Ty jsi ale strašpytel Mary!
Věra Řeháčková
Desetiletá Mary má maminku černošského původu a ve škole je proto spolužáky přehlížena. Další mindrák způsobuje její panický strach ze psů i jiných zvířat. Maryina máma odjíždí na dovolenou do rodné Afriky. Mary zůstává s tátou. Jenomže táta utrpěl úraz páteře a ocitá se v nemocnici. Co s Mary? Babička s dědou se s rodinou nescházejí, nemohou synovi odpustit sňatek se ženou černé pleti. Maryin táta přesto prosí rodiče o pomoc. Mary se tak dostává na venkov. Příjezd do venkovského stavení je pro ni utrpením. Děda chová koně, má hlídacího psa, babička zase koZu. Mary je přesvědčená, že prázdniny přežije uzavřená ve svém pokoji. Ale nakonec je všechno trochu jinak. Pro čtenářky a čtenáře od devíti let.... celý text
Jedna z mých prvních knížek. Nikdy nezapomenu, když mi rodiče tloukly do hlavy, že musím číst, a zásobavali mě knihama pro mladé dívky (10 - 13 let). Za to jsem jim moc vděčná, a pokud budu mít dceru, přesně tento typ knih ji budu kupovat.
Příběhy jsou velice poutavé, a co si pamatuji, jakmile jsem se jednou začetla, hltala jsem je od začátku do konce. Byly mým odrazovým můstkem, abych se stala vášnivou čtenářkou.
Moje první knížka, které nebyla s dětským motivem. Byla jsme z ní úplně nadšená, proto jsem četla další knížky od této spisovatelky.:) Mladým holkám doporučuji.:)
2004 | Adam a Erik – kluci z hor |
2013 | Prožila jsem něco neuvěřitelného |
2011 | Dívka s cizí tváří |
2007 | Hon na kluky |
1995 | Jsi jednička, Zuzko |
Knížku jsem pořídila pro dceru (také je trošku jiná) . Osobně jsme z knihy paní Řeháčkové nadšena (vždy uměla určitou problematiku krásně psychologicky uchopit a rozepsat. Dcera okolo knížky chodí , tak snad si z ní něco vezme , když nechce poslouchat mě .