Diplomatova žena
Pam Jenoff
Marta Nedermanová série
< 2. díl
Marta Nedermanová, jedna z hrdinek předchozí autorčiny knihy Velitelovo děvče, prožívá konec války v hrůze nacistického vězení. Při osvobozování se poprvé setkává s americkým vojákem Paulem, náhoda je pak znovu svede dohromady a oba mladí lidé společně doufají ve šťastnější budoucnost. Martiny naděje na setkání v Londýně a společný život se však zhroutí ve chvíli, kdy čte zprávu o zřícení Paulova letadla. Zoufalá a těhotná přikývne na nabídku k sňatku od mladého britského diplomata a odhodlaně se pouští do budování klidného domova a spokojené rodiny. Své štěstí však znovu dává v sázku, když je britská tajná služba ohrožena komunistickým špionem. Jediný člověk, který může zrádce odhalit, je spojen s její minulostí…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , VíkendOriginální název:
The Diplomat's wife, 2009
Velitelovo děvče jsem nečetla-nemohu posoudit, která kniha je lepší. Tato se mě líbila nechybí v ní romantika i napětí. Pěkné čtení.
Druhý díl už jsem jen prolistovala. Je to bohužel opět pouhé čtení pro paní a dívky, historie je tam jen malounko. Takže doporučuju pouze těm, kdo jinou knihu na čtení nemají.
Nebyla to špatná kniha, ale než nějaká historie, tak je to průměrný milostný román. Rozhodně se k ní už nevrátím..
Ani jsem nevěděla, že to navazuje na Velitelovo děvče. Ale bylo to příjemné čtení, ta část o špionáži dobrá. Třetí knihu bych už možná nedala.
Na základě anotace i kladných hodnocení musím bohužel říct, že jsem čekala něco jiného. Zařadila bych knihu spíš do "románů pro ženy": "...Najednou zvedl hlavu a podíval se mým směrem. Naše oči se na zlomek vteřiny setkaly. Teplo v břiše zesílilo, dál jsem na sobě cítila jeho pohled. Tváře mi zčervenaly. ......" Takže pravděpodobně by nebylo fér knihu hodnotit? V každém případě ale podotýkám, že děj rychle odsýpal,předvídatelné.
Přečteno jedním dechem - trnula jsem hrůzou i napětím, jak se bude děj vyvíjet. Velitelovo děvče je výborné a toto je ještě lepší!!!
Přečetla jsem jedním dechem. Nemohla jsem se vůbec od knihy odtrhnout. Moc se mi to líbilo, určitě doporučuji všem, kteří se zajímají o tento žánr. Souhlasím,lepší než Velitelovo děvče.
Pro mě velké překvapení, ještě lepší než Velitelovo děvče. Láska, napětí, trochu předvídatelné, ale nakonec přece překvapení na konci. Doporučuji.
partnerské vztahy diplomacie britské tajné služby diplomaté špionážní zápletka osvobození špioni konec válkyAutorovy další knížky
2010 | Velitelovo děvče |
2018 | Světla zimní noci |
2011 | Diplomatova žena |
2012 | Vše, co jsme milovali |
2020 | Zapomenuté dívky z Paříže |
Pěkný, čtivý příběh. Určitě se mi líbila více než Velitelovo děvče.