Manželé odvedle
Shari Lapena
Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The Couple Next Door, 2016
Průměrná oddychovka, ničím nevyčnívá, brzy vám dojde, co se děje, je tu jen velmi málo momentů překvapení.
I přesto se mi ale kniha docela líbila, možná proto, že působila uvěřitelně, nebyl zde všehoznalý detektiv a i postavy byly lidské.
Již v pořadí druhá audiokniha od spisovatelky Shari Lapena, ano půjdu teď i na poslední třetí. Audioknihu opět namluvili Martina Hudečková a Libor Hruška a já jsem spokojená. Co se týče příběhu bych hodnotila 2*, protože jak u minulého příběhu spisovatelka prostě strašně natahuje a piplá se ve zbytečných detailech ale zas chápu, že kdyby ne tak má kniha max 100 stránek. Příběh začíná nešťastnou náhodou, kdy jdou dva manželé k sousedům na malou oslavu a nechají doma šesti měsíční holčičku, kterou chodí každou půlhodinu kontrolovat, sebou mají dětskou chůvičku. Jde přece o večer dospělích a nemůže se nic stát jenomže když se manželé vrátí skoro o půl 2 domů, holčička je pryč. No a o tom je vlastně celý příběh. Nejvíc se mi jak v příběhu postupně cítite tu psychiku hlavní hrdinky a třetí hvězdička je za brutální konec, který se mi hodně líbil, stojí za to si počkat. Knihu doporučuji pokud máte rádi delší příběhy s hodně překvapivým rozuzlením.
Znáte to - blížíte se ke konci kapitoly a říkáte si "už je moc hodin, touhle kapitolou končím". Tady to nešlo. Na konci kapitoly bylo něco šokujícího, náznak zvratu děje a podobně.
Takže jsem musela číst pořád dál a dál.
No a takový závěr jsem skutečě nečekala.
Supr kniha - jdu na další od stejné spisovatelky.
"Přečti si manželé odvedle, je to fakt pecka!" hmmm okay, no moje první seznámení s autorkou a už po pár stránkách mi ten její popis šel na nervy. Autorka neustále popisovala pocity postav (a to opravdu téměř na každé stránce), že už vás vlastně štvou hlavní postavy a tak trošku jim to i přejete. Opravdu jsem hlavní hrdinku nelitovala a její manžel mi přišel jako totální tele (kvůli spoileru nebudu zmiňovat). Každopádně již při 100. stránce je vám jasné, kdo za tím je a celkově důvod proč? je takový... makový... Podtženo, sečteno, kromě toho, že je kniha krátká a rychle to odsejpalo nemůžu vlastně hodnoti nic plusově. Velké zklamání na to, že je to "BESTSELLER"!
Tahle audiokniha se mi líbila asi nejvíc z autorčiných knih. Gradace napětí na konci, když už máte pocit, že je po všem. Mně se na rozdíl od dalších komentářů konec líbil.
Mě se teda moc líbila, ale poslouchala jsem jako audioknihu a myslím, že hodně dělalo to, jak byla skvěle namluvená. Bavila mě od začátku do konce, ale bohužel ten úplný závěr tam asi být nemusel...
ale tak jo, bylo to překombinovane, rozhodně to vtahlo do děje a člověk byl zvědavý, kdo teda nakonec! ale ten opravdovy konec - to uz ji ta knizka asi zacala strasne stvat :D :D :D ten je totiz strasnej :-/
Za mě děj předvídatelný a konec ujetý... Tato kniha byla pro mě troch zklamáním. Ostatní knihy od Shari jsou, za mě, lepší :)
Knížka byla napínavá, i když místy překombinovaná. Závěr byl velmi překvapivý. Byla to první moje kniha od Shari Lapena. Určitě si ještě nějakou knížku od této spisovatelky přečtu.
Moje hodnocení spíš 3,5 hvězdičky. Koment obsahuje SPOILERY!
Příběh je o únosu miminka, ale není napsaný tak, že by to vysloveně rvalo srdce. Postupně se v něm odkrývají věci, které se na konci objasní a hezky do sebe zapadnou. Je to fakt napínavé, tak jak už to u autorčiných knih bývá, ani tahle nešla odložit. Ale někdy už mi ty popisy duševního rozpoložení zůčastněných přišly trochu zdlouhavé, za to ty ubrané hvězdičky. Taky mi to přišlo lehce překombinované, ale smysl to dávalo pořád, to zase ano. Dítko se domů vrátí, únosce je dopaden, ale komplic není potrestaný, což se mi nezdá, i když se určitě potrestal nejvíc sám, i zákon mu měl dát přes prsty. A poslední kapitola, no děs, proč k sousedce vůbec lezla? Nicméně její psychický problém by se asi měl řešit, komu by zakroutila krkem příště? .... knížku doporučuju, i když od autorky to není její nejlepší kousek.
Od samého začátku do úplného konce naprosto super knížka.Napínavá a dobře napsaná.Možna zatím nejlepši,co jsem četla.Doporučuji
Popravdě nevím co říct...
Děj i kompozice knihy se mi velice líbila, vůbec jsem nečekala že to bude až tak zamotané. Ale myslím, že to té knize právě dodalo tu výjimečnost a napětí. Snad jedinou věcí, co bych vytkla je, že bylo uneseno malinké dítě, ale to je čistě můj osobní názor. Protože mě ta kniha v tomhle ohledu hodně zasáhla a upřímně když jsem to zjistila chtěla jsem přestat číst, jelikož to ve mně vyvolalo trošku úzkostné pocity. Jsem ale ráda že jsem pokračovala a určitě si od autorky plánuji přečíst další knihy.
Autorka má lepší knihy než je tahle. Do čtení jsem se hodně přemlouvala, ale nakonec se mi i líbila.
Vynikající, čtivé. Od začátku do konce napínavé, plné zvratů. Mistrně vykreslené psychické pochody aktérů. Rozuzlení nečekané, možná až moc překombinované, ale o to zajímavější.
Za mě se tedy celá knížka strašně táhla. Spousta zbytečného opakování. Do čtení jsem se hodně přemlouvala. A závěr byl spíš kýč než překvapení.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychóza
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Manželé odvedle se dají snadno, rychle a bezbolestně přečíst, ale to neznamená, že by šlo o dobrou knihu. Prakticky všechny postavy jsou dost mizerně vystavené, což táhne celou knihu dolu mnohem víc než to, že "překvapující" zvraty nejsou zas tak moc překvapující. Uvítala bych, kdyby alespoň klíčové postavy, jako třeba sexy sousedka, byly něco víc, než jen karikatury. Škoda.
P.S. Slovo "bodýčko" by se mělo zakázat.