Manželé odvedle
Shari Lapena
„Thrillerový debut roku 2016, o kterém se nejvíc mluví.“ Stylist „Naprosto strhující příběh plný zvratů“ Tess Gerritsenová „Pečlivě vybroušené – a ostré jako břitva“ Harlan Coben NIKDY NEVÍTE, CO SE DĚJE NA OPAČNÉ STRANĚ ZDI. Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The Couple Next Door, 2016
Knížka, která má spád a je napínavá až do konce, to přesně od thrilleru čekám. Přečtena jedním dechem, doporučuji.
Audiokniha, téma únosu dítěte s dokonale využitými možnostmi, a ty jsou zde procítěné na dřeň.
Na nadhozenou vějičku směru příběhu se mi plnily předpoklady možností vývoje - trénink přímo výukový.
Rozprostřené drama, kde každý má důvod, vztek, závist, mamon, psychotrauma, podvod, citová závislost, pomsta, jen si vybrat tu nejvíc zakamuflovanou, a pak se závěrečným koncem "když už, tak už".
Mučivost s představami je trestem - sám sobě nelítostně a tvrdě.
Vygradované svázané napětí. 5*.
Lehká, nenáročná, velmi snadno čtivá kniha. Dá se od ní odcházet, není potřeba nad dějem příliš přemýšlet a soustředit se. Zvraty jsou dávkovány postupně, což udržuje čtenáře v napětí. Konec byl na mě už trochu přehnaný, ale celkově to nebylo špatné.
Tak tohle se četlo samo a jedním dechem. Pár hodin v letadle a bylo přečteno. Napínavé, dlouho jsem nic netušila a očekávala jiný vývoj, jiný průběh. Stále se tam objevuje něco, kdy si řeknete "tohle je ono" a pak zase nic. To mě na knize bavilo i styl, jakým je napsaná.
Super!!! Knížku jsem nemohla odložit z ruky, musela jsem číst dál a dál až jsem ji dočetla :-) Krásný, poutavý příběh, určitě doporučuji! :)
Pěkně napsaná detektivka, napínavé do poslední stránky. Velmi čtivé. Ke konci už máte tušení, ale přesto vás to stále nutí číst dál. Není to žádný krvák.
Poutavý thriller na jedno odpoledne. Příběh vás vtáhne a nepustí až do poslední stránky a tak by to u thrillerů mělo být.
Hodně dlouho se mi nestalo, že jsem se od knihy nedokázala otrhnout. Skvělé, téměř do konce nevíte, kdo to má celé na svědomí, ačkoli jistou představu máte. Poslední stránky bych vynechala, přišlo mi to zbytečné.
Tohle se fakt povedlo ???????????? není snad kapitola, u které bych si neřekla "ty vo*e"! Celé je to propracované, další a další stránky odkrývají zamotané vztahy, plánování únosu a výsledek byl pro mě osobně překvapením.
Za mě osobně ANO! Takhle se to dělá ????
Pěkný a napínavý příběh, kde se stále něco děje. V příběhu nechybí zvraty, emoce ani napětí. Kniha se čte jedním dechem a konec také nezklamal. Doporučuji.
Zajímavý příběh, s každou stránkou nové informace, které vedou k odhalení nejednoho tajemství a pachatele. Ale ten konec, to bych nečekala!!! (nejedná se o pachatele, kdo četl už ví :-) )
Kniha se mi opravdu moc líbila. Bylo skvělé, jak postupně vycházela na povrch nová fakta, takže se pořád něco dělo. I na konci, kdy jsem si myslela, že už je všechno venku, přislo něco nového, co knihu dokonale zakončilo. Už se těším na Někdo cizí v domě.
Do poslední chvíle napínavý příběh, kdy po celou dobu čtení uvažuji nad tím, jak by příběh mohl dopadnout :-). Příběh plný zvratů jak již bylo určitě několikrát uvedeno. Určitě doporučuji. Zhltnuto za dva večery.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychózaAutorovy další knížky
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Moc mě zaujala, přečteno hned, nálepku Bestseller si určitě zaslouží.
Příběh si pamatuji, ještě dlouho po jejím přečtení.
Dopručiji.