Mám tě ráda
Astrid Desbordes
Tato půvabná knížka je něžnou mozaikou každodenních okamžiků, které spolu sdílí maminka a její dítě a všechny tyto chvíle jsou příležitostí k vyjádření lásky. Humorně i poeticky, ale vždy s přirozenou lehkostí a fantazií si Astrid Desbordes pohrává na každé dvoustraně s protikladnými situacemi, jejichž poselství je jednoduché a jasné: mateřská láska je trvalá a bezpodmínečná. Ilustrace Pauline Martin jsou jemné jak v konturách, tak v barvách, přesto s naléhavostí podtrhují toto úžasné vyznání lásky. V úvodu knihy jsou připravené řádky, do kterých může maminka napsat svému dítěti věnování. Kniha byla přeložena do několika světových jazyků a v mnoha zemích se stala bestselerem.... celý text
Krásně zpracovaná knížka o mateřské (rodičovské) lásce. Pro děti přináší jasné poselství - jsi milované, ať se stane cokoli. Dcera jí chce číst každý den před spaním. Doporučuji rodičům dosadit si tam to "svoje", slova, která často používáte; pocity, co každý den zažíváte; jméno vašeho dítěte, atd. Kniha tím bude ještě osobnější a dítě bude mít pocit, že je psána přímo pro něj (pro vás).
Úžasná knížka. Mám ráda to poselství, zpracování i ilustrace, které jsou jednoduché a přitom promyšlené. Někdy čteme jako o Adámkovi, někdy jako o Zorince (naše dcera, která má stejně kudrnaté světlé vlasy, takže u nás se to fakt trefilo). Nejradši máme - mám tě ráda, když se chováš, jak se patří, i když zlobíš za tři. Výstižné :-)
Pre mňa tretia kniha tejto autorky a zasa skvele spracovaná a ilustrovaná kniha o rodičovskej láske.
Půjčila jsem dceři v knihovně, ale nejsem schopná jí to číst, protože u toho brečím. Opravdu krásné a dojemné.
* Mám tě ráda. Tak jednoduchá věta a tolikrát ji člověk v rychlosti všedních dní zapomene říct...
Knížka se nám s Matym moc líbila, často jsme si u ní začali něco vyprávět. Bylo příjemné si jí listovat před spaním a vymýšlet další situace, kdy má jeden druhého rád. Textu je tam sice málo, ale myslím, že v tomto případě není více potřeba. Ilustrace jsou jednoduché a líbivé. Knížka je velmi povedená, takže určitě doporučujeme.
Krásná jednohubka například ve chvíli, kdy rodič už nemá chuť večer dítěti číst něco delšího. Ideální i pro chvíle vzteku nebo naštvání jeden na druhého.
Půvab knize nejde odepřít.
Kdysi mě moc potěšilo vydání knížky „Potřebuji tvou lásku“, kde dr. Ross Campbell přívětivým a o to účinnějším způsobem promlouvá k rodičům malých dětí. Varuje před hrozbami typu „Kdo zlobí, toho nemá nikdo rád“. A také upozorňuje, že děti někdy nedovedou vnímat naši lásku v té síle, v jaké ji cítíme my. Naše chování je mate.
Knížka na stejné téma „Mám tě ráda“ je určena přímo k tomu, aby u ní seděli rodiče nebo i prarodiče s dětmi na klíně. Jsou v ní milé výjevy ze života maminky a synka a na každé stránce stručné a jasné ujištění: „Mám tě ráda“. Může se zrovna dít něco nepříjemného, něco se třeba i hodně přísně řeší, ale láska zůstává.
„Mám tě ráda, když na tebe myslím,“ (a maminka na obrázku předává obrovitý balík s dárkem a mašlí) „i když na tebe zapomínám.“ (maminka se vede s tatínkem a má oči jen pro něj).
„Mám tě ráda, když se chováš, jak se patří, i když zlobíš za tři.“
Atd. atd. – každý si může doplnit podle svého : o)
Půvabná kniha pro maminky malých rošťáků, takový hezký skvost do knihovničky dítěte. Nejprve jsem ji často synovi četla třeba před spaním a nebo když na to byla nálada a potřebovali jsme si udělat svoji chvilku spolu. To, když byl ve školkovém věku. A jakmile se sám naučil číst, tak mi ji pro změnu četl on sám (začátkem druhé třídy). Na každé stránce je jen jeden nebo dva řádky a k tomu velké půvabné jednoduché ilustrace, takže se mu to krásně četlo a knihu dá na jeden zátah (nemá rád dlouhé texty a stránky plné písmenek, toto mu vyhovuje více).
Celá kniha ukazuje, že maminka má prostě svého syna ráda napořád a ve všech chvílích.
Na začátku knihy je prostor pro věnování, pokud ji dítěti chcete věnovat. A ke knize existuje i varianta "Co mi řekl táta".
Najkrajšia kniha o vzťahu matky a synčeka (respektíve matky a dieťaťa), akú som kedy čítala. Také stručné, a pritom také výstižné. Neraz ma dojíma k slzám. Túto knihu môžem čítať aj každý deň :)
Nádherná kniha o mateřské lásce, která by neměla chybět v žádné dětské knihovničce. Autorka přirozeně, jednoduše a s citem ukazuje, co znamená mít rád.
Knížka mě velmi mile překvapila - je plná slov tak nějak samozřejmých, ale samozřejmá jsou přece jen pro nás: rodiče, dospěláky (a to ještě možná ne pro všechny). Děti je určitě potřebují slyšet velmi často, aby se i pro ně stal samozřejmým fakt, že je rodiče přijímají a milují bez výhrad a ve všech situacích!
Text jednoduchý, ale výstižně podaný, obrázky netradiční, takové jakoby kreslené dítkem, výsledný dojem úžasný!
Kniha, která je hlavně pro rodiče, které mají problém s emocí a neumí nemají attachment pro to dítě nebo nemůžou dát lásku svým dětem.
Nádherná kniha pro rodiče a děti. Podle mě je důležité dětem opakovat, že je máme rádi, i přesto/navzdory tomu, že třeba zlobí nebo si zrovna nerozumíme. Podle mě je více než důležité, aby v tomto ohledu naše děti cítily naprostou jistotu bez špetky pochybností.
Krásné, jednoduše napsané, ale hodně výstižné. Ilustrace by mohly být hezčí, více pro děti, něco na způsob kreseb Heleny Zmatlíkové by se mi líbilo, ale i tak to knížce příliš neubírá. Moc mile překvapila.
2016 | Mám tě ráda |
2017 | Co mi řekl táta |
2017 | Mám tě rád, sestřičko |
2020 | Můj domov |
2018 | Velké dobrodružství Polky a Hortenzie |
Syn ji miluje a jednu dobu jsme s ní denně usínali. Občas dodávám vlastní věty, občas je říká syn.