Máme doma vegana
kolektiv autorů
Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2020 , EsenceOriginální název:
There's a Vegan in the House, 2019
více info...
Přidat komentář


Knihu jsem dostala jako dárek od kamarádky. Musím říct, že mě tato veganská kuchařka velmi mile překvapila. Krome zajímavých receptů zde najdete také informace o tom, jak mít vyvážený jídelníček, jaké jsou klíčové živiny ve veganské stravě nebo jaké vitamíny a minerály jednotlivé potraviny obsahují a další zajímavé tipy. Těším se, až recepty vyzkouším :-)


Kuchařku jsem dostala jako dárek od kamaráda Zajíce, kterým mi udělal velkou radost. Provedení je takové, jak si ho u kuchařek představuji - rozpis ingrediencí, postup přípravy jídla a hlavně barevné fotografie, protože jíme také očima :-) V této knize jsem našla spoustu zajímavých receptů a inspiraci pro obohacení jídelníčku.


Kuchařka na mě vykoukla v regále s novinkami a protože se ráda inspiruji, vzala jsem si ji na prolistování. Bohužel nehodnotím moc kladně. Ve většině receptů je spousta ingrediencí, což mě úplně odradilo. Chválím ale fotky a provedení knihy.
My žádného vegana doma nemáme, ale chtěla jsem inspiraci na bezmasá jídla, protože jsem přestala jíst maso. Ryby jím a vegankou se nestanu, protože vajíček a sýrů se nevzdám :D
Na začátku je několik obecných informací o veganství, co člověk nejí a čím to lze nahradit.
Pak recepty a většina je s krásnými obrázky přes celou stranu, takže na ně hned dostanete chuť. Líbila se mi ta pestrost a nápaditost, přestože některé náhražky mi nic neříkaly a když jsem viděla z čeho se vyrábí, ani jsem na to neměla chuť. Nicméně kniha obsahuje hodně inspirace a vždycky si můžete tofu, tempeh, seitan apod. nahradit masem či rybou nebo je vynecháte úplně.
Například takové dezerty, které se tváří jako čokoládová pěna a pak zjistíte že je vyrobena z černých fazolí, ale třeba je to dobré.