluje úplně stejně jako když jsem četla poprvé. Dokonce jí nesnáším a mám pocit, že jsem něco nepochopila, když tu čtu ty komentáře. Tak jí zkusím třeba zase za deset patnáct let...
Chtěla bych přispět něčím, co ještě nebylo zmíněno, ale to je již zřejmě nemožné. Prostě Magická Kniha.
Malý princ je moje nejoblíbenější kniha,už jen proto, že mám pocit, že se mnou roste. Najdu v ní při každém dalším čtení nové myšlenky. Přestože jsem jí dostala jako dítě, její kouzlo jsem v ní našla až jako dospělá.
Četla jsem ji poprvé až teď. V dětství se mi vyhnula obloukem, což mě mrzí. Chtěla bych si pamatovat, jak jsem knihu vnímala kdysi, abych to porovnala s dneškem, protože asi každý čtenář různého věku si z ní vezme něco jiného. Ale přesto si myslím, že si z ní mnozí z nás vezmou to, co právě hledají. Je to jako kouzlo.:)
Malý princ žádný komentář nepotřebuje. Jen krátce - Láska na celý život.
„ Musím přeci snést dvě nebo tři housenky, když chci poznat motýly.“...
Malého prince miluju!
Zaryl se mi tak hluboko, že pokaždé, když si na knihu jen vzpomenu, mám chuť zakřičet do tohoto pomateného a zkaženého světa: "Jsem ještě dítě!"
Mrzí mě, že jsem si tuto knihu poprvé přečetla až v mých skoro 18ti letech. Kniha psaná pro všechny generace.
Měla jsem ji jako povinnou četbu. Líbila se mi, ale nevím, jestli bych si ji sama od sebe přečetla :)
Na přiznání chyby a změny názoru není nikdy pozdě. Malého prince jsem poprvé četla jako malá a vůbec se mi nelíbil a zůstal mi nepochopený. Sáhla jsem však po něm po druhé a chtěla mu dát druhou šanci ... jen mě mrzí, že jsem to neudělala už dřív - opravdu roztomilá knížka plná krásných myšlenek, které teď mohu ocenit. Holt na četbu Malého prince byla potřeba dozrát :)
P.S. už teď mohu jistě říct, že se k Malému princi ráda vrátím a kdo ví, možná si pořídím i vlastní kopii, kterou bych mohla obdivovat :)
Krásně jednoduché, přímočaré a přitom tak hluboké. Jsou knihy, které prostě čtete v ten správný čas v životě. V mém případě to nebylo v dětských letech, ale až teď, kdy mi je po třicítce. Malý princ byl pro mne dlouho takovou tou "neznámou" a ne a ne si ke mně najít cestu. Teď se tak stalo a jsem tomu rád.
Nádherná, líbezná kniha, která poukazuje na to, že bychom, alespoň občas, neměli ztrácet dětskou fantazii, něčemu věřit a vidět svět dětskýma, nezkaženýma očima.
Tuhle knížku jsem jako dítě. Vzpomínám si,že jsem se ji snažila číst nahlas a vůbec mi to nešlo. Je to skvělá knížka, nejspíš jedna z nejlepších co jsem kdy četla.
zfilmováno francouzská literatura dětský hrdina Malý princ klasická literatura
1962 | Noční let |
1965 | Země lidí |
1967 | Válečný pilot |
1976 | Moje planeta |
2009 | Malý princ (komiks) |
Co dodat, komentářů vystihujících podstatu už je tu habaděj :)
Tak jen krátce:
I když už jste dospělí, neuškodí se na svět občas kouknout dětskýma očima - proto opravdu doporučuji přečíst každému. Ať už se vám kniha bude líbit nebo snad ne, rozhodně si z ní něco odnesete, tomu věřím :)