Manželé odvedle
Shari Lapena
NIKDY NEVÍTE, CO SE DĚJE NA OPAČNÉ STRANĚ ZDI. Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2023 , TémbrOriginální název:
The Couple Next Door, 2016
Ze začátku mi trochu trvalo se zorientovat, pak jsem se začetla, a konec pro mě nebyl překvapením, dal se tušit od půlky knížky. Poslední kapitola v knize být ani nemusela...
Na knihu jsem se velmi těšila, když jsem četla recenze. Po přečtení se ale jedná o průměrnou detektivku. Musela jsem se donutit dočíst, nevtáhla mě do děje.
Četla se dobře, děj byl napínavý, přečetla jsem ji na jeden zátah, ovšem ten konec mě trochu zklamal. Na to, jak to bylo napínavé byl najednou konec v pár odstavcích a hotovo.
Začátek knihy je velmi špatně vylíčen, spousta dialogů a situací vůbec nedává smysl, nicméně po straně 100 se příběh neskutečně zamotá, a i když mi hned od začátku bylo jasné, kdo za tím byl, i tak mě důvod překvapil. Úplný závěr knihy mě ale zklamal. Poslední kapitolu si autorka mohla odpustit, bylo by to tak lepší.
Pro mě byla kniha ve výsledku docela zklamáním. Od podobných thrillerů toho člověk nečeká moc - nějaké to napětí a čtivost. Kniha se četla skoro sama, to ano. Ale pokus o vystavení napětí byl pro mě příliš urputný a umělý. Všechny zvraty byly dost na sílu, postavy divné a úplný závěr pro mě až zbytečný.
Čtivá kniha o únosu dítěte. Mám pocit, že jediná kniha, kterou mám dosud v paměti jako matka, je Playground. Oproti tomu jsou Manželé odvedle čtení, kde nejste v centru dění, spíše z povzdálí pozorujete, jak vše dopadne. Poslední stránka tam být nemusela, snižuje hodnotu knihy a kazí celý dojem z ní. Každopádně ke čtení ji mohu doporučit.
Moc jsem toho od knihy nečekala, vzhledem k nízkému hodnocení zde, ale překvapila mne. Napínavá, dobře se četla, poslední stránka byla nejlepší, tu asi moc lidí nečekalo. Takže hlavně za ni 4*.
Tak jsem si zase dopřála trochu toho napětí a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Příběh má výborný spád, vzájemné obviňování hlavních podezřelých do toho rodinné drama, problémy v práci a poporodní deprese tomu dodávají ten správný šmrnc. Škoda jen, že autorka nám v půlce příběhu odkryje jedno tajemství, které už mnohé napoví. I tak to byl velmi povedený příběh a já jsem zvědavá s čím nás autorka překvapí příště.
Jedna z nejnapínavějších knih, které jsem poslední dobou četla. Každá stránka byla překvapením a nenechá vás se od ní odtrhnout. Rozhodně stojí za přečtení
Trochu zavádějící název - jde především o únos dítěte, což je emocionálně jistě výše než problémy se sousedy, které název naznačuje. Příběh je ve srovnání s obdobnými díly poměrně neotřelý, plný překvapení(možná až na hranici uvěřitelnosti) a vyprávěný jednoduše někde skoro holými větami, které navozují atmosféru detektivek z poloviny minulého století, což pro mne ale není vůbec na škodu. Celkově hodnotím jako slušný thriller, který stojí za přečtení.
Já musím říct, že mě kniha vtáhla do děje a snad ještě napínavější bylo, když jsem o ní vykládala manželovi. Úplně mě hltal. A všichni ti, co říkají, jak je kniha nudná nebo nepovedená, bych jen chtěla z vlastní zkušenosti říct, že takový příběh nemusí být/není daleko od pravdy...
Mám ráda teďkonc tyhle nový knížky thrillerový. Má to šťávu a čte se to jedna báseň. Jen čekám, kdy se toho člověk už přejí, zatím mám pořád hlad. :)
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychózaAutorovy další knížky
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Veliké zklamání. Jestli máte rádi detektivky, knížku nekupujte, dejte přednost třeba Agathe Christie nebo severské literatuře. A začínám být alergická na nálepku Světový bestseller, všechno mi totiž přišlo jako brak.