Manželé odvedle
Shari Lapena
Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The Couple Next Door, 2016
Někdy si říkám jestli je tahle autorka ta samá co napsala Nevítaný host. Nevítaný host je jako film nominovanej na oscara a tahle knížka s Někdo cizí v domě je jako hodně špatný béčko. Jediný co beru v knížce jako pozitivum je čtivost, jednoduchý děj, a námět, který se podle mě dal ale zpracovat daleko líp.
A ted mínusy: A taky spoilery
Marco se choval jako naprostej blbec. Anne nedokázala uvažovat rozumně ani 20 minut v kuse. V knížce se toho dělo strašně málo, žádná akce. Vadilo mi , že se tam neustále opakovalo to samý. A ten konec.......prostě strašná divočina.
Lapena jako vždy nezklamala, ze všech tří se mi ovšem líbila nejvíce Někdo cizí v domě ... jsem zvědavá na novinku Jeden z nás
Mám ohledně Manželů od vedle trochu smíšené pocity. Četlo se to samo, ale bylo to způsobeno spíš umem spisovatelky, než dobrým příběhem. Ten byl jakousi roztahanou povídkou, která se dala zfouknout do sta stran (autorka to zvládla rozpatlat na skoro 300, tleskám), a okořeněn předvídatelnými "zvraty" a průhledným vývojem postav. Ale konec byl zajímavý a díky němu dostala kniha, za minutu dvanáct, šmrnc.
Kniha není špatná, ale od knih označených jako “světový bestseller” očekávám mnohem víc.
Perfektně napsaný příběh, od kterého je takřka nemožné se odtrhnout. Napínavé od začátku až do konce.
Kniha co má fakt spád, čte se sama a když se do ni člověk opravdu ponoří, tak to přečte za jeden či dva dny.
Autorka opět nezklamala, ihned mě vtáhla do děje a kniha mě moc bavila. Jenom mi trochu vadily opakující se informace, které se týkaly vyšetřování (stále se opakovalo to, co se stalo atd.). Jinak super, dobře promyšlený, čtivý příběh a plno zvratů. Líbilo se mi, jak to bylo celé zamotané a uhodnout viníka nebylo snadné.. a ten konec - WOW! Určitě doporučuji.
Realistické, dobre prepracované, zaujalo ma to, že sme sa prakticky v prvej tretine knihy dozvedeli, ako to celé bolo... i keď nie tak celkom. Záver sa mi páčil, i keď som mal chvíľu podobný názor ako ostatní, že posledné tri strany boli zbytočne "too much," ale keď nad tým viac premýšľam, tak práve vďaka nim zapadlo všetko v knihe do seba a neostali tam žiadne "hluché miesta," o ktorých by som si hovoril, že boli len zbytočnou komplikáciou, bez ktorej sa kniha mohla zaobísť. Páči sa mi práca s psychickými poruchami, o ktorých sa veľa nepíše, rád si od autorky prečítam niečo ďalšie.
Hodně čtivé, trochu jsem si musela zvykat na styl vyprávění a popis emocí a myšlení jednotlivých postav, ale díky rychlým zvratům se kniha čte sama. Jako kojící matka jsem děj prožívala asi krapet intenzivněji :) Poslední cca tři strany být však v knize ani nemusely, za mě úplný závěr vyzněl trochu béčkově.
Líbil se mi styl psaní, bylo to svižné, mělo to spád, žádná chluchá místa. Příběh mě chytil hned na prvních stránkách a pustil až na konci, přečteno doslova jedním dechem. Jinak postavy mi nebyly moc sympatické, hlavně Marco, takový vyčůranek, ten mě iritoval. Na konci mi vadilo, že viník vlastně vůbec nebyl potrestaný, vlastně mu to prošlo. Jinak knihu určitě doporučuji k přečtení...
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychóza
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Kniha je napínavá až do konce. Moc dobře se čte. Žádné zbytečnosti.