Sestry

Sestry
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398124/bmid_sestry-FEj-398124.jpg 4 1388 1388

Martin Servaz série

Květen 1993. Začínající policista Martin Servaz se účastní neúspěšného vyšetřování dvojnásobné vraždy sester oblečených v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se však nepodaří usvědčit. O pětadvacet let později je Servaz povolán k vyšetřování záhadného úmrtí v domě stejného spisovatele. Podaří se najít souvislost mezi oběma případy a dopadnout vraha?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)

Soeurs, 2018

Costanzo
19.03.2019 5 z 5

Hodnotím na výbornou! Spojit minulost a současnost byl za mě naprosto vynikající tah. Čtivé, svěží, dramatické. Jen škoda, že můj oblíbený psychopat Julian tam tentokráte chyběl, protože pak by to byla naprostá bomba.

hs777
16.03.2019 5 z 5

Sice jsem si přála, aby se znovu objevil Julian, ale i bez něj se mi další díl hodně líbil. Nápad propojit první a současný případ Martina Servaze byl promyšlený, nenásilný, postupné rozkrývání a skládání kamínků do mozaiky mělo spád a ani chvilku jsem se nenudila. I já jsem zachytila v poslední kapitole náznak pokračování, takže se moc těším.

jana0378
16.03.2019 4 z 5

Jsem ráda, že jsem autorovi dala ještě šanci, protože série šla podle mě hodně dolů. V tomto díle vstal Minier z mrtvých. Velmi akční, napínavé a na konci udička pro další díl. Hvězda dolů za nedotaženost (některých dějových linek, pohnutek některých hlavních postav, které byly shrnuty 1 větou, nedovysvětlených nejasností v detektivním příběhu, nad kterými se vyšetřovatel pozastavil, ale nechal je plavat) a za trochu překombinovaný konec, který by asi policista (byť citově angažovaný, ale s mozkem v hlavě) řešil trochu jinak, ale nakonec to nebyla taková katastrofa jako předchozí dva díly :-)

Lotka
15.03.2019 3 z 5

První půlka skvělá, bezvadně se četla. Návrat do minulosti našeho komisaře - bravo! Ale konec byl pro mě zklamáním. Příliš krkolomné a našroubované.

zpevSusannah
15.03.2019 5 z 5

Já tu sérii prostě a jednoduše žeru! Co žeru! Já ji potřebuju!!! Potřebuju další a další díl. Je to moje další "krimi-droga".
Sestry byly opět povedené. Pohled do roku 1993, kdy Servaz jako mladý kluk s dlouhým hárošem nejistě rozjíždí svou policejní kariéru, je skvělý a chvilkami i úsměvný, obzvláště když víme, jakým týpkem se náš hrdina Martin stal.
V této knize prostě nechybělo nic - uzel, který se neustále rozmotával a zase utahoval, čtivost, napětí, atraktivita motivu a svým způsobem i tajemno, které přinesly sestry oblečené v šatech k prvnímu svatému přijímání.
Nezbývá mi nic jiného, než začít netrpělivě vyhlížet další díl. Doufám, že nebudu čekat zase moc dlouho :-).

Kerberos
15.03.2019 4 z 5

Zase dobré,ale předchozí díly se mi líbily víc.

Titas9001
14.03.2019 5 z 5

Bez Juliana a výborné ! Minier je můj oblíbený autor a žádná kniha mě nezklamala, ale Tma a Sestry u mě vedou. Plný počet.

petra7942
14.03.2019 5 z 5

Přečteno za dva dny...Minier opět nezklamal...už aby bylo další pokračování...

Sonik1974
14.03.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila. A zejména závěr. Vůbec mi nepřišel překombinovaný. Naopak skvělá pomsta. Hrdinku obdivuji.

Eliška82

Opět super????

BlackFun
12.03.2019 4 z 5

Z předchozího dílu (Noc) jsem byla rozpačitá až otrávená, především z konce, který mi přišel neuvěřitelně přitažený za vlasy. Ale dala jsem Minierovi šanci a nový titul koupila. A jsem za to velmi ráda! Konec je opět trochu překombinovaný a nad rámec reality, ale příběh je velmi čtivý. Rozhodně doporučuji přečíst.

veronikau2374
11.03.2019 5 z 5

Tak ta má zase spád! Noc mě trochu zklamala, ale tady se do toho Minier opět opřel. Skvělá kniha!

Vesina
11.03.2019 4 z 5

Další super příběh policisty Martina Servaze, ale místy mi to přišlo zbytečně "natažené" .....

janastok
11.03.2019 4 z 5

Minier se touto knihou opět vrátil mezi mé oblíbence. Celý díl jsem se bála, že padouch z předchozích dílů vstane z mrtvých, zaplaťpánbůh se tak nestalo. Návrat ke klasické detektivce, příběh napínavý, velmi čtivý, jen konec trochu překombinovaný.

kahuda01
11.03.2019 5 z 5

Jo! Tak to jsem si užil! Minier prostě umí, druhá polovina se mi zdála malinko slabší, ale celkově super.

rozalupe
11.03.2019 5 z 5

Zase výborné.... jeden z nejlepších dílů

HenryMorgan
10.03.2019 5 z 5

Říkal jsem si, jestli nerozpracoval nějakou delší povídku, kterou měl v šuplíku, ale i kdyby...fungovalo to. Jen ten konec mi přišel zbytečně překombinovanej

perpe2a
10.03.2019 4 z 5

Můj oblíbený autor a skvělá série. Bohužel tento poslední díl nedosahuje kvality předchozích dílů. Ano, čte se dobře, je tam napětí, dobrý styl psaní, ale...zatímco předešlé knihy mě chytly a držely v napětí od začátku až do konce, tady se to nestalo. Spíš bych to zhodnotila jako dobrou detektivku, než jako thriller. I tak stojí za přečtení.

veronika5179
07.03.2019 3 z 5

SPOILER!!
První polovina knihy byla skvělá - nápad, hrdinky, vytříbený vypravěčský styl, ale potom se to přehouplo do troufám si napsat průměrnější detektivky, jakých jsou mraky. Autor zbytečnými oklikami naháněl stránky, zajímavé zápletky a motivy byly vysvětleny nesmyslně a ten konec s uneseným dítětem :) Takových klišé jsme už četli až až. Překvapilo mne to, protože autor na rozdíl od jiných spisovatelů podobného žánru užívá zajímavý a vysoký vypravěčský styl. Mnohem zajímavější by bylo, kdyby příběh vyprávěla jedna ze sester nebo klidně obě.

nevřelka
04.03.2019 5 z 5

Minier je momentálně asi můj nejoblíbenější spisovatel. Tahle kniha se četla velice dobře, zápletka se mi líbila, i když mnoho věcí z ní mi nedávalo smysl a ruku na srdce, pochybuji, že by se situace, která se v příběhu odehrála, někdy stala v reálném životě, a to mám hodně bujnou fantazii. Každopádně i tak se mi knížka moc líbila.

vraždy Francie francouzská literatura napětí sérioví vrazi

Bernard Minier
francouzská, 1960