Manželé odvedle
Shari Lapena
„Thrillerový debut roku 2016, o kterém se nejvíc mluví.“ Stylist „Naprosto strhující příběh plný zvratů“ Tess Gerritsenová „Pečlivě vybroušené – a ostré jako břitva“ Harlan Coben NIKDY NEVÍTE, CO SE DĚJE NA OPAČNÉ STRANĚ ZDI. Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The Couple Next Door, 2016
Negativní komentáře ani hodnocení mě neodradilo. Za mě to byla pecka! Přečetla jsem ji jedním dechem a rozhodně doporučuji. :)
První polovina mě moc nebavila, připadala mi jako jeden dlouhý nudný výslech. Pak to ale dostalo spád a líbilo se mi, jak je zkonstruované postupné odhalování pravdy. Thriller mi to tedy ale nepřipomíná, spíš taková oddychovka.
Kniha mě nenadchla. Přečetla jsem ji celkem rychle, ale děj mi přišel hodně překombinovaný. Pocitově bojuji mezi tím, zda to byla oddychovka nebo slatanina.
Protože jsem matka batolete, příběh mě zaujal a tak jsem knížku koupila. Do první půlky mě hodně bavila, pak už jsem ji četla jen abych zjistila, jak dopadne. Ale celkově se mi líbila, námět dobrý, konec ke konci už předvídatelnější.
Zabaleno tolikrát do jiného morálního vyústění, že to nakonec vlastně žádné nemělo.
Překombinovanost děje a každá postava vybroušená tak, aby správně zapadla do stroje zápletek - což skončilo přečtením knihy v rekordním čase a následném uvědomění si, že vlastně ani nevím, co si z knihy vzít.
Zmanipulovaný člověk vyhrává nad manipulátorem. Hořká tečka na konci, kde byla hloupost očištěna od všech hříchů...
Manželé odvedle velkej boom, který na mě křičel v nákupních centrech . Ale jako musím říct že dobrý. Rychlí spád, zbytečně to nebylo překombinované a dokonce závěr překvapivý a smysluplný. Úplně to nemůžu srovnat se Zmizelou jak spousta jiných čtenářů, ale za mě příjemné čtení :).
Mala som veľké očakavania ktoré bohužial kniha nesplnila. Žiadne veľké odhalenie a prekvapenia sa neudiali. Skoro od polovičky knihy sa dozviete všetko čo potrebujete potom už je to len zbytočné naťahovanie. Koniec knihy sa mi tiež nepáčil možno trošku prekvapil (zato aj 3 hviezdičky) ale nebolo to nič u čoho si poviete wau. Hlavné postavy mi neprirástli k srdci a celkovo mám z knihy zlý dojem a neviem či sa pustím do ďalších od autorky
Vynikající kniha. Přečetla jsem jí za jeden den, byla jsem zvědavá, jak to dopadne. A konec byl krásná třešnička na závěr. Jediný, co mi trochu vadilo, bylo časté opakování stejných vět a myšlenek. Např. věta kde je naše dcera tam byla snad stokrát.
Příběh byl čtivý, i když na můj vkus se vyšetřování dost táhlo. Zarazilo mě laxní smíření se s předpokládanou smrtí dítěte, očekávala bych větší zoufalství matky. Přestože pisatelka průběžně odkrývala určité momenty a někdo tak mohl předvídat kdo je vrahem, já tedy ne. Ke konci knihy se mi zdálo, že se tam plete páté přes deváté. Rozuzlení mě překvapilo, k tomu naivita matky té maličké, kdy odpouští manželovi....
Napsáno jak třináctiletým děckem (a věřím tomu, že spousta talentovaných třináctiletých by to uměla napsat líp), námět dobrý, ale zpracování nic moc. Předvídatelné, spousta věcí nesmyslných, jen aby to pasovalo do příběhu.
Ale viditelně se spoustě lidí kniha líbila...
Detektivky normálně moc nevyhledávám. Vlastně ani nevím, proč a kde jsem tuto knihu pořídila. Nicméně se stalo a já ji začala číst a musím říct, že jsem byla moc mile překvapená. Příběh mě úplně pohltil a musela jsem číst dál a dál. Možná, že jsem nic neočekávala, tak jsem nemohla být ani zklamaná. Určitě jí doporučím mým čtenářským kamarádkám. :)
Kniha se mi nelíbila.Už bych se k tomuto žánru ani spisovatelce nikdy nevrátila. Od poloviny knihy mi bylo jasné, kdo za vším stojí... Děj vcelku očekávatený. Za mě maximálně 2 hvězdičky - víc určitě ne.
Detektivky moc nečtu, ale do deštivého dne je to dobrý.Já bych byla špatný detektiv, vraha jsem neodhalila.
Místy byla poměrně překombinovaná, ale jinak celkem slušná četba na odreagování, pokud budete brát s nadhledem některé pasáže. Za mne určitě mnohem lepší, než "podobná" Pusinka.
Po tolika kladný recenzí propagačních letáků apod. jsem od knihy čekala asi větší bombu. Nicméně... přečetla... totiž zhltla jsem ji jedním dechem a až do konce jsem nevěděla, kdo to teda vlastně udělal... :O
Knížku jsem začala číst na doporučení kamarádky. Přečetla jsem jí za jediný den. V půlce jsem si myslela, kdo dítě unesl, ale nakonec bylo vše úplně jinak. Za mě výborná knížka a těším se na autorčinu další knihu.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychózaAutorovy další knížky
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Kniha se od začátku četla dobře. Pak už mi přišlo, že se zastavil děj věčně se opakujícími výslechy, ale zrovna ve chvíli, kdy jsem si to řekla, se to začalo znovu hýbat a postupně se děj ubíral zajímavým směrem. Rozuzlení příběhu mě překvapilo a kniha se mi líbila. Nelíbil se mi konec, díky kterému zůstal příběh v podstatě otevřený, protože nevite, jestli ji z toho právník vyseka a nebo jestli i po tak úporné snaze bude tak jako tak matka bez dítěte, resp.dite bez matky... Takže až na ten konec dobrý.