Manažeři války
Ivan Brož
Životopisné medailony slavných vojevůdců - velkých postav dějin vojenství (od 17. do 20. stol.). Foch Ferdinand Moltke Helmuth Carl Bernhard von Napoleon I. Bonaparte Suvorov Alexandr Vasiljevič Nelson Horatio Evžen Savojský MacArthur Douglas Fridrich Veliký
12.12.2016
Medailony vhodné jen jako rozcestník k dalšímu studiu dějin. Brož píše čtivě, ale s managementem tahle kniha nemá nic společného. Popis životních osudů je příliš stručný.
Velká slabota , v popisu knihy jsou uvedena jména vojevůdců , kteří v knize nejsou vůbec uvedeny :-):-), Napoleon, Nelson, Fridrich Velký, Evžen Savojský, Suvorov atd. Krátké medailony, vhodné tak do časopisu Epocha, doslova mě vytáčely slovní obraty tipu, vojevůdci s manažerským přehledem, manažerské úkoly spojené se zásobováním, jeho manažerské plánování, co to je ???, snad logistika , strategie. Když tihle pánové vedli své vítězné bitvy, tohle slovo se ještě nepoužívalo. Autor se asi inspiroval názvem knihy Guido Knopp Hitlerovi manažeři, ale tahle kniha Knoppa má jinou úroveň, přečteno docela s nechutí nic nového jsem si z knihy neodnesl.