Kruh

Kruh
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346969/bmid_kruh-NFh-346969.jpg 4 2246 2246

Martin Servaz série

Marsac je malebné mestečko v Pyrenejach známe vďaka elitnej univerzite. Jeho pokojnú atmosféru rozbúri informácia o vražde mladej profesorky a nález tela miestneho chovateľa psov, ktoré roztrhali na kusy jeho vlastné zvieratá... Kto a prečo rozpútal v tomto univerzitnom meste šialenstvo smrti? Mohlo by byť dielom sériového vraha Hirtmana? Stačí jeden tajomný telefonát a detektív Martin Servaz začína nové vyšetrovanie. Hlavným podozrivým je totiž syn jeho bývalej lásky z univerzity. Marianne ho zúfalo prosí, aby jej syna zachránil, a Servaz nemôže odmietnuť. Riešenie prípadu donúti detektíva ponoriť sa do vlastnej minulosti a znovu otvoriť staré boľavé rany. Bude to najnebezpečnejšie a najosobnejšie vyšetrovanie jeho doterajšej kariéry...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi

28.02.2018 5 z 5

Paráda!Doporučuji.

astra3
28.02.2018 5 z 5

Minier opět nezklamal. Víc než 600 stran napínavého čtení. Hned se vrhnu na Tmu.

lenysek69
26.02.2018 5 z 5

Přečetla jsem celou trilogii Miniera a tento příběh mě asi zaujal nejvíce. I přesto, že v knize figuruje spoustu postav a občas je to celkem zamotané, tak děj mě naprosto strhl a knihu jsem "zhltla" za jeden pouhý den. Prostě začnete a nemůžete přestat než zjistíte, kdo to vlastně dělá. Martin Servaz opět naprosto dokonalý. Doporučuji :-)

DoDidDone
25.02.2018 5 z 5

Tuhle sérii jsem začal nelogicky od Tmy, tedy třetího dílu, takže když jsem posléze šel se sérií postupně od jedničky, věděl jsem, jak děj bude postupovat a to mě ochudilo o nějaké to napětí. Věděl jsem, že se v Kruhu něco stane, něco, co zahýbe dějem, když třetí díl začal děsivým snem, který na Kruh navazuje. Už od začátku jsem ale věděl, že koupí Minierovy knihy rozhodně nedělám chybu. Každá kniha má spád, čte se rychle a to jsou to vždycky velké bichle. Tahle nebyla výjimka. Sedla mi anotace, sedl mi děj, sedl mi vyšetřovatel i jeho životní příběh a sedl mi i tradiční způsob, jakým se přichází k vrahovi.

Četl jsem, že v komentářích připadá kritika k postavě Martina, hlavně na to, jaké je to nemehlo a skoro nic neumí a všeho se bojí. Mně to naopak připadá zajímavé a neotřelé. Pořád je mi příjemnější Martin, který se bojí výšek a chová se lidsky, všechno holt nevydrží, než detektiv, který projde veškerou špínou světa, skoro zemře, ale vždycky přežije a ještě se přitom usmívá. Martin je mi sympatický povahou a právě i tím, jaký je „nedokonalý“.

Četl jsem od autora dost knížek a při každé cítím zvláštní pocit směsice strachu a nechuti, tyhle knížky jsou nechutné, strašidelné a praktiky vrahů/únosců jsou fakt příšerné, že jsem se – hlavně při čtení intermezz – musel dívat mimo knihu a ujišťovat se, že je to pouze jen kniha. Proto je nejlepší po takových knížkách nějakou klidnější a oddechovější. Nedokážu si představit, že teď začnu číst Noc, ačkoliv ji mám v hledáčku.

Kniha je ale ve svém žánru skvělá, poutavá a hodně čtivá. Sice tlustá, ale samotné vás překvapí, jak rychle se na konci octnete. Při vyšetřování se našlo několik absurdit (Co ta parta měla být?!!!), ale za mě samotného to vytáhl konec. Nemluvím o tom, kdo je vrahem (to se v téhle knížce dá docela dobře uhádnout, což mě překvapilo), ale o tom, jak vypadalo čtvrté a poslední intermezzo. Rozhodně mě zajímá, co se bude dít dál!

bobulaL
19.02.2018 5 z 5

Další série, u které si budu ráda hlídat její pokračování :) Knížky mají spád, napětí, hlavního hrdinu sympaťáka, co víc si přát? Ráda doporučuji!

Siwan
11.02.2018 5 z 5

Za mě výborná kniha, příběh má spád, smotaných několik linek dohromady dodává šmrnc, postavy zajímavé, všechno odsejpá jak má.
To co čtu v některých komentářích o příliš velkém počtu stránek a popisech mi naopak připadá jako Minierova značka - odlišení od ostatních knih tohoto žánru.
Dovede díky všem těm popisům vytvořit atmosféru, která vtahuje do knihy. Atmosféru, která vás obklopí a dokonale naladí na příběh.

Hell_Rihova
07.02.2018 5 z 5

Kruh se mi líbil více, než předešlý díl – Mráz. Opět musím říct, že mi napětí nechybělo od začátku do konce, vraha jsem si tipla hned na začátku a byla jsem přesvědčená, že to je on, ale ono ne. Konec byl překvapivý, jako v předchozím díle. Musím si přečíst i Tmu a budu čekat na to, až vyjde Noc, jestli konečně přijde rozuzlení, kterým nás autor napíná od prvního dílu. :)

Evišťátko
04.02.2018 5 z 5

Napětí od začátku až do konce, do děje vstupují další a další protagonisté, a nutí klást čtenáře otázku: "Že by ten byl vrah?" Ale vše je vždy jinak než to na první, druhý či třetí pohled vypadá!

monika2299
31.01.2018 5 z 5

Doporucuji, opet napinave cteni!

HanWali
23.01.2018 5 z 5

výborná, o chloupek slabší než Tma, ale absolutně výborné čtení....

Dumicek
12.01.2018 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale přišlo mi,že až zbytečně prodlužovaná pasážemi, které tam dle mého opravdu být nemuseli..kniha by byla fajn s 300 stránkami, ale takhle už to bylo moc, ale i tak dávám 4 hvězdy. Námět byl skvělý, ale zas mi přišel trošku nereálný..puberťáci a zvládnou tolik zločinů bez toho,aby se prozradili? To opravdu museli být géniové..Servaze mám ráda až na to, že mi občas přijde naprosto neschopný a nedokáže se sám pořádně bránit, ale zase mu to myslí..jinak je to příjemné čtení, které určitě neurazí a je pravda, že se těším a poslední díl, takže se do něj asi hned pustím :)

Tiffany
09.01.2018 4 z 5

Měla jsem v úmyslu, pustit se hned do třetího dílu, ale nějak nemám sílu... I když mi jsou postavy nad míru sympatické a jen kvůli nim, dávám 4 hvězdičky, jinak bych dala 3 ... , té omáčky okolo a "psychologie" je prostě nějak moc... . Na můj vkus to ztrácelo švih a kolikrát jsem se v těch osobách ztrácela, protože než se k nim zase v nějaké kapitole , po utahaných odstavcích autor vrátil, musela jsem si osvěžit, kdo je kdo ... . Už se začínám bát knížek, které mají přes 600 stránek... .
PS : Místy mě to přijde i takové přitažené za vlasy.

Makii
05.01.2018 3 z 5

Četlo se to samo, jedním dechem. Ale vlastně to není dobré :D Je to přeplácané, hlavní hrdina nemožný a úplně neuvěřitelný (tím nadáváním na fotbal a fanoušky si to u mě dost rozlil teda.. :-), taky dost neschopný. V každé kapitole x odstavců o počasí - které je celou dobu stejné. Kapitolu o setkání Servaze a manželky jeho podřízeného jsem úplně nepochopila, v knize byla úplně zbytečně. A to nemluvím opět o množství chyb a překlepů. No nic, další díl si stejně přečtu :D Je to prostě oddychovka.

Jaruš7
27.12.2017 5 z 5

Načtená, skvělá, zvykám si, první Mráz se mi zdál snad příliš zahlcený, tento Kruh má v sobě reálnou tragédii a vývoj se mi jeví logický, od tohoto autora nelze očekávat, že laťku svého kréda sníží, takže opak je skutečností a je to dobře. Život je všestranným scénáristou a citlivý pozorovatel má šanci být pozoruhodným vypravěčem.
B.M. má jiskřivou fantazii a ta je adrenalinová, takže fajnové.

petra.kind
25.12.2017 2 z 5

Tak trochu autora podezírám, že si z nás dělá srandu. Že to nemyslí vážně a že to má být míněno i jako parodie. Jinak si nedovedu vysvětlit kombinaci nešikovného, ze všeho vyděšeného, věčně zmláceného a dobitého vyšetřovatele, který neumí zacházet se zbraní, a jeho neohrožené pomocnice, která jezdí na motorce, je hacker, létá s vrtulníkem a jen tak mimochodem (jaká náhoda!) je taktéž instruktorka prvního stupně potápění ve Francii a dvouhvězdičková instruktorka v podmořském potápění. Aneb kniha nabízí i spoustu úsměvných momentů :D Bohužel ale úsměvné nejspíš být nemají. Třetí díl si možná přečtu, abych se dozvěděla, co četnice Zieglerová ještě ovládá ;-)

MonikaV
09.12.2017 5 z 5

Servaz opět v akci, vynikající, jdu hned na další díl....

katka9574
05.12.2017 5 z 5

Opět 5 hvězd za naprosto skvělé čtení, bez debat ;)

katerina.p.
29.11.2017 5 z 5

Výborná detektivka, originální zápletka, šokující konec.

Iv8
28.11.2017 4 z 5

Zajímavý námět ze studentského vysokoškolského prostředí. Kniha se dobře četla.

francouzská literatura thrillery sérioví vrazi

Bernard Minier
francouzská, 1960