Mám tě ráda, nemám tě ráda
Jo Watson
S láskou tě nenávidím série
< 2. díl
DALŠÍ SKVĚLÝ PŘÍBĚH OD AUTORKY KNIHY „S LÁSKOU TĚ NENÁVIDÍM“ | Poppy Petersonová marně hledá své místo v životě. Jako herečka to dotáhla až k první mluvené roli v telenovele, ale její postavu, Ramonu Gonzálesovou, zabili dřív, než se pořad vůbec rozjel. Od maminčiny smrti žije sama a topí se v dluzích. V malém zavšiveném bytě plném pokojových rostlin po mamince sní o lepší budoucnosti. Jednoho dne, když už vůbec neví kudy kam, jí na ulici vletí do obličeje noviny. V nich ji zaujme inzerát na pozici výkonné administrativní asistentky generálního ředitele. Tu samou pozici vykonávala její postava v telenovele. Jak těžká by taková práce mohla být? S ošklivou parukou, v příliš velikých brýlích a nevkusném oblečení (to vše jí zůstalo z natáčení) se dostaví na pracovní pohovor. Tam potká Ryana Starka, upjatého a nemilosrdného generálního ředitele, který střídá asistentky jako ponožky a navíc většinu z nich hned první den v práci dožene k slzám. Co se stane, když mu do kanceláře vstoupí zjevení jako z jiného světa?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , RedOriginální název:
Love You, Love You Not, 2019
Naivní dívka, která je jako slon v porcelánu se jde ucházet o místo asistentky generálního ředitele. Od první kapitoly mi bylo jasné, jak to celé dopadne a dokonce jsem očekávala i klasické odloučení ke konci knihy, aby byl děj dramatičtější.
Ale víte co?
Já tohle miluju.
Kniha se tak skvěle četla, že jsem ani nepostřehla, že už jsem na konci. Dost jsem se nasmála při nějakých absurdních scénách a nemohla jsem se dočkat té očekávané scény, kdy na to vlítnou.
Jediné co mě zarazilo byla scéna s architektem, který měl být z Brazílie a proto umí španělsky. Přitom když jsem plánovala do budoucna cestu do Brazílie, tak jsem věděla, že se svojí španělštinou zde nepochodím, protože je to tuším snad jediná země jižní Ameriky, kde se mluví portugalsky.
Ale to jsem už trochu hnidopich.
Nelituju přečtení a plánuju určitě další knihy od autorky.
Ještě jsem nezažila, abych se u knihy takhle nahlas a od srdce zasmála. Poppy je naprosto střeštěná, ať už jde o oblékání nebo o chování. Prostě nedokonale dokonalá, stejně jako celá kniha. Ideální oddychovka.
Jednoduchý romantické příběh se spoustou trapných momentů a okamžiků. Jen si řekněme, kdo z nás by nechtěl být slavná herečka? Ale chovat se tak v denním životě, to už je až příliš. Zaznamenala jsem krásný milostný příběh, ale také nějaké to zklamání. Nejspíš se má první knížka od africké autorky, ale určitě ne poslední.
Boží kniha se spoustou vtipných scén. Celých 400 stránek uteklo jako voda. Určitě si od autorky přečtu i jiné její knihy. Velice doporučuji.
Krásná milá kniha, která mě opravdu bavila. Četla jsem jí kvůli výzvě a musím říct, že jsem si jí užila i se u ní zasmála.
Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy. Bavila mě. Takové odpočinkové čtení ve stylu telenovely. Oddechovka.
Pro mě druhá kniha od afrického autora a druhá katastrofa. Na knihu jsem narazila kvůli čtenářské výzvě a hned po prvních stránkách jsem si říkala...."to jako vážně"? Větší kravinu jsem už dlouho nečetla, plusové body dávám za to, že některé věci byly natolik nesmyslné, že jsem se aspoň zasmála. Autorku už nikdy víc.
Tak tohle byla hrůza. Nevim, která scéna z knihy byla trapnější. Pokud jste si tuhle knihu vybrali na základě čtenářské výzvy, tak doporučuji vybrat jinou. Měla jsem velký problém tohle dočíst.
Krásná jednohubka. Nemohla jsem se odtrhnout. Hrozně jsem se nasmála. Poppy je prostě chodící katastrofa, která přitahuje dramata.
"Následuj své srdce. Přestaň přemýšlet. Přestaň analyzovat."
"Takže ses vzdal toho jediného dobrého, co se ti kdy v životě stalo, aniž by ses pokusil to nějak vyřešit?"
Opět nádherná kniha, která ve mě probouzela úsměv a zahřátí u srdíčka. Přečteno jedním dechem. Rozhodně doporučuji :-)
No opravdu, nebýt výzvy, rozhodně bych po ní nesáhla. :)
Ale tak moc mě to bavilo! Poppy byla prostě hrozně ztřeštěná a hrozně potřebovala práci. :D a mě se moc líbila! Uměla vždy a vše vtipně vyřešit, octla se v tolika trapných situacích, že mi to samotný nebylo příjemný.. :D ale prostě to bylo hezký. Povedený. A Ryan, to byl prostě sympoš! Když se to vezme kolem a kolem.. :)
Příjemné, zábavné, romantické a samozřejmě předvídatelné čtení, které mě prostě bavilo. :)
Příběh sám o sobě je fajn. Příjemné, oddychové, vtipné, místy až ztřeštěné. Ale vůbec jsem nepochopila to urputné lpění na převleku a stupidní a většinou zcela nevhodné opakování filmových replik... to mi fakt nedávalo smysl, obzvláště pokud jde o relativně inteligentní a normální ženu, alespoň se mi tak po zbytek děje docela jevila. Tak tahle "Ramonina" část příběhu mi smysl moc nedávala a přišla mi spíše trapná než vtipná.
A tak jako jo, asi bych po knize nesáhla, nebýt výzvy, ale dalo se. Nic objevného, nic napínavého, jasně nalajnovaný a předvídatelný romantický příběh, ale alespoň okořeněný sem tam bláznivým (i trošku trapným) momentem. Takže za mě OK, oddychovka na jedno odpoledne.
Moje první přečtená kniha od této autorky a velmi mile mě překvapila. Že se u ní tak moc nasměju, jsem vážně nečekala :D a nevím proč, ale vzpomněla jsem si u toho na seriál Ošklivka Betty :D
Kapitoly se střídají z pohledu dvou hlavních postav a to Poppy a Ryana. S Poppy to byla jízda od začátku do konce, hodně jsem se díky ní pobavila :) a Ryan, ředitel firmy, takže klasicky bručoun, který nakonec vyměkne. Možná je to předvídatelné, ale zaručuji super oddych a hodně smíchu :) Já se určitě pustím do dalších autorčiných knih
Knížku jsem si vzala do nemocnice, abych měla něco pozitivního, veselého. Knížka splnila, co měla. Byly v ní úsměvné pasáže. Trošku mi to připomínalo 50 odstínů šedi (on bohatý, ona mamlas, on ve své ulitě, že které mu ona pomůže, atd...)
Za mňa najväčšie prekvapenie teda! Keby som vedela, že autorka píše tak vtipne a svižne, už dávno by som sa do nej pustila. Bola som skeptická, lebo typický príbeh šéf a jeho sekretárka a čo od toho čakať, mi bolo jasné. Lenže mňa hlavné postavy neustále prekvapovali a veľmi bavili, hlavne teda Poppy a jej prevedenie Doris. Ňu by som chcela za kamošku :D
Knihu jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy. Červená knihovna není úplně můj oblíbený žánr. Raději se mu obloukem vyhýbám. Nemám ráda takovou tu přeslazenou romantiku a klišé.
Upřímně, takhle kniha je plná humoru a sexuálního napětí. Je vlastně mnohem lepší, než jsem čekala. Čtení jsem si užila a zasmála jsem se. Byla to pro mě příjemná změna od všech těch krváků a mrtvol.
Neurazí ani nenadchne.
Vím, že autorka psala dříve na Wattpad a tohle mi přišlo, jak nějaká povídka z té aplikace. Není možné, aby se něco takového stalo normálně. Najme asistentku a nechce po ni, žádné doklady o totožnosti? Nezaučí ji a neřekne, co a jak má dělat?
Poppy někdy byla až uječená, když to tak řeknu. Ryan, jako ředitel firmy mi přišel, jako buran.
Kdybych na příběh narazila na Wattpadu, tak bych se mi to líbilo, ale jako od knihy jsem čekala víc. Hlavně, když má tak vysoké hodnocení.
Aspoň si můžu odkřížknout políčko ve čtenářské výzvě.
humor tajemství romány pro ženy
2020 | S láskou tě nenávidím |
2020 | Mám tě ráda, nemám tě ráda |
2018 | Svatba naoko |
2021 | Já a ty, navždy |
2017 | Hořící měsíc |
Z nějakého šíleného důvodu jsem sáhla po další autorčině knize... a ne, zlepšení se nekonalo. Opět naprosto divná/nesympatická hlavní hrdinka. Opět scény, které nebyly ani trochu vtipné, ale trapné. Stark byl celkem ucházející, ale jeho neteř??? takové přednášky o životě a lásce ve 13 letech?? Klobouk dolů, takové bych nevedla ani ja ve 30. Celkově to bylo nnezajímavé, táhlé (přitom příběh se odehrál pouze během dvou týdnu:D), před koncem ale bylo pár světlých stránek, které mě bavily.
Doufám, že už jsem se dostatečně poučila a po podobné knize už dlouuuuho nesáhnu.