Máme doma vegána
kolektiv autorů
Osvojte si vegánstvo a postarajte sa o to, aby bola celá domácnosť spokojná a nasýtená – a nemuseli ste každému členovi pripravovať osobité jedlo. Kniha Máme doma vegána je vybavená viac ako 100 zdravými, rastlinnými receptami vrátane odbornej nutričnej analýzy, aby ste vedeli každému zabezpečiť príjem živín, ktoré potrebuje. Mnohé jedlá sa dajú jednoducho prispôsobiť aj milovníkom mäsa či vegetariánom, čo je výbornou pomocou pre tých, ktorí varia aj pre nevegánskych členov rodiny alebo rodiny prechádzajúce na flexitaránsku stravu. Nachádza sa tu strava na všetky jedlá počas dňa, s nutričnými tipmi, vyváženými vegánskymi jedlami a možnosťami obmien – neodmysliteľná kuchárska kniha do kuchyne 21. storočia.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2020 , Ikar (SK)Originální název:
There's a Vegan in the House, 2019
více info...
Přidat komentář


Knihu jsem dostala jako dárek od kamarádky. Musím říct, že mě tato veganská kuchařka velmi mile překvapila. Krome zajímavých receptů zde najdete také informace o tom, jak mít vyvážený jídelníček, jaké jsou klíčové živiny ve veganské stravě nebo jaké vitamíny a minerály jednotlivé potraviny obsahují a další zajímavé tipy. Těším se, až recepty vyzkouším :-)


Kuchařku jsem dostala jako dárek od kamaráda Zajíce, kterým mi udělal velkou radost. Provedení je takové, jak si ho u kuchařek představuji - rozpis ingrediencí, postup přípravy jídla a hlavně barevné fotografie, protože jíme také očima :-) V této knize jsem našla spoustu zajímavých receptů a inspiraci pro obohacení jídelníčku.


Kuchařka na mě vykoukla v regále s novinkami a protože se ráda inspiruji, vzala jsem si ji na prolistování. Bohužel nehodnotím moc kladně. Ve většině receptů je spousta ingrediencí, což mě úplně odradilo. Chválím ale fotky a provedení knihy.
My žádného vegana doma nemáme, ale chtěla jsem inspiraci na bezmasá jídla, protože jsem přestala jíst maso. Ryby jím a vegankou se nestanu, protože vajíček a sýrů se nevzdám :D
Na začátku je několik obecných informací o veganství, co člověk nejí a čím to lze nahradit.
Pak recepty a většina je s krásnými obrázky přes celou stranu, takže na ně hned dostanete chuť. Líbila se mi ta pestrost a nápaditost, přestože některé náhražky mi nic neříkaly a když jsem viděla z čeho se vyrábí, ani jsem na to neměla chuť. Nicméně kniha obsahuje hodně inspirace a vždycky si můžete tofu, tempeh, seitan apod. nahradit masem či rybou nebo je vynecháte úplně.
Například takové dezerty, které se tváří jako čokoládová pěna a pak zjistíte že je vyrobena z černých fazolí, ale třeba je to dobré.