Manželé odvedle
Shari Lapena
„Thrillerový debut roku 2016, o kterém se nejvíc mluví.“ Stylist „Naprosto strhující příběh plný zvratů“ Tess Gerritsenová „Pečlivě vybroušené – a ostré jako břitva“ Harlan Coben NIKDY NEVÍTE, CO SE DĚJE NA OPAČNÉ STRANĚ ZDI. Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The Couple Next Door, 2016
Četla jsem už před delší dobou. Kniha měla atraktivní námět, bavila mě. Zápletka se odhaluje pomalu a často dochází ke zvratům. Tím je to napínavé. Konec za mě ok, možná malinko překombinovaný vany, jak tu píší i další. Ale za přečtení jednoznačně stojí.
první kniha, co jsem od autorky kdysi četla a nutno podtknout, že na mé pomalé čtecí poměry, jsem ji přečetla opravdu rychle. děj měl dobré téma a byl docela i napínavý, a vcelku rychle plynul, konec takový... zajímavý, nečekaný, ale zase nijak překvapující.
Další napínavý příběh od autorky Shari Lapena. Manželé odvedle je kniha plná zvratů, napětí a emocí. Příběh začíná únosem maličké dcery Cory na první pohled běžnému manželskému páru, ale během rozplétání této zapeklité ztráty dojde k několika závažným odhalení a autorka vám nejednou dokonale zamotá hlavu. Jak už je v jejích knihách zvykem vina nakonec dopadá na více než jednu hlavu, stejně tak jako otevřený konec, kterým mě autorka pravidelně vytáčí :D
Začátek byl dobrý, děj zajímavý. Pak přišlo velké ale. Vyústění zápletky bylo strašně překombinované, zbytečně moc zamotané a nesmyslné a konec byl uplný propadák. Opravdu to muselo skončit, tak jak to skončilo? Stále se rozhoduji mezi 2* nebo 3*, ideálně tak 2,5 protože to byl lehce podprůměr. Nebýt toho zakončení, bylo by to lepší.
Knížka mě bavila, byla čtiva a takové mám ráda. Ale jak tady někdo psal, ta poslední kapitola tam být nemusela asi mi trochu zkazila celkový dojem z knihy.
Dlouho jsem se teto autorce vyhybala, protoze je tak komercni a profanovana. Ale moje prvni kniha a musim rict,ze super.Zacetla jsem se okamzite a tesila se na dalsi cteni,coz se mi stava jen u dobrych knizek. Konec by me vubec nenapadl, posledni kapitola tedy uz trochu zbytecna a pres caru, ale dojem z knihy to nezkazilo.
Má první zkušenost s autorkou Shari Lapenou nemohla být lepší. Nečekala jsem, že thriller Manželé odvedle přečtu za jediný den, když já ale nemohla jinak.
Bylo to neskutečně čtivé, ale jako fakt neskutečně. Vždyť já obracela stránky jak divá. Ani nudit jsem se nestačila.
Zápletka samotná už tak skvělá nebyla. Na konci jsem si říkala, jestli je to jako vážně jen tohle. Upřímně mi to přišlo strašně jednoduché. Díky názvu knihy jsem od toho čekala krapet něco jiného.
Kniha se mi líbila.Dalsi skvělý psychothriler z pera Shari Lapeny.Intriky,láska, beznaděj to vše tahle kniha nabízí.Uz se těším na další.Na knize se mi líbí, že už od začátku má spád a děj se prohlubuje čím dál více a konec? No není co dodat. Takže samozřejmě doporučuji.
Musím říct, že málo knih mne nebavilo a musel jsem se do jejího čtení nutit, tohle je přesně jedna z nich. Postavy nudné, příběh nudný. Začalo se to dát číst až ke konci. Kdyby tam 3/4 knihy nebyl, nic by se nestalo.
To byla taková ufňukaná blbost, pardon. Chování postav mi přišlo přehnaně naivní až hloupé a to velké grandiózní finále mě nechalo spíš zklamanou, připadalo mi to tak nějak... zbytečné.
Autorka má mnohem lepší PR než knihy. Kniha je čtivá, zvládla jsem ji za dva večery. Ale na konci jsem si řekla: "to byla ale blbost."
Poutavý název i téma. Začátek mně moc nebavil, měla jsem chuť jí odložit, ale na to jsem moc zvědavá Což je dobře, protože někde v půlce mne kniha zaujala a už jsem se neodtrhla. Jenom ten závěr byl docela zbytečný a předvídatelný.
Zajímavé téma, nečekané zvraty. Kniha se četla dobře, jen některé pasáže mi přišly zbytečně roztahané.
Kniha se četla opravdu rychle. Myšlenkové pochody jednotlivých postav mě bavily. Byla jsem děsně zvědavá, jak to všechno dopadne...
Za mne asi zatím nejlepší kniha od této autorky. Do děje jsem se začetla okamžitě a nemohla jsem knihu odložit. Kniha psaná poutavě, čtivá, napjatá jsem byla až do samého konce. Doporučuji!
Knihy Shari Lapeny se čtou velice dobře, děj má spád a o nečekané zvraty rozhodně není nouze. Je to ten typ knihy, kterou přečtete za dva večery, protože se skutečně nedá odtrhnout. Trochu mi vadí, že si jsou její knihy tak moc podobné. Věštšinou si už zpětně nedokážu vybavit o čem přesně konkrétní kniha byla, ale vždy jsou postavy, místo i námět skoro totožné.
Pokud jste však od autorky ještě nic nečetli, moc ji doporučuji.
(SPOILER) Knihu jsem našla pod vánočním stromečkem. Hodnotím jako průměrný thriller. Četla se snadno, místy nabrala spád. Závěr byl hodně zvláštní, tak trochu odfláklý. Tento styl psaní nemám moc ráda. Chvíli se píše v 3.os., pak hned v 1.os. Postava Marca mi byla nesympatická.Neúspěšný slaboch, kterému na konec vše projde? A jeho žena Anne? Celou dobu se snaží nezhroutit a být opět se svým dítětem. Když se jí to konečně splní, tak se z ní stane vrah? Hm, to si dcerku moc neužije. A detektiv Rasbach toho moc nevypátral. Kniha mě spíše štvala než bavila.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychóza
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Kniha měla dobrý námět, líbila se mi, měla spád, napětí. Ale i přesto nejsem tak nadšená, jako z dalších autorčiných knih. Začala jsem je číst od té nejnovější.